Yazıktır...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında cengaverdurmus tarafından paylaşıldı.

1. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Bu forumda böyle örnekler var mı?:confused:

2. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    evet gercekten yazık bu balıkalra

3. cengaverdurmus

cengaverdurmus Emre MERMER

Favori Kamış:
    Mantarlı olta
    En İyi Avı:
    1,5 kilo kambur sazan (kara sazan da derler namına...)
    Valla ne yazıkki her konuda olduğu gibi bu konuda da sonunda sermaye işin içine girecek ve şimdi özgürce yapmaya imkan bulduğumuz balıkçılığı, mesire yerlerince yapmak zorunda kalacaz. Arabayı park etmek için ayrı para, tuttuğun her balık için ayrı para, defalarca tutulmakta aptala dönmüş hantallaşmış balıklar, vs.vs.

Geçen haberin birinde okumuştum, sanırım ingilterede 100 küsür kere avlanan bir tane sazan ölmüş. Adamlar şaşkın ve çoook üzülmüşler...

Ben şahsi fikrimi söyleyeceğim. Benim özendiğim bugün avrupa'da yapılan balıkçılık değil, yıllar önce Türkiyemizdeki bakir avlaklarda yapılan avcılık. Bence asıl avcılığın ruhuna yakışan da bu, av avcısından habersiz olmalı, avcılık mücadeleli olmalı...

Elimizdeki, avlaklarların ve özgürlüğün kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Yarın öbür gün bizim avlaklarda kiralandığında bizim kiracılar avrupa'daki gibi avcılık ruhuyla bütünleşmiş kibar adamlar da olmayacaktır. Bugün mesire yerlerini işleten adamlara bakın, yarın kimlerle muhatap olmak zorunda kalacağımızı hayal edin.

4. alidemır

alidemır ali demir

Favori Kamış:
    Daiwa-ultra-marine-carbon sx 940 D-A-M Yukon Composite 150
    Favori Makine:
    Daiwa Bg 30
    En İyi Avı:
    sazan 7,5 kg
    macır ertan kardeşim

bursadan yazıyorum her gittiğim gölde bir çok macır arkadaşla karşılaşıyorum, biliyorsunuz bursanın yarısı macır...

bursa göllerinde balık kalmadı?

önce iğneyi kendine sonra cuvaldızı başkasına batır. diye bir söz vardır...

ali demir/Bursa

5. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Burada da macır var balık da var . Bu işin macırlıkla pek alakası olmasa gerek ne dersiniz?

6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna

Valla Muratçım aslında Ali agaya yaşına olan saygımdan cevap vermemeyi uygun görüyorum fakat anlaşılan Ali agam macırların çalışkan ve becerikli olmalarından bahsetmek istemiş:) herhalde macırlardan yana unutamadığı bir anısı olmalı baksana Bursa göllerinde macırların yüzünden balık kalmadığını iddia ediyor,Ali agaaaa !!!var git soy ağacını bir araştır sen,mutlaka bir macir çıkacaktır altından...dikkat et macırlar sana göl boyunda lutenica yedirmesinler neme lazım ustalık sana da bulaşır senden balık bırakmazsın ortalıkta...
    ''Büyük lokma ye,Büyük söz söyleme diye de bir söz vardır...

Ertan Çetin/Bulgaristabul

7. alidemır

alidemır ali demir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Bg 30
    En İyi Avı:
    sazan 7,5 kg
    ertan kardeşim yaşıma saygından dolayı teşekkür ederim , nereli olduğumu sorarsan bende macırım ama beş parmağın beşide bir değil . 50 seneden beride amatörce balık tutarım avada giderim ama bütün kurallara uyarım her konuda da bilgim var göllerde çuval çuval balık tutup gidenleri çok gördüm, yasak olduğu halde botla girip parekete ağ çekenleri çok gördüm. göl kenarlarında içip içip kavga edenleride çok gördüm,bunları da jandarmaya da şikayet ettim hata bir ara jandarma oltalarınıda aldı balıklarınıda birde ceza kesti benim yanımda gidin göllere kenarlar bira şişesinden geçilmiyor. benim sevdiğim şey amatörce balık tutup kuralara uyan ve orada ailece piknik yapmak ve eğlenmektir saygılar

ali demir /Bursa

af dilemek boyun eğmekten iyidir.

taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.

8. alidemır

alidemır ali demir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Bg 30
    En İyi Avı:
    sazan 7,5 kg
    emre arkadaşımın dediği , gibi yazıktır günahtır.

göllerimizde balık kalmadı amatör balıkcılık ruhu diye birşey kalmamış kimse sirkülere uymuyor, önceden oltayı attığımız zaman arkamızı dönmeden balık vururdu,şimdi akşama kadar bekliyoruz balık yok zil sesine hasret kaldık artık. yabancı av kanallarını izledikçe imreniyorum. acaba bizde böyle olaçakmıyız diye. mesela sazan 40cm on adet yav adam sepeti dolduruyor 40 cmi kimse aramıyor. örnekleri çok vallahi torunlarımıza bırakaçak göllerde balık kalmayaçak.

örnek: Bursa gölbaşı artık serbest vallahi serbest olduğu günden itibaren
    gölde ne ararsan var ağ-sıra olta kuralara uyan yok jandarmaya haber veriyorsun gelen yok bundan sonra göle gidip balık yakalamak hayal gibime geliyor yorum sizin.

ali demir/BURSA

9. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna

Ali aga benim de yaşım 43 bende bu yaşıma kadar su boylarında sayısız rezillik gördüm olumsuzluklar karşısında gerektiği zaman kanundan yardım aldık bazen de hesabı kendi bildiğimiz yollardan kapattık ne alaka öyle bir yazmışsın ki herşeyin suçlusu macırlar ve macırların yüzünden Bursa göllerinde balık kalmamış beş parmağın beşi de bir değilse ve sadece nickimde macir adı geçtiği için mi eline iğneyi çuvaldızı alıp okları bana doğrultup suçlar gibi yazdın beni de katmaya çalışırsan bu kişilerin içine yanıldığını belirtmek isterim sen al o iğneni çuvaldızını git hakedenlere batır sadece nickimde ''macir'' adı geçtiğinden dolayı beni de suçlar gibi birdaha da yazma,genel olarak macırlarla bir alıp veremediğin yada onlara karşı bir antipatin varsa onu bilemem daha fazla burada boş lakırtı yapmadan konuyu kapatalım

10. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Yine de hak vermemek elde değil. Fakat hantal balık yakalamak mı? Yoksa hiç balık yakalamamak mı derlerse benim verecek cevabım belli. Eminim sizin cevabınız da aynı olurdu.

11. turna

turna

Bu tip insanlar zaten sitelere üye olmuyorlar, olurlarsa da avlak yeri öğrenip gidiyorlar.

12. cengaverdurmus

cengaverdurmus Emre MERMER

Favori Kamış:
    Mantarlı olta
    En İyi Avı:
    1,5 kilo kambur sazan (kara sazan da derler namına...)
    Aslında dediğiniz gibi, bu forumların çok faydası olmasına rağmen, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiği bir gerçek.

Yanlışlıkla bir avlağın adı duyulmasın, haftasına o avlak talan oluyor...

Genel konu içersinde avlağın yerini asla paylaşmamak lazım.