YEDİRMEYİZ !

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Balıkların k.çının dibindeyik! :first: :first: :D :laughing:

2. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Dışardaki gündem ne olursa olsun siyasi görüşünüz ne olursa olsun buranın bir avcılık paylaşım platformu olduğunu unutmayalım.Bizim tek sevdamız doğa,balık,avcılık bunu unutmayalım..

3. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

balık popülasyonunun azalmasının aşırı avlanmayla ilgili olduğunu sanmıyorum. eğer aşırı avlanma olsa aşırı tüketim de olurdu. türkiye hiçbir zaman balık tüketiminde üst sıralarda olmadı. bizden daha çok balık tüketen yunanistan, italya,portekiz,fransanın kıyıları balık dolu. bu konuda çok bilgili değilim ama benim düşünceme göre kirlilik daha önemli neden.

4. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    bir kaç ay evvel Chasse&Peche diye bir Fransız kanalında bir balık programında fransızın "x sene öncesine kadar burada sorumsuz balık avlamamız yüzünden balıklar yok olma ile yüz yüze gelmişti. ancak fransa devletinin koyduğu düzenleme ve bizlerin dikkatli davranması sonucunda bu gölde bir balıkçı yakala - bırak ile her biri 2kg üzeri olmak üzere en az 40 adet turna balığı yakalayabilir" demişti.

Zamanından önce yakalanan her havyarlı balık sonun başlangıcını daha da yaklaştırıyor.

5. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    katılıyorum ozkan sana deniz kirliligi asırı avcılık lufer ve palamut icin hayati anlam tasıyan hamsinin yok olması lufer ve palamut icin cok buyuk bir tehlike ve karadenizdeki gırgır avcılıgı tam bir vahset hicbiri kanun ve nizamlara gore avlanmıyor idda ediyorum cunku biliyorum

6. ozkan79

ozkan79 özkan

bir gırgırlar geliyor rizede limana banghead banghead

içeri tıka basa hamsi dolu oluyor :eek:

ama oyle boyle değil banghead

hamsiler satılıyor herkes kuyruk oluyor,ama gırgırlar oyle dolu oyle yogunki hamsiler sata sata bitmiyor,koliler kaslar birbirini takip ediyor,

elde kalan balıklarda kamyonlara yuklenip gönderiliyor artık kedi köpek mamasımı yapıyorlar nedir bilemedim,

ama avcılıkda sınır yok karadeniz balıkcıları balıgın gozunun yasına bakmıyor, :eek:

7. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    Bu başlık bazı mesajlar sayesinde amacından sapmaya başlamıştır..
    Siyasete dokundurmadan bulaştırmadan da pek ala dikkat çekebilecek bir konuyken bazı üyeler bu ortamda ısrarla birilerine çatmaya laf sokmaya çalışıyor..
    gerek yok böyle şeylere.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Lüfere Diren dediğim için benim yüzümden etkileşim oldu.

mizah yapayım dedim ufakdan,oda olmadı banghead

9. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Emin olun 2-3 yorumdan ibaretti fakat sizin bu UYARICI tavrınız yüzünden emin olun uzayıp gidecek :) Burada TİTANLAR olarak kabul ettiğimiz ve saygı duyduğumuz 2 büyüğümüz alakasız konularda siyaseti araya sokuyor ve hiç kimsede buna birşey diyemiyorsa, lütfen bundan sonra kimse kimseyi uyarmasın. Rica ediyorum

Gerçi mizah ile siyaseti ayırmakta lazım ;)

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Lütfen bundan sonra kimse kimseyi uyarmasınmı :eek:

o zaman hemen modifie araç videoları paylaşmaya başlıyayım,balıkavi forumunda.

11. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Siyasetten bahsetmiştim ama tabi algı ne isterse kafayı oraya çekiyor reeling

Balıkla ilgili bir konuda siyasi birşey söylenmesiyle yada mizah yapılması ile, forumla alakası olmayan şeyleri "modifiye araç videoları gibi" birbirine karıştırılması çok manidar geldi :(

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bu isler böyledir. düzden bakana da böyledir, tersten bakana da böyledir, objektif bakana da böyledir, subjektif bakana da böyledir. o anki "trend" ne ise konular, mizahi kaynaklar, espriler ve genel hava oraya kayar.

recep ivedik trend iken " a mi dim, b mi dim, gonusma leynn " derken veya vasfiye teyze gibi " ne çektin sen be yavrum " tarzi espriler yaparken, daha da eskiden bizimkilerin cemil ustasi gibi " bizim bir ahmet abi vardi ... ' dan küt diye gitti " gibi...

onun için biri çikip "lüferin sirt yüzgecinin dikeniyem" diyince, hafif bir tebessüm herkeze iyi gelir.

13. ozkan79

ozkan79 özkan

Sevgili Erkin,

sanırım Alt yazıyı tam olarak okuyamadın galiba. :eek:

14. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    tamam.....

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar güncel sloganları kullanmış olabiliriz ama konuyu balıkçılığın sorunlarından başka yere kaydırdığımızı düşünmüyorum. Bu konudaki uyarılar biraz gereksiz hassasiyet olmuş bence.

16. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    arkadaslar halk arasında bir otelesme ayrımcılık gercekten olusmus herkez daha alıngan ve daha sabırsız hale geldi bu hale getirenler utansın.

17. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    yasa koymak gerek....yada.....

70 LERİN İLK YARISINA KADAR İSTANBULDA ÖELLİKLE AŞİYANDA GECE LÜFERİNDE KILICIN OLTALARA SARKINTILIK ETTİĞİNİ HATIRLIYORUM SONRA KAYBOLDU....81 YADA 82 İDİ KUGUNCUK ÖNLERİNDE KOFANA TUTARKEN ORKİNOSLARIN TOMBALAK ATTIĞINA ÇOK ŞAHİT OLDUM KAYBOLDU.....YİNE 70 LERDE ORTAKÖY BEŞİKTAŞ ARASI ANAFORDA BU AYLARDA ÇAPARİİLE USKUMRU VE KOLYOS ÇOK TUTTUM KAYBOLDU.....KOFANALARI SAYMAK İMKANSIS BU HILA VEDE GELİŞEN TEKNOLOJİYLE SANIRIM YAKINDA KÖKÜNÜ KURUTACAKLAR.....ÇOK TARTIŞMASINI VEDE KAVGASINI YAPTIK AMA BU DÜSENLEMELERİ YAPAN LAR GÖNÜL VERMİŞ OLMALI ÇIKAR SAHİPLERİ DEĞİL....YUNANİSTAN-İTALYA VE DİĞER AKDENİ ÜLKELERİNİN BİR ÇOĞU YASAKLARA UYMAYANA SON CESAYI DENİEGÖMEREK VEDE ÖMÜR BOYU AV YASAĞIYLA VERİYOR.....ADAM LASIM....ÖYLE 12 OKKA DEĞİL 120 OKKA TŞK LI OLMALI VEDE KARARLARI UYGULAMALI.....BU YIL DENİSDE 50. YIL İÇİM ACIYOR HALA ŞAHİT OLDUKLARIMA.....BU ARADA BİR HARF BASAMADIĞIMDAN BAI KELİMELER FARKLI KUSURA BAKMAYIN.....USKUMRUYU EN SON 2005 GEMLİKTE YEMLİ TUTTUM HER BİRİ EN AS 700 ==750 GRAM O SON OLDU.....SEVGİLERİMLE......idk idk idk

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşhislerinin tamamına yakını doğru.

Bu sene Edremit körfezi ağzı müthiş hamsi yaptı.Ancak nekadar gırgır varsa toplandı yüzlerce ton aldılar.

Kırlangıç ve kalkan Marmaranın bazı yerlerinde direniyorlar.

Şu anda uskumru vanosları çaparilere gelmeye başladılar ama yasağı olmayan profesyonel teknelerde tepelerine bindiler bile.

19. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Favori Makine:

valla hocam siz bayasanslıymısınız biz ne kılıc gorduk ne orkinos marmarada yarınlar icin cuklarımız icin lufer ve palamutu korumamız lazım bizim mahrum olduklarımızdan onlar mahrum olmasın av sesozunu 15ekim 15 ocak olarak kısaltılmalı limitler arttırılmalı en etkili cozum boyle olcak 1 eylulde karadenizde cinekop 15 cm anca oluyor ve hepsi karadenizde oldu icin tutuluyor 15 ekimde kalksa yasak cinekopların yarısı istanbul bogazını gecmis olcak

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fikrine, emeğine sağlık Aret. Teşekkür ederim.:)