Dün gece istinye tokmakburnudaydım balık almış başını gidiyor çinekop balıklar küçük ama keyifli arada sırada lüfer herşey gayet güzel benim makına arkadasdaydı sagolsun mısına sardırmıs 0,40 bıraz beyaz o bollukta bır tane balık bırak yakalamayı yeme bıle dokunmadı sağımda solumda herkez aldı balıgı bende tık yok sizce sorun ne olabılır ben anlamadım ilk kez başıma boyle bırsey gelıyor
sağınızda ve solunuzda avlananların teknikleri ile aynı tekniği mi kullandınız? takımlar aynı mıydı? yemler aynı mıydı? eminim bu 3 unsurdan farklı olan üzerinde biraz düşünmek lazım
Uzaktan Teshis Zor Misina olabilir! Yem, derinlik ayarlamasi, Mesafe, agirlik, Igne büyüklügü, Köstek uzunlugu, kullandiginiz Parfüm vs vs Rasgele
mehmet ustam kanca boyu , köstek boyu ve atılan mesafe uzak mı yakınmı ok ise biraz da kısmet abicim her zaman tutacak değilizya boşver bidahakine de sen çekersin alemde seni seyreder hadi rastgele....
Emin degili elbette ama. 0.40 misina da biraz kalin geldi bana yinede isin erbablari bilir tabiki. bENIM NACIZANE DÜSÜNCEM BU YÜNDE.
Bence hem şaka hem gerçek. Elimizin yağlanması misinaya yeme veya iğneye bulaşması bile bu konuda hassas olan saygıdeğer balıkları ürkütebiliyor. Bıçağımızın veya falçatanın paslanmış olması, yemi keserken pasın yeme bulaşması, veya makinadaki misinanın bir şekilde yağlanması, arabayı sildiğiniz bezle kamışın silinmesi, elimizi sildiğimiz bezin çok pis olması başka değişik kokuları barındırması vb... İşte bu ve bunlara benzer etkenler balık tutma olasılığımızı etkileyen faktörler arasındadır. Rasgele.
Mehmet makaraya sardın 0.40 misina bana da kalın gibi geldi, tercihen 0,35 misina kalınlığını geçmemeni tavsiye ederim gerçi ben 0.31 kullanıyorum sağlam ve çekeri daha yüksek hem daha uzağa atabilirsin. Gövde belki pek önemli olmayabilir ama köstekleri bağladığın takımların boyu kısa ise sorun çıkarabilir... Esas nokta kösteklerde ve bedende kullandığın misina kalınlığı olabilir, daha ince ve çekeri daha fazla olmasında fayda var. Tabii bu benim söylediklerim bizim yöremiz için geçerli olsada marmara içinde geçerli olacağını düşünüyorum. ***Ufak bir not ilave eklemek gerekirse; Tüm arkadaşların göz önünde bulundurması gereken en önemli detayda, bir avda kullanmış olduğunuz köstekli takımınızı bir diğer av gününüzde mümkünse kullanmayın, yeni takımla başlayın veya eski takımınızdaki iğne ve fırdöndüleri alarak yeni misinanıza yeni bedeninizi hazırlayın derim... Çünkü tüm misinalar denizdeki kullanımdan dolayı olası kalınlıkarından daha da kalın bir hale gelerek verimsiz avlar yaşatabilirler... Bol şanslar Mehmet.
çelikli takım kullandysan balık pek rabet etmiyo.çünkü çelik tel yemi kasıyo ve yem doğallığını yitiriyor.