Yedi Göller Alabalik

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında unalankara tarafından paylaşıldı.

1. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    30-MART günü Ankara'dan yola çıktık, Ben, Behçet ve Behçet'in oğlu Sarp. Mengen'den diğer arkadaşlarımızıda alarak yedigöller'e vardık. 1 nisan'da alabalık avının açılmasını çadırlarımızı kurup olta ve takımlarımızı hazırlayarak heyecan içinde geçirdik. Nihayet salı günü yani 1 Nisan'da gün ışığı ile alabalık avı başladı. 0.18 misinalar ve 10 - 12 numara iğnelerle gerek dip gerek mantarlı takımlarla avımızı keyifle yaptık. İkinci gün meps ile denemeler yaptım ama sadece 5 adet kırmızı benek tutabildim Meps'im 2 numara beyaz zemin kırmızı benekli. İkinci gün tutulan balıkları tereyağda kızartıp afiyetle yedik. Korktuğumuz gibi yağmurlu bir hafta geçmedi. Hemen hemen balıkavımız boyunca hiç yağmur yağmadı.Perşembe günü toplanarak Ankara'ya döndük.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Nisan 2008
  2. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Ünal bey,imajsız av raporu,yağsız tuzsuz yemeğe benzer.
    İmajlarıda eklerseniz süper olacak.
    Rastgelsin

3. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    ercan bey, maalesef bu ilk mesajım ve resimleri nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum.

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Ünal abi öncelikle aramıza hoşgeldiniz sonra avınız için tebrik ederim fotoğrafları koymanın yolunu anlatayım ben size ;
    www.imageshack.us sitesine tıklayın açılan sayfada uzun bir boşluk kutusunun yanında gözat yazıyor oraya tıklayın bilgisayarınızın içinde olan resimlerinizden birinin ismini bulup işaretleyin. Daha sonra resize image? yazan yerin yanındaki kutuyu tıklayın ve sağındaki sayı bilgisini 640x480 işaretleyin.
    Daha sonra host it yazan yere tıklayıp fotoğrafınız açılıncaya kadar bekleyin. Açıldıktan sonra ekranın altında forum 1 yazan yerdeki linki kopyalayıp açtığınız konunun oraya yapıştırın otomatik resim açılacaktır.Eğer sorun olursa resimleri bana gönderin mail adresimi yazarım özelden ben eklerim siteye saygılar.:)

5. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    selam ünal abi

abi merhaba özgür ben siz yedigöllerdeyken çarşamba günü boludan gelmiştik nevzat abiyle.hatırladın umarım.bu arada tereyağında kızarttığımız alabalık harikaydı.tabi abi sen o sırada uyuyordun neyse iyibak kendine saygılarla.sarp abiye selamlar.

6. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Selam Özgür'cüm,
    Ben uyuyordum ama sizde kısa sürede güzel balıok tuttunuz. Tekrar buluşuruz umarım. Nevzat'a sevgiler.

7. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Sevgili Moderatör Kardeşim Aşkın,

güzel bilgilendirmen için teşekkürler tam beceremedim ikinci resim biraz problemli ama şimdi resimli bir bilgi oldu güzel siten için tebrik ediyorum.

8. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    saol ünal abicim umarın tekrar görüşürüz ana sayfada üstte solda benim forum var yeni açtığıım bi konu mengen mercan avı yazıyor istersen onada bi bak sevgilerimle özledik sizi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Nisan 2008
  9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ünal abi tekrar tebrikler çok güzel resimler bende izninizle büyüttüm daha net görülmesi için. sitemiz hepimiz için paylaşımda bulunup yeni bilgiler edinmek ve dostluklar kurmak için var. Sizinde tecrübelerinizden faydalanmak isteyecek pek çok arkadaşımız olacaktır keyifle bekliyoruz paylaşımlarınızı teşekkür ederim.:)

10. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum. Avınız için de ayrıca tebrik ederim.

Balıklar gerçekten güzel, yalnız sizden bir ricam olacak. Bunu hemen hemen her arkadaşımızdan istiyoruz. Bir dahaki paylaşımlarınızda, balıklarınızın ölçülerini de bir metre yardımı ile fotoğraflarsanız seviniriz. Arkadaşlarımızı bu yönde alıştırmaya çalışıyoruz ki, hepimiz bu konularda duyarlı olalım, diğer insanlara da örnek olalım ve de ölçüler konusunda tartışmalar yaşanıp, kalpler kırılmasın diye. Siz de bu konuda bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz. :)

Daha da bereketli avlarınızın olması dileği ile keyifli paylaşımlar dilerim. Rast gelsin. :)

Son düzenleme: 9 Nisan 2008
  11. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar

Gün içindeki limit 3 tür. Yasa dışı av yapmış bulunmaktasınız ünal bey. Heleki yanınızda şenol abi varken sizin böyle bir davranışınıza nasıl mani olmadı şaştım.

12. simendifer

simendifer Sennur

Haklısın Kerem, ben turnaya endexlenmiş vaziyette 10 adete şartlanmışım, sayıya bakmadım bile. İkinci gün tutulan ve yenilen balıklar da fotoğraflandı mı bilmiyorum ama ikinci gün meps ile denemeler yapıp 5 adeti kendi başına tuttuğunu belirtmiş zaten Ünal bey. Belki de tebliğler konusunda bilgisi yoktur. O nedenle kendisini bu konuda bilgilendirmekte fayda var.

Ünal bey, biz amatör balıkçılar için düzenlenen 1/2 nolu tebliğde, doğal alabalık avı, kişi başına günlük 3 adet ile sınırlandırılmıştır. Bu konudaki bilgileri incelemek için anasayfamızda bulunan 1/2 nolu tebliğ sayfasını inceleyiniz. Konu ile ilgili olarak, bundan sonra daha dikkatli davranacağınıza ve tebliğe uygun güzel av paylaşımları yapacağınıza inanıyorum.

Keyifli paylaşımlar diler, tebliğ ve yasaklarla ilgili her türlü sorunuzda severek yardımcı olacağımızı bildirmek isterim. :)

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kerem bey iyi günler. Resimde görülen alabalıkların hepsi doğal alabalık değildir. Yanlarında kırmızı çizgi olanlar Gökkuşağı alabalığıdır. Gök kuşağı alabalıklarının tebliğlerde boy limiti yoktur ve günlük 10 adet yakalanması serbest bırakılmıştır. Bu durumda bu av için yasa dışı demek abartılmış bir ifadedir .Ünal bey kırmızı benekli diyerek doğal alabalıktan bahsetmiş ise uyarınızı anlarım ama yasa dışı kelimesi ağır kalmış. Lütfen üyeleri bilgilendirirken tebliğlerdeki bilgilerden emin olunuz saygılarımla.

14. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Sevgili Sennur kardeşim,

Çok haklısınız en azından resimlerin yanında ölçüsü belli bir obje koymak gerekir. Şimdi balıkların 25-40 cm büyüklüğünde olduğunu yazıyla bildiriyorum. Daha sonraki seferlerde dikkat edeceğim elbette.
    Uyarı için teşekkürler....

15. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    tebrikler

Ünal abi aramıza hoşgeldin çok güzel bir av çıkarmıssın kıskanmamak elde değil tebrik edrim:) bir sorum olucak 7 göllerde tam olarak nerde avlandınız yani hangi göl ismi falan var mı?

16. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Tüm arkadaşlarıma hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim,

Yedigöllerde 3 gün süreyle av yaptık ve yedi kişiydik. Resimdeki balıklar rastgele çekilmiş gurubun tuttuğu balıklardır kişisel envanterlerimiz limitler dahilindedir. Gelelim doğal konusuna maalesef yıllardır yedigöllerde doğal fauna oluşturulmamış ve hersene üretim alabalıkları göllere atılmıştır ve bu göllerden sadece ikisi günlük ücret ödenerek avcılara açılmıştır yani hemen hemen devlet eliyle işletilen özel bir mera konumundadır. Bu sene üretimin kesilmesiyle önümüzdeki senelerde faaliyet sürdürülmeyeceği söylenmektedir.

Sevgili moderatörüme ilgi ve desteği için teşekkürler.

Üzücü Not : Sevgili arkadaşımız ve hemşehrim Sennur'un ilk sayfada sorduğu boyut ile ilgili sorusuna verdiğim iyiniyetli cavabım forumumuzun ikinci sayfasındaki eleştirisini görünce iyi niyetle sorulmuş bir soru olmadığını üzülerek gördüm.

önce iyi niyet sonra rastgele

17. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Sevgili Rıfat,

Teşekkürler, mengen tarafından girişteki ilk göl ava açık değil, sonraki diğer iki göl (derin göl) ava açık. Ormancı arkadaşlar sizi bilgilendirir.

RASTGELSİN

18. simendifer

simendifer Sennur

Ünal bey, ben size balık boyutlarını sormamıştım ki. İyi niyetimle bundan sonraki avlarınızda ölçü belirtirseniz, bizlere yardımcı olacağınızı belirtmiştim. Eğer ikinci sayfadaki mesajım nedeni ile art niyetli olduğumu düşünüyorsanız, bu yanlış anlamaya sebep olduğum için sizden özür dilerim. :( İkinci sayfada Kerem arkadaşımız sayıdan bahsedince, ben de ister istemez sayı konusuna yöneldim ama Aşkın arkadaşımız bazılarının gökkuşağı olduğunu söylemiş. Burada birbirimizi uyarıyor, yardım istiyor, bilgilendiriyor, yanlışımız varsa birlikte de düzeltiyoruz. Lütfen size yazdıklarım içerisinde art niyet aramayın, bu beni üzer. Çünkü hakikaten art niyetle yazmadım hiçbir şeyi. Eğer art niyetli olsa idim, sizin tebliği bilmiyor olabileceğinizi söylemez ve lütfen inceleyin, bir şey sormak isterseniz de severek yardımcı oluruz demezdim. Yanlış anlama için tekrar özür diliyor ve beni anlayacağınızı umuyorum.

19. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Ünal kardeş
    Burda kimse art niyetli olamaz,herkes doğayı ve balığı koruma adına gelecek nesillere birşeyler bırakabilirmiyiz diye sirkülerdeki tebliğ uyarınca avlanıyor.
    Bu şekilde avlanan arkadaşlarada elimizden geldiğince tebrik ve teşekkür ediyoruz.
    Sizinde sirkülere uyduğunuzu tahmin ediyorum,beraber avlandığınız arkadaşımız doğaya sayğılı bir arkadaşımızdır,sizinde öyle olduğunuzu tahmin ediyorum.
    Ancak av raporunuzda ikinci gün beş adet kırmızı benekli alabalık yakaladım diye yazınca Kerem kardeşimde uyarma gereği duymuş belkide siz yanlış yazdınız.
    Sizde biliyorsunuzdur 3 gün kalsanız her gün için 3 balık üç günde dokuz balık eder siz dokuz balığı evinize götürürken jandarma arama yapsa ve 9 balığı görse sirkülere aykırı av yapmaktan size ceza keser ve haklıdırda,çünkü orda yiyeceksiniz, eve bir günün avlanma limiti olan balığı olan 3 balığı götürebilirsiniz çünkü sirkülerde günlük kırmızı benekli alabalığın limiti üç dür diyor.
    Rastgelsin

20. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Sevgili aşkın,

Doğalı, gökkuşu ayırt edebilecek kadar gördüm öptüm sevdim suya iade ettim.
    Ben sadece türkçe yazılmış bir cümleyi okuyarak yorum yaptım. Ünal bey kendisi ifade etmiştir. Ben resimlere göre konuşmadım tamamen kendi ifadesini baz aldım. Çünkü raporun başka bir şekli bendede mevcut daha çok resimle...

"Ben 1 günde 5 adet kırmızı benekli tuttum"

Ayrıca gökkuş ile kırmızı benekli arasındaki fark barizdir arkadaşım.Ünal beyde bu ayrımı çok rahat yapabilmektedir bence. Tatlısu balıkçısı olduğumuzu için rahatça bu ayrımı yapabilmekteyiz. Bu yüzden "Resimde görülen alabalıkların hepsi doğal alabalık değildir. Yanlarında kırmızı çizgi olanlar Gökkuşağı alabalığıdır. Gök kuşağı alabalıklarının tebliğlerde boy limiti yoktur ve günlük 10 adet yakalanması serbest bırakılmıştır." lafını dikkate almıyorum.

Sizin mercanınız mercan bizim mercanımız kırmızı beneklimizdir.

"Yasa dışı" kelimesi nasıl ağır kalır ya sen nasıl böyle birşey söyleyebilirsin. Sen bu platformda yönetici kadrosundan biris olarak benim yaşlarımdakilere nasıl örnek olabilirsin? Aramızdaki yaş farkına rağmen utandım senden. Ama senin bu cesaretin bizim devletimizin / denetçilerimizin işgüzarlığından acizliğinden. Yurt dışından o kadar üyeniz var sorun onlara limiti bu şekilde zorlayan birisinin şu anda avcılık ehliyeti kaç ay iptaldi veya kaç yüz euro ceza almıştı.

Bu ifadeye göre sen nasıl savunabiliyorsun anlamıyorum. Mantık nerde burada bana açıklayabilirmisin. Bu platformun amacı sürdürülebilirlikmi yoksa başka birşeymi? İnsanların gönlünü hoş tutmakmı? yada Koruyup kollamakmı? Buna karar verin ilk önce...

Not: İnşallah bu mesajı silecek kadar küçülmezsin...

Son düzenleme: 10 Nisan 2008