Selam arkadaşlar geçenlerde bir Alman balıkçı forum sayfasını gezerken, ilginç bulduğum bir yazıyla karşılaştım ve tercüme ederek bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Konu yem olarak kullanılacak balıklar hakkında. Belki pek çoğunuzun bildiği bir konudur ama ben yine de yazayım dedim. Almanların bu konuda tavsiyeleri şöyle (Bütün yırtıcı balıklar için önerilir diyor): 1- Yem olarak kullanılacak balıklar mutlaka çevreye koku yaymalılar. Bunun için balığın her iki yanına da, keskin bir bıçakla atılacak küçük çizikler, balık yakalama şansınızı yükseltir. 2- Ama yem olarak kullanılacak balığın çok fazla koku yayması da iyi değildir. Çünkü balıklar leş yemekten pek haz almazlar. Bunun için yemimizi 1-1,5 saat aralarla değiştirmeliyiz. 3- Yem olarak kullanılacak balıkların içerisine şırınga ile balık yağı zerk edilirse, daha iyi sonuç alınır.Özellikle sardalye balığının yağı iyi iş görür. Eğer yemlik balıkları daha sonraki bir zaman için depolamak istiyorsak, balık yağını balıkların içine, dondurucuya koymadan önce zerk edelim. 4- Alabalık yemi de iyi iş görür. Bu yemle balığın içini, sadece ağız kısmını, solungaçlara kadar doldurunuz. Yemi suya atıp belirli aralarla hareket ettirdiğinizde, balığın içindeki yemler etrafa yayılacak ve çevredeki balıkların ilgisini çekecektir. 5- Yem olarak kullandığımız balığın suyun içinde diri durmasında her zaman fayda vardır. Balığın pörsüyüp, yamulmasını engellemek için içine şişe mantarı veya stafordan destek koyabiliriz. Bu sayede hem balığımız diri bir görüntü verecek hem de şişe mantarı ve straforun kaldırma gücü sayesinde kurşunla birlikte dibe batmayacak, suyun içinde dalgalanarak çevredeki balıkların dikkatlerini çekecektir. 6- Eğer yem için kullanacağınız balıklar taze ise, bunları değişik renklerde krepon kağıdına (?) [ krepon kağıdının ne olduğunu bilmiyorum. Bunun için sözlüğe bakmak zorunda kaldım ] sarıp dondurucuya koyunuz ( balıkları sıkıca sarmak gerek ). Krepon kağıdının rengi balığın derisine işleyecektir ve balıkların buzları çözüldüğünde renkli renkli balıklarınız olacaktır. Kırmızı, sarı ve turuncu renkli balıklar şimdiye kadar en çok iş yapanlar oldu. 7- Gece avı sırasında yem olarak kullandığımız balığın içine 5 cm. lik bir ışıldak koyabilirsiniz. Çevredeki meraklı balıklar için ilgi çekici olacaktır. Ne dersiniz? Denemekte yarar var gibime geliyor . Deneyen olursa lütfen buradan edindiğimiz sonuçları paylaşalım ki en iyi yöntemi bulalım. Şimdiden bol avlar dilerim, rastgele...
Ahmet bey , Baya bir uğraşmışsınız ama ortaya bir çoğumuz için oldukça faydalı bilgiler çıkmış, Bu tur çevirileriniz ile yurtdışındaki amator balıkçılık hakkında daha çok bilgi sahibi olabiliriz. Elinize sağlık.