merhabalar dostlar 10 gunlugune memleketten ziyaretimize gelen yegenlerim ile birlikte eglence amacli bir balik avi yaptik. ufakliklarin ilk balik deneyimleri oldukca eglenceli gecti. yavas yavas asilama calismalarina basladim )))) 18 temmuz gunu ise tek basima gittigim sazan avinda biri 4 kg civari digeri de 2 kg civari iki balik tuttum. baliklarin ikisi de tek igneli dip takimina ve misira geldi.ikinci baligi maalesef resimleyemedim. yeni telefonun azizligi sayesinde. iki balik ta geri salindi... videonun ilk dakikasini izlemeseniz de olur. hem cekim yapip hem balik salmak zormus http://www.youtube.com/watch?v=TZiv510zsL4&feature=youtu.be
Tebrikler Serhat. Misirla avlanirken bölgeye takribi ne kadar yemleme yapiyorsun? Misiri tek mi çift mi takiyorsun? Igneye mi yoksa boili gibi saçaga mi takiyorsun?
selam roy ben iki tur yem aliyorum. Traper marka. biri toz karisim sazan icin. digeri de iri misir, bunlari karistiriyorum. daha sonra bizim feeder sistemi gibi feeder basketine doldurup atiyorum. igneye genelde sigdigi kadar 3-5 tane misir takiyorum. misiri da carrefourdan aliyorum.siradan bir misir yani.... yaklasik her yarim saatte te 3-4 top yapip karisimdan atkic ile bolgeye atiyorum. aslinda avlandigim bu golette boili ile avlananlar daha cok iri balik tutuyor ama boili sistemi bana uymuyor. adamlar oltayi atiyor 3-4 saat balik vurana kadar dokunmuyorlar. ben 10 dakika da bir cekip kontrol ettigim icin misir daha uygun bana ))))
Yeğeninizin olta tutşunu öğrenmeye çalışır bir haliniz var. Allah nazarlardan sakınsın. Bu vesile, zevkinizi ve eğlencenizi dubleye çıkartmışsınız.:thumb: :thumb: Daim olsun.
:laughing: :laughing: ayni dert bende de var. sazanci kamisi bataryaya yerlestiriyor, alarmi açiyor ve icabinda butun bir gece dokunmuyor. ben olta iki saat suda kalsa, acaba ot dibine mi düstü, tasin arasina mi girdi, hala ignedemi acaba gibi bilimum kötü düsüncelerin esiri oluyorum 3 kamis açtigimda birine hiç dokunmuyorum ama iki kamisi illa kontrol ediyorum. feederle sazan olayi gündüz avi için çok etkili cidden. yerini bulmak lazim sadece.
Tebrikler yeğenlerinize unutulmayacak bir anı bırakmışsınız bu sayede. Balıkları saldığınız için ayrıca kutlarım , bu duruma yigenlerinizin tepkisinide merak ettim doğrusu selamlar.