Balığı bir sevda haline getirmiş değerli forum üyeleri (abilerim) . Ben birkaç konu hakkında bilgi alacaktim sizlerden kafama takıldı . Bir gölek var bizim burda yaklaşık yarım dönüm kadar 2 tarafı betonla çevrik normalde hep cevrıkti ancak toprak kayması olmuş yıkılmış hepsi, Kenarları Çalı dikenlik , burda Sazan mevcut gölün üstü bugün geçerken gördüm ful sazan yavrusu az önce bi olta attım 20 santim boyunda bir sazan aldım tekrar suya bıraktım . bunu deme amacım belliki balık mevcut . Şuan dişarıda Yakıcı bir güneş var balık oynamaya başladı yüzeyde, Ben Mısır yapmak ıstıyorum fakat size soracagım şey Şunlar; 1- 4 aydır Ambarda bekleyen Mısır semsert olmuş iş görürmü acaba ? 2- Şimdi yaklaşık 1 kilo kadar ufaladım 24 saat suyun içinde bekletıp 3 saat kaynatcam bu yapiş dogrumudur ? 3-Ucuna mısırları taktıktan sonra birdaha suyada Tül çorap eşliğinde mısır atmama gerek varmı (yemleme ) ? DİP NOT: Av yasagını bılıyorum , Eve götürmek için değil sadece rekor için çalışmalarım sürüyor Tuttugumu direk yavaş bir şekilde suya geri bırakıyorum.
Misirla rekor tesadüf olur biraz zira gölette yavru bol diyorsun. Anaçlar iskillenmeyi kesip yemi alana kadar ufaklardan firsat kalmayacaktir. 15-22mm boili ile 1 hafta yemleme yapip denemeni tavsiye ederim. Yemlemeyi söyle yapabilirsin. 1.gün 2kg 2.gün 1kg 4. gün 3kg 5.gün 1kg 6.gün 2kg+av 7.gün av+500gr spot yemleme.
abi bizim için rekor barajı 1 kilo 3.5 4 kilo sazanın orda işi olmaz barınamaz orda . 7 gün o kadar mısırı dökersek göle nerden geliyo buranın ambarı Dedeme derdimi anlatamam peki 4 aylık mısırı 2.dedıgım gıbı yaptıgımda sonuç alınır ama dımı Kokusu yayılır suya bi sıkıntı olmaz ?
Haa ok bende +10kg kovaliyorsun sandim Kaynatirken vanilya tozu ve 1çorba kasigi toz seker ile kaynat. Vanilyayi bakkalda bulursun.
saolasın abi 10 kiloları size bıraktım amatör bir balıkcı 1 kilodan başlar yavaş yavaş ilerler abi sımdı aklıma geldı ıns okumamısındır daha yorumumu kac kilo mısıra kac adet vanılya ? kac kaşık şeker ? onuda sölersen cok ıyı olur benım ıcın eksık yapıpta boşa gıtmesın daha dogrusu boşa gıtmıyecek en sonunda dökecegım hepsını göle herzaman yaptıgım gıbı yemlerı hep dökerım
Göl küçük ise avucunun tam yarısı kadar ekmeği kabuğu ile beraber kopar,hatta daha büyükte olabilir.Hırsızlı bir takım yap,çift iğneli.Ekmeği ikiye katla ve iç kısmı dışarı gelsin.İki iğneyi birer defa geçir.Başka birşey kullanma,şamandra yada kurşun takma.Bu şekilde uygun bir kamış ile fırlatabildiğin kadar fırlat.Arada oltayı attığın yere ekmek parçalarıda at.Bu ekmek su üstünde kalır,batmaz,ufak balıklar tırtıklar arada iri sazan gelir ve bir seferde alır .Balık su üstünde iken bu yöntemle iri sazanlar alabilirsin.Balığın mısıra alışmadığı böyle ufak göllerde ekmek ile güzel balıklar alabilirsin.
onur abi iyi güzel diyonda bu ayda büyük sazan yukarı cıkmaz bu 1 2.cısı yarım dönum ha var ha yok olan yere, oltayı fırlat dıyon. fırlatmalık bı mekan degıl burası ya bildigin 4 tarafı betonla cevrılmıs ama çökme sonucu bıraz genıslemıs bır mekan . Ancak senın dedıgınıde yapacam onu derelerde cok yaparım ama bızım derelerde buyuk balık olmadıgı ıcın solucanla tutuyorsam 15 santım ekmek sarmasıylada 15 santım ama bu dedigim yerde 750 1 kilo sazan olduguna ınanıyorum
Zaten sadece ekmeğin ağırlığı ile atacaksın,fırlatsanda gideceği 10 metre .Balık yüzeye çıktığı zaman kullan ozaman,göle ekmek atınca küçük sazanlar yiyorsa bu yöntemle irilerini alırsın,bende küçük bir gölette iri balıklar almıştım bu yöntemle.Bu arada ilk yazında balık yüzeyde oynamaya başladı demişsin,demekki çıkıyor yukarı.