yemleme botu (bait boat)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında focus63 tarafından paylaşıldı.

1. focus63

focus63 harun

stop lambaları buraya da 4 adet power led lamba kullanacağım

2. focus63

focus63 harun

3. focus63

focus63 harun

4. focus63

focus63 harun

ön far yeri 12volt ile yanan led lamba kullanacağım

5. focus63

focus63 harun

6. graski

graski Kerem

Sevgili abim ; yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim. Lipo hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığım ve kendim de kullanmadığım için yanlış bir bilgim varmış. Size motorlarınızın 1.5 katı lipo tercih edin demiştim. Böyle bir pil yokmuş zaten. Thk model uçak sitesinde çeşitli lipo lar var satışta .Oradan inceledim.

İş yerimde bir arkadaşta internetten aldığı malzemelerle yemleme botu yapmıştı. Normal akü ile fırçasız motorları beslemenizi tavsiye etmiyorum yine bakın. Arkadaşım esc 'leri 2 kablolu yani fırçalı motor esc si ve motorları da buna uygun fırçalı motor seçmiş(motor mil çapına dikkat edin. şaftınızla aynı olsun ). Onun motorları 6voltluk tabi esc ve aküsüde. Çevrenizde daha iyi bilenleriniz varsa bu kopnuyu bir araştırın sizde.Ben sizin fırçasız motorlarınızın 4-5 amperden yüksek olduğunu varsyarak yazıyorum yalnız

birkaç link vereyim kendisinden aldığım:

http://www.promodelhobby.com/UrunDetay.aspx?p=O+oMKjTLIfGORgihQlcNIg==

https://thkmodelucak.com/store/category/48/list

====================================================================================-

Şimdi Lipo pil - normal akü farkını izah edeyim;

2 adet 9 tonluk su tankı düşünelim. Bu tanklarımızın enerji ( su - gerilim ) depolama kapasitesi eşit demektir. Ancak tankların birinin adı " Lipo " ve su tahliye borusunun çapı " 10 cm " ( lityum materyal ), diğer tankımız adı da " normal akü " ve su tahliye borusunun çapı " 5 cm " ( kurşun materyal ). Budurumda tankların ( pillerin ) enerji depolama kapasitesi aynı ( 9ah veya 9 ton) ancak birim zamanda enerji - su basma ( su basıncı - elektrik akımı ) kapasiteleri yapıldıkları malzeme nedeniyle farklı. Yani kurşun asit akünün materyali nedeniyle basabildiği maximum akım oranı az. Bu oranı aşmak tehlike olabilir. Lipolarda bu oran c ile belirtilir ve kullanılan motora uygun c oranı hesaplanarak uygun lipo seçilir.

====================================================================================

yazdıklarıma tamamen katılmasanız bile sizden bu hususu araştırıp yine kendi kararınızı kendinizin vermesini rica edrim.Tekrardan tebrik ederim Süper olmuş botunuz.

7. focus63

focus63 harun

teşekkür ediyorum tekrar.lipo pil ve kuru akü arasındaki farkları da tamamen yazmışsınız ve dedikleriniz doğru.lakin dediğim gibi lipo pil yüksek mah değerli almak gerek buda maliyet olarak bize dönüyor.maliyeti hesaba katmayacak olursak uzun süreli avlarda lipo pili doldurmak ekstra bir sıkıntı kuru tip akülerde bu sıkıntı daha az. yine lipo kadar olmasada iki aküyü seri bağladığımız zaman lipo yakın bir değer elde ediyoruz yurt dışında araştırdığım kadarı ile yemleme botlarında lipo pek kullanılmıyor.yanlışım varsa düzeltin forumda bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa hem bizi hemde bu konu ile uğraşan arkadaşlara fikir sahibi yapar

8. graski

graski Kerem

aküleri seri bağladığınızda Çıkış ==> 12V 9ah + 12V 9ah = 24V 9ah olacaktır. Dolayısıyla motorlarınız 24v ilede çalışabiliyorsa , bu gerilim seviyesinde akım çekme oranı artacaktır tabi

I=U/R ==> U arttıkça I artar.

Benim önerebileceklerim bunlar. Deneyince video paylaşırsanız sevinirim. Bende merak ettim bacaba nasıl bir sonuç çıkacak.

Aslında beni size önermek istedğim zaten normal akü + fırçalı esc 'si + fırçalı motor kombinasyonu. Yani lipo değil tabi. Evet şarjı problem + patlama riski var + kullanım süresi dakikalar mertebesinde . Ama siz zaten belli bir miktar parçaya masraf etmişsiniz artık. Yapacak birşey yok.

9. focus63

focus63 harun

bot boyadan çıktı ve ilk resimleri

10. focus63

focus63 harun

11. focus63

focus63 harun

12. focus63

focus63 harun

13. focus63

focus63 harun

yemleme haznesi tutma kolu yemleme haznesi 8 kg kadar yem alabilmekte

14. focus63

focus63 harun

pervane koruması misina ot ve pervane zarar verecek cisimlerden korumak için

15. focus63

focus63 harun

16. focus63

focus63 harun

17. focus63

focus63 harun

18. focus63

focus63 harun

19. focus63

focus63 harun

20. focus63

focus63 harun