Terkos'da herkesde "keçi yemi" denilen bir yem vardı, ilk önce bu keçi yeminden 1 -2 kilo avlancak bölgeye serpiyorlardı. Bunun aslı astarı varmıdır ? ismi "keçi yemi"midir gerçekten ? Benim gördüğüm baya etkili oluyordur, 30 dk içinde balık kaynıyordu heryer kahverengi ufak ve kokusu itici birşeydi. İstanbul-Anadolu-Ümraniye-Dudullu tarafından nerden temin edebilirim ? nerelerde bulunur ?
fatih kardeş 6-7 senedir amatör balıkçılıkla uğraşıyorum yaş 25 oldu , ilk defa keçi yemi dıe bır yem duydum , ama o yemleme gerçekten 2-3 gun kalınarak yapılan avlarda ılk gunden serpılen yemlerınn ogunun gecesınde ve sonrakı gunlerde faydalı oldugunu bızzat şahıt oldum yaşadım . ama daha çok küspeli hamur yada makarna yada mısır atarak yapardık keçi yemını bılemıyrum bu yöntemı sazan avında kullanıyorduk
Kuzu yemidir onun genel kullanılan ismi keçi yemi değil.O taraflarda nereden alırsın bilemem, ancak hayvancılık yapılan bölgelerde (örneğin kemerburgaz, ömerli vs) yemcilerde bulabilirsin.
ha ha haaa :thumb: bu iyiydi şaka bir yana bende ilk kez duydum keçi yemini herhalde yöresel bir isim olsa gerek :der:
Kesilmis silindir parcalar seklinde duran kahverengi veya gri gibi olan seyse kuzu yemi oyyani kuspe b.cekmece golundede kullaniliyor verimli bir yemleme yontemi bi paket vanilya ve sutle yogurup ince kadin corabina koyarakta koku salmasi ve baligi cekmesi acisindan verimli sekilde kullanilabilir.
Keçi yemi diyen olsa da bahsedilen şey kuzu küspesi sanırım. Büyükçekmece gölünün kızılkanat ve israil sazanları bu yemin kokusuna alışıktır. Önceden yemlemeye gerek yok. 10 dakkada toplar başına balıkları. Ama büyük balık gelmez. Bazı başka yerlerde de balıklar civciv yemine alışıktır. Özellikle ankara meralarında. kuzu yeminden daha etkilidir bence. Mazmoz hamuru ve boili yapımında da kullanılır.
Yemcilerde kuzu yemi olarak satılır İlkönce az ıslatılmalı biraz eridiğinde topak yaparak istenşlen yere atıldığında dağılır. Buna sair balıklarda toplansa,ençokta İsrail Sazanı toplanır ve bolca yakalanır. Sevgiler
Evet aynen anlattığın gibi idi Şimdi Kuzu Yemi diye arattım doğrudur şurda buldum; http://www.evcilanimals.com/?page_id=104 Aynen 20-30 dk. da balık kaynıyor etraf ufak büyük.. Ufakları tekrar salmak şart, biraz sabır ile büyüklerde geliyordu. Hocam hiç top filan yapmıyorlardı terkos'dakiler. Direk 1-2kg serpiyoardı sağa sola avlancak bölgeye Benim gördüğüm kızılkanatlarda baya geliyordu.:thumb: