Yemli Av - Züber

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. iasoslubalıkçı

iasoslubalıkçı mehmet yiğit

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40 10-40
    Favori Makine:
    daiwa
    En İyi Avı:
    çipura 3.850, sırtıkara 6.500, kefal 6,300 v.b.
    tebrikler abi. sen balığa gitmesen bile rapor yaz abi bu kadar güzel anlatım mı olur maaşallah ellerine sağlık.

2. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    çok güzelleri denk gelirse kıyamam onlara ben abim rekorum olan lagosu bile
    kendim yemedim arkadaşıma vermiştim gerçi çektiğimde rengarenkti daha sonra kahverengi tonlarında bişey oldu garip hayvan

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tadı fena değil, yenmeyecek gibi değil hani. Tabi çok lezzetli bir tür de değil. Bende züber niyetine yediğimden, bi daha denk gelmez bakalım nasılmış lezzeti diye uğraştım, yüzdüm ve yedim. Halbuki dolapta 3 aydır bekleyen levrek var, yiyen yok. :p hihi
    Keşfetmeyi, yeni tatlar denemeyi seviyorum, sana da rastgelsin. :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim, balığa gitmesen de yaz derken, uydur uydur yaz diyorsun yani. :laughing: Şaka bi yana bende yazmayı seviyorum. Fırsat buldukça yazmaya gayret ediyorum.
    Daha güzel avlar dilerim, rastgelsin. :)

Ben kıyarım Akın. hihi Özellikle hiç tatmadığım birşeyse ve yasalara uygunsa, gök kuşağı gibi olsa kurtuluşu yok. hihi
    Mesela çok rahat tutulan bir balık olsa ve orada her av denk gelse, gidip te tutayım demem artık. :)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu aralar sizin oralarda yemliye hangi balık rağbet ediyor gubani?. Yani hedef balık neydi de -mesela levrek düşünmemişsiniz, neden?- yerine kikla geldi?

Anladığım kadarıyla balık aktivitesi pek öyle ahım şahım değil bu sıralar. Gidip bakalım ne gelirse hesabı gözetiliyor gibi. Eğer böyle ise gökala için açtığın parantezi kapamanın vakti gelmiştir diye düşünüyorum.

Haftaya bekleyeyim mi, ne dersin?:)

Göz zevki sunan balığını da tebrik ederim bu arada. Harika bir balıkmış gerçekten.

6. vayacon

vayacon Gürel

du bakalım daha neler göreceğiz :) Volkanım dağ gibi levrekçiydin sen no oldu kikla, züber... özüne dönmeye davet ediyorum...
    sevgilerimle kardeşim. Tebrikler.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Pek balık rağbet ettiği yok Nuri abi. Yemciye soruyorum, balık çıkıyorsa yemi bol alacam, diyorum. Yemci bile valla balık malık çıkmıyor ama sen bilirsin diyor. Tanıdık yemci olmasa elbet abartır belki ama bu konuda en bol duyumu yemciler aldığı halde onlar bile pek bi umut vermiyorlar.

Gittiğimiz yerden 1 kişi çok iri bir mercan almış. Birde civarlarda doğruysa sırtıyla sinarit palazı alan olmuş hepi topu bu. :p

Ben zaten Sinarit palazı için değil de yeni bir avlak görmek ve o avlakta neler yapılabilir, ne hedeflenebilir ilerleyen süreçte onları analiz etmek için gitmiştim. Pek balık yakalama arzusuyla gitmediğimden de tam öğle vakti avlaktaydık. :D Akşam suyundan öncede yemleri tüketip döndük.

Avlağın bir bölümü melina, maviş, ada izmariti yapmaktaydı ama boyutları çok küçüktü. Avlak fena değil, derinlik uygun bazı bölümler kum, bazı bölümler kayalık. Herşeye gebe olabilir ama bizim bölgede hazirana kadar pek balık yapmaz muhtemelen. Tekneyle açılanlardan mercan tutanlar duydum ama boyutlarını tahmin ediyorum. Tekne de cezbetmiyor.

Gittiğim avlak uygun mevsimde, iri sargoz, çipura, mercan, eşkina yapabilir. Turna ve mevsiminde lüfere uygun. ;) (Küçük balıklar yatak yapmış. İspari, gopes, melina, istavrit vardı. Arada kolyoz tutanlar da varmış)

Cuma günü şiddetli yağmur vardı saat 23:00'ten sonra. Cuma çok yorgundum levreğe gideceksem o yağmurda gidip sabahlamak lazımdı. Yemedi açıkçası. Sabah suyuna falan da pek kalkacak mecalim yoktu.
    C.tesi akşam suyuna gitsek, zaten duyum falan yok bir süredir bizim buralardan. Levrek bırakmadılar zaten. Sen tek sahte atıyorsun. Adamlar 10 tane ilerya bırakma yapmış, alkol alıyorlar. :mad: 2-3 kişi süpürge gezdiriyor. Biri voli yapıyor, biri ağ atmış vs. Sen olsan senin de ışığın söner. :( :eek: O manzara eşliğinde denerim dersen buyur. Benim pek içimden gelmiyor açıkçası Nuri abim.

Sersem tavuk gibi o gün rüzgar nereden eserse o yöne gidiyorum bu aralar. :eek:

Alabalık; gözünü sevdiğim çiftliği patlamadı gitti ki, nasıl tutalım alabalık idk
    Alabalık merasına da tek başına gidilmez, ayyaşı, berduşu...vs.

Sizlere de güzel avlar dilerim Nuri abi.

:D:D:D Valla bu sene ne avdaşımın ne benim pek fırsatımız ve ihtirasımız kalmadı Gürel'im. Bir ton sebep var. Nuri abiye de saydım. Bu sene levrek av sayım 7'yi geçmez sanırım ve hiç biri sabaha dek sürmedi.
    Bu sezonu böyle kabullendik her ikimizde.
    Seninde bildiğin gibi çok dağıldı kafam, başka seçeneklere yoğunlaştığım anlar oldu. Hayaller başka balıklara kaydı, konsantre olamadım.

Birde aynı balığı aynı yerde tepelemek beni cezbetmiyor aslında.
    Bakalım, yaz levrekçiliğini denerim belki, değişik avlaklarda. ;) :p

Sevgiler benden. :)

8. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Denizden babam çıksa yerim demiş birisi.Kimin dediği şimdi aklıma gelmedi. :D Züber veya Lapin. Balığı tutmuşsun ya, heyecanlanmışsın ya, gerisi teferruat demiş, yine birisi. :D Volkan' cığım avlanma isteğin hiç bitmesin, yükselsin. Keyifli ve gönlüne göre güzel avların olsun.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hakan abi, heyecanı yetti valla, güzel de bastı, direndi ilk aşamada ama fazla uzun sürmedi. :p
    Sana da keyifli, zevkli avlar dilerim. :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kardeşim seni atlamışım ya ben. :eek:

Ben öğretirim de, yalnız ilk önce benim de öğrenmem lazım. Balık lapin cinsi olan "kikla"ymış. :D kıyı balıkçısının pek karşılaşmadığı bir balık olduğundan cinsini bende dahil bilen çıkmamıştı avlakta. :p

Yemli av için o kadar yol bende yürümem aslında ama bilmediğim bir avlağa gideceksem yürürüm. Yemli, yemsiz farketmez. :D
    Yeni bir mekanda av yapmak her zaman hoşuma gitmiştir.
    Zaten balık odaklı gitsem ya akşam ya sabah suyuna gitmek lazımdı.
    Avlağı şöyle gündüz gözüyle gidip keşfetmek istedim. Değişiklik oldu bize. :)

Güzel avlarının devamını dilerim. :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şartlar namüsaittir hadi neyse de çiftliğin patlamasını beklemek.:eek:
    Anlaşıldı sen defteri kapatmışsın.:p

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bende bozulmaya başlamıştım, herkese teşekkür yazmış beni adam yerine koymamış volkan abim diye :) :) :D :D :D neyse ki son anda yetiştin abi :D

Seninle birlikte muhtemelen forumda da bir çok kişi tanıdı abi kiklayı, bence iyi ki züber yazmışsın, yorumları okuyanlar kendilerine bir bilgi daha kattı :)

13. yhy

yhy Yahya

Balığın güzel renkleri bile, senin keyifli raporunun önüne geçememiş Volkan.Avların bereketli, raporların daim olsun kardeşim..

14. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Yazıyı keyifle okudum, av için ayrıca tebrikler :)

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    kiklayla akraba ördek lapini

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi, sana daha güzel avlar dilerim. :)

Çok teşekkürler, keyifli, bereketli avlarınız olsun. :)

17. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler volkan abi.

18. Plankton

Plankton Salih

Otların arasında dolaşan genç bir lapini, şeytan başta olmak üzere orfozu, züberi, lahosu kıstırmış, ortayada bu balık çıkmış olsa gerek hihi

İsparoz çıkmasından iyidir Volkan Abi tebrikler. :)

Alabalık çıkıyormuş malum yerlerde, eğer aynı yer ise :)

Rastgelsin reeling

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hakan, daha değişik avlar hepimize nasip olsun. :)

Olabilir. hihi hihi hihi Bir duyuma göre Ördek'te var kıstıranlar arasında. hihi
    Değişiklik bazında benim için tatminkar bir av oldu.

Alabalık çıkıyormuş dediğin yer Bergama barajıysa dahi beraber gitmeye istekli avdaş bulmak lazım. Bizim burada kimse alabalık için istekli değil maalesef.
    Bende o sebepten tuttuğum balıklar arasına katamıyorum kendisini. :p

Daha güzel avlar sana nasip olsun. :)

20. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler Abi tadını tuzunu bilmemde tam akvaryumluk :) kısmetse 3 ay son sonra tamamlıyacağım köpek balığı tankını burda paylaşacağım