Yedi Göller 26-27 Nisan Alabalık Avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında BARIŞ tarafından paylaşıldı.

1. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Aslında aklımızda yedi göllere gitmek yoktu ( özgür 14 ) nickli bolulu Özgür arkadaşımızla beraber mengen taraflarında bizi bildiği bi yerlere götürecekti ama bazı nedenlerden dolayı olmadı ve bizde o heyecanla bari yedi göllere gidelim dedik ve 26 sı cumartesi öğlen koyulduk yola üç buçuk saatlik yolculuktan sonra yedi göllere vardık.
    Yolda biraz canımızı sıkan bir olayıda paylaşmak istedim, yedi göllere giden oraların yollarını iyi bilir virajlı ve bozuktur yedi göllere varmamıza 10 km kala biz şen şakrak doğayı ve yolun kenarında akan dereyi seyrede seyrede giderken birden derenin içinde hayretle ve şaşkınlıkla baka kaldığım :eek: :( ters dönmüş bir araç gördüm hemen sağa çektik ve arabadan inerek neler olduğuna bakmaya karar verdik araba belli daha yeni düşmüş etraf benzin kokuyor arabanın alarmı çalıyo yükseklik yaklaşık 15 mt yukarıdan önce biraz bağardık acaba kimse varmı diye ama ses seda yok ve aşağı inmeye karar verdik arabada kimse yoktu ama olaydan beş on dakka önce karşımızdan hızla gelen bir servis aracı vardı muhtemelen araçtakileri onlar çıkarmışlardı çünkü o bozuk yolda çok hızlı geçmişti yanımızdan işallah iyilerdir. Tahminimize görede muhtemelen doğayı seyrederek giden şöförün bi anlık dalğınlığından olmuştu buradanda bu konuda bizlerde dikkatli olalım arkadaşlar diyorum eğlenelim derken sıkıntı yaşamayalım.
    Canımız sıkılarak yolumuza devam ettik ve oradaki ilgililere bilgi verdik sonra çadırlar kuruldu yemekler yapıldı oltalar suya atıldı akşam pek hareket yoktu yatıp sabah erkenden ava devam edelim dedik sabahın ilk ışıklarıyla hemen oltaları kontrole şamandıraların ikisi ortada yok dip oltasının biri zorlanıyor ilk balığımız geliyordu oltaları birbirine sokmuş dolaşmış kalmış bir gökkuşağı diğer bir oltadada kırmızı benek çıktı günümüz güzel geçecek derken çalış çalış saatlerce meps at tık yok daha sonra bir kaç tane daha yakaladık ama onlarda parmak kadar geri iade böylece avımızı bitirerek evin yolunu tuttuk, yem olarak solucan ve daha sonra orada başka balıkçılardan aldığımız kemik kurdunu kullandık giderken somon yumurtası aradık ama hiç bir balıkçıda kalmamıştı.
    Yanlız nasıl oldu bilmiyorum çok güzel fotolar çekmiştim şimdi yüklerken bir çoğunun olmadığını tarihin felan yanlış olduğunu gördüm makinanın azizliğine uğradık onada çok üzüldüm, geriye kalanlarda bunlar.

2. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    ellerine sağlık

barışım ellerine sağlık geriye kalan buysa kimbilir.diğerleri nasıl güzeldi. ben yıllarca önce o yedi göllere gitmem diye ah ettim..işte senin anlattığın nedenlerden dolayı.attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez. ne balık ne başka bişey.o kadar kötü yol okadar yakıt. yorgunluk inan hiç değmez..karakeçilide turna herşeye değer. birde çankırı yolunda kızılırmak kasabası ve aşağı kısımları.aslında gece avı dahada güzel. ama daha biraz erken gibi.15 mayıstan sonra ..havalar tam süt liman olur herhalde. bence iğdeler kokmalı. ozaman bak sen. insan balığa çıkmanın tadına doyamıyor... kaşa beklerim. ..sağlıcakla kalın...

3. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    barış o olaya bende üzüldüm umarım önemli birşey yoktur.

yine de o doğa ve geçirilen hoş vakit tüm stresi ve yorgunluğu almıştır umarım. fotolar çok güzel keşke diğerleri de olsaydı. napalım ssağlık olsun....

yine de orda olmayı isterdim....

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık Barış abi ,güzel bir av geçirmişsiniz :)

5. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    ah barış abi ah keşke yasaklanma olayı olmasaydıda beraber gidebilseydik.umarım tekrar gitme şansımız olur sizinle bu arada av için tebrikler.ellerinize sağlık

6. Baris tebrikler kardes kaza gecirenlere Allahdan acil sifalar niyaz ederim.ölen oldu ise Allahtan rahmet diler kederli ailesine bas sagligi dilerim.Eline emegine saglik paylasim icin tesekkürler.:)

7. ömer tan

ömer tan Ömer Tan

Barış Bey merhaba,yeni üye oldum siteye..Av maceralarınızı ilgiyle okuyorum.Tebrikler tanışmak dileğiyle.

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Barış tebrikler, oralara kadar gitmenin asıl nedeninin oradaki doğaya olan hayranlığın olduğunu ve sirkülere olan uyumluluğunu biliyorum. Kemik kurdunu atlamışsın, ancak hepimiz zaman zaman buna benzer hataları yapabiliyoruz. resimlerin bir kısmını da olsa görmek güzel. Benekliyi de almışsınız, daha iyi avlarınızın raporlarınıda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

9. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    yedi göllere balık tutamasamda gitmek isterdim.paylaşım için teşekkürler

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    desem mi acaba...

Sevgili Barış aynı gemi içerisinde bulunan bir yolcu olarak, Şahsınızın daha önceki paylaşımlarınızdaki yüksek duyarlılık ve incelik kesinlikle gözümden kaçmamıştır. Zatı alinize ve yayınlamış olduğunuz av raporlarınıza hep saygı duymuşumdur. El’an aynı duygular içerisindeyim. Doğa, balık aşkınız her daim bizlere örnek olacak nitelikte.:)

“kemik kurdu” ifadesi raporunuzda mevcut. Şimdi burada tebliğin şu maddesi falan diye bilgiçlik taslamanın bir anlamı yok. Peki ya öyle ise nedir? Galiba hepimizin zaman zaman küçük hatırlatmalara ihtiyacımız var ne dersiniz. :) :rolleyes:

Anlayışla karşılayacağınızı temenni eder saygı ve sevgilerimi sunarım…

Son düzenleme: 28 Nisan 2008
  11. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Hatırlatmanız için teşekkür ederim öncelikle.
    İşin aslı kemik kurdunun yasak olduğunu bilmiyordum yazımdada belirttiğim gibi onuda orada dikkatimi çeken bütün oradaki balıkçıların kemik kurdunu kullanması ve onlardan aldığımdı.buradanda şöyle bir düşündürücü konu çıkıyo aslında yedi göller gibi bir yerde ormancılar ve denetimciler balık tutmak ve konaklamak için gelen ziyaretçilerden makbuz karşılığı aldıkları paraya gösterdikleri hassasiyeti kullanılan malzemeyede göstermesi gerekiyor, çünkü dediğim gibi belkide oraya sadece toprak solucanıyla gelen tek bizdik galiba herkeste kemik kurdu vardı.
    Bilmeden kullandığım kemik kurdu içinde tüm arkadaşlardan özür dilerim saygılar.

12. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Hatırlatmakta fayda var;

(8) Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.

Sayfa 10 - AmatörSuÜrünleriAvcılığı1-2NoluTebliğ

Edit: Son msj ınızı görmeden göndermişim. Rastgelsin.

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler Barış çok güzel manzaralarla buluşturdun yeniden bizi balık azda olsa o havayı solumak yeter insana ''Kemik kurdu'' olayına gelince hepimizin hataları olur . Denetimciler parayı denetliyor galiba önemli olan fiş kesip kesmediği;)

14. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Barış, sürekli balık peşinde çok güzel yerlere gidiyorsun kıskanıyoruz haberin olsun :) Av pek bereketli geçmemiş ancak bulunduğunuz mekan, insanı gitmeye pişman etmekten çok uzak, kutlarım..:)

15. alpperr

alpperr alper

bir hafta önce bende yedigöllerdeydim,ve yanımda olta olmadığına kahrolmuştum...
    şimdi tuttuğunuz balıkları görünce kendim tutmuş kadar oldum inanınki...

16. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    barış kardeş bu nefis faylaşımın için allah razı olsun.

17. Simurg

Simurg Engin Terziyan

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    Kasna,2kg üzeri
    fotğraf makinanızın tarih konusundaki azizliğinizi yazmasaydın ben bu arkadaşları bir yerlerden tanıyorum diyemeyecektim.

18. _Ç@YL@K_

_Ç@YL@K_ öner

Favori Kamış:
    bawra 3,90 kamış-barakuda sp 50 model makina
    En İyi Avı:
    şimdilik 15 istavrit :D
    güzel bir gezi olmuş tebrikler.kaza yapan kişilerede acil şifalar.bu yedigöller zonguldaktakimi?

19. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    alabalık avı

Sevgili Barış,öncelikle tebrikler.Alabalık avına özelikle nisan ve mayıs aylarında çokça çıkan birisi olarak sormak istiyorum acaba meppsle yani kaşıkla avlanmayı denemedinizmi.Çünkü biz sadece kaşıkla avlanıyoruz ve gayet iyide sonuçlar alıyoruz.Öyle kemik kurdu solucan derdi yokve yasal.Avlandığınız mekan bunada oldukça müsait.Başarılı avlarının devamı dileğiyle.

20. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Yusuf abi belki iki buçuk saate yakında mepsle çalıştık ama alamadık