değerli üyeler denizde yem balığı tutmak için özel bir alet kullanıyormusunuz yani küçük balık sepeti varmı eğer varsa bunu nereden temin edebiliriz yazarsanız sevinirim ...birçok balık malzemesi satan marketlerde görmekle beraber tabi yabancı türkiyede rastlamadım ..bana adres verebilirmisiniz saygılarımla. m.hoca
Hoşgeldiniz. Affedersiniz, bir şeyi anlamadım.Yem için tuttuğunuz balıkları canlı saklamak için mi yoksa yakalamak için mi bir alet soruyorsunuz? Yemleri saklamak içinse, livar dediğimiz çeşitli boyda tel sepetler var.Albashop'da var sanırım. Yemi yakalamak içinse o zaman konu genişliyor. Hangi balık için hangi yem vs. sorular geliyor. Sözgelişi lüfer için yem tutacaksak, istavrit için çapari, izmarit için yemli çapari kullanıyoruz. Siz neyi bilmek istiyorsunuuz?
merhabalar konumun başında yem balığı tutmak için diye açık açık yazdığımı zannediyorum ..haklısınız hangi tip balık tutmam gerektiğini yazmamışım .akdenizde özellikle zargana ve avcı tabir edilen balıklar canlı yeme daha çok geliyor küçük kefal ve ispari vb.balıkları tutmak için özel sepetlerden bahsetmiştim..veya tekniklerden ...yinede konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.m.demirörs
Eger kıyı bölgesinde gümüş balıklarını görebiliyorsanız küçük bir serpme ile bu balıklardan baya bir toplaya bilirsiniz ben hiç yapmadım ama levrek avlamak için bunu yapanları gördüm ..saygılar ve hoş geldiniz
avatar resmi merhaba emrecan avatar resmi bir cennet yer neresimi sinop tarafında çangalın alt tarafları akgöl burada bir zamanlar alabalık kaynıyormuş maalesef şu anda neredeyse kurbağa bile yok denecek kadar az balıksız cennet olurmu hiç..ama.göknar ormanı ve göl müthiş hele sonbaharda o kayınlar enfes ..işte hep aşırı avlanma ve bilinçsizlikler ...saygılarımla.m.hoca gazi.
Gümüş için naçizane tavsiyem 13 veya 14 numara çıplak beyaz iğneden yapılma çapari. Bir de bedenin herhangi bir yerine bir parça alüminyum folyo sararsanız veya iğnelerden birine yakaladığınız ilk balığı takarsanız sonuca çok şaşıracağınızdan eminim. Gümüşler suda parlayan nesnelere bayılıyorlar.
bende ilarya için özel bir yöntem var mı? acaba şimdiden teşekkür ederim ( Levrek için) ayrıca ben isparya ile de iyi av yapabiliyorum. konuya da sondan girdim ama bütün bunları bırakmada kullanmak için soruyorum ustalar dan birisi cevaplarsa memnun olurum.
http://www.angeln.de/praxis/gewusst-wie/koederfische/09.jpg bu resimdeki alet yemlik balık yakalamak için cok iyi Bende bundan var denedim cok işe yarıyor
cem abi bu aletle yavru kefal,ispari yakalayabilirmiyiz.bir de nerden alabiliriz fiyatı ne kadar? herkese rastgele......
5 lt lik pet su şişesinden sepet yapılıyor, şişenin ağzını kesip ters bir şekilde yerleştirip ip ile dikerseniz, içinede ekmek, midye parçaları koyarsanız denize atıp bekleyiniz ve bir süre sonra çekin. İçeri giren yavru balıklar çıkamıyor. Ayrıca bununla teke de yakalanıyor. Yem için kullanabilirsiniz bu yöntemi.
Ben de bir ekleme yapayım şişenin ağzını kapalı tutun. kenarından bir 10x15 cm pencere açın içine taşa sarılı ekmek koyun. ip ile bağlayıp suya gönderin. 5 lt pet şişe olacak tabi.. özellikle bunu gümüş avında çok kullanıyorum bir güzel tarafı.. şişe kapağından dolayı boğumda kalan hava ile isterseniz suda asılı tutabiliyorsunuz da..