Yem Israfina Son Verelim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kilicbey tarafından paylaşıldı.

1. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Kiyidan Avlanan Balikci Arkadaşlarin Dikkatine..!!!!
    Lütfen Gün Içerisinde Kullanabileceğimiz Kadar Yem çikaralim,

örneğin: 1 Saate 8 Yem Düşünürsek 3 Saate 25 Yem Yeterli Olur...,

Sonraki Günler De Balik Yakalayabilmemiz Için Gereksiz
    Kurt çikarimina Son Verelim.....

Her Zaman Yem Bulabilme Imkanimiz Olsun..........
    Alaka Gösteren Arkadaşlara şimdiden Teşşekür Ederim....

Rastgele Bol Avlar.............

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Yem derken sadece Kurt mu

yoksa ilarya , sülünez vs. dahil mi?

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Merhaba Tarkan kardeşim.Ben yem olarak çeşitli kurtları ve teke kullanıyorum.İnan ilarya vesülünezin neye benzediğini dahi bilmiyorum.Yardımcı olursan sevinirim Teşekkürler

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Ismail bey bu yem konusunu hesaplamak bence biraz zor!Bu is hem sabir hemde merayla alakalidir.Avci vardir yemleri takar oltaya atar balik vurana kadar bazen saatlerce bekler,avci vardir atar 15 dakika sonra aaa balik vurmuyor der yemler dustu galiba diyerek oltayi ceker,birde merada yavru balik cok ise yem kaybimizda okadar cok olur.Bu yuzden ava gittigimizde her turlu malzeme her turlu yem bol miktarda olmali yanimizda sonra pisman olmaktan iyidir.Eger elinizde yem kalirsa suyu yemler gidersiniz ki baliklar biraz bayram etsin.Kisaca gunluk yem miktarini hesap etmek zordur..

5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Mustafaya bende katiliyorum.

Kesinlikle bunu hesap etmek mumkun degil, takimlari hazirlarsiniz avlaga varirsiniz kimi zaman balik vurmayacagi tutar elinizdeki yemler telef olur, kimi zaman oyle bir durum olur ki attiginiz takim bos gelmez, dusunsenize 25 adet yemle ciktiniz, ilk 15 tanesini kucuk baliklar tirtiklayip goturdu.. geriye 10 tane kaldi ve bu kalanlarla cift kostekli bir takima yemleme yapsaniz toplam 5 adet atis sansiniz var ve her attiginiz bir atistan birisine balik yakalaniyor. 3 sefer balik yakaladiginizla kalir ve keyfiniz berbat olur.

Aslinda biz amatorler icin balik sayisi ha 1 olmus ha 5 olmus cok onemli degil zaten limiti asan baliklarida saliyoruz ama bizim avlakta bulunma amacimiz balik yakalamaktan ibaretse ve hobi olarak bile biz bunu yapiyorsak, en guzel ve en keyifli sekilde saatlerimizi gecirmekte hakkimiz diye dusunuyorum.

Ismail beyinde ne demek istedigini aslinda cok iyi anliyorum ama bu kadar detaya pek takilmamak lazim, eger gercekten her gittiginiz avda 10-20 adet yem telef oluyorsa, kullanmiyorsaniz en azindan suya atarsiniz ve avlaginizi bir nevi yemlemis olursunuz. Bu da sonraki avlarinizda o avlagin her zamankinden daha verimli olacagini isaret gosterebilir.

50-100 adet telef olur onda haklisiniz ama bunuda bir sonraki avda sayiyi dusurerek cozum uretebilirsiniz.

6. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
  7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Mehmet bey kardeşim tabii olarak haklısınız.Benim verdiğim rakamlar kanca başınadır.Hiç kimse avın ortasında yemsiz kalmak istemez.Bahsettiğim hatayı kendimde yaptım ALLAHTANyanıma yemi olmayan birkaç arkadaş geldide yemleri onlar ile paylaştım ve yemlerin telef olmasını engelledik.Ayrıca yem bulabileceğ-im yerler konusunda yapmış olduğun yardımlar için çok teşekkür ederim

8. kılçık

kılçık

Favori Kamış:
    oltacıyız
    En İyi Avı:
    orka 3 ton amma attım
    mehmet abi ben foruma yenı katıldım balık konusunda az cok bilgim var bir soru sormak istiyorum mamun teke ve kurt yenikapı balık halinde satılıyormu bilginiz varmı

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Merhaba

Malesef her üçüde satılmıyor.

Tekeyi az bir uğraşla Sizde çıkartabilirsiniz ama çok fazla bir ömrü yoktur hemen ölür.

Mamun ve kurt genelde İzmir'deki dostlardan gelir ama mamunun hakkını vererek avlanacak balıkta İstanbul merkezde yok,

Kurt ise Joker gibidir.Mırmır,izmarit,hatta istavrit...