İstavritin ilk bollaştığı vakitlerde lüferden eser yoktu. Ne zamanki Ağustos ayı geldi işte o zaman tek tük yapmaya başladı ve git gide arttı Yani istavriti kıyıya süren birşey yoktu
Kıyıya yemliği süren avcıdır ... Kıyıda bu yemlikler yaşam sürerken kum gibi çoğalmalarının nedeni onları önüne katıp süren avcılardır ... Kısa bir örnek Kendi bölgemiz ; Kefal kıyıda 12 ay mevcut bu durumu değiştirenler ise avcılardır kefalin kum gibi çoğalmalarına kıyılamalarına neden olan önüne katıp süren avcılardır ... Gerek yunus , akya , ( çıplak ) , lüfer gibi önüne katıp süren ve ve bu anın yaşanmasını hep dört gözle bekleyen bizleriz ... Kıyıda örneğin bu sene kefal normal seyrinde devam etti avcı girdimi pekala önceki seneler kadar değil girmedi , çünki önüne katıp kefal getirmedi hep açıktalar dört gözle beklediğimiz durumdur bu avcı önüne alsada kıyılatsa durumu ... Ortamı gerginleştirip uzatmak değil amacım sadece bilgim dahilinde aktarmaya çalıştım sevgiler ... Not ; Çağrı affına sığınarak haklı haksız önemli değil lakin SERDAR abi bu konuda doğru olanı aktarmış her ne kadar kendi birebir gözlemlerinle uyuşmasada gerçek olan avcı sürer kıyıya yemliği sevgiler ...
Pek büyük sorun çıkartacak bir problem değil tabi, ama kusurada bakmayın, kendi gözlemlerime mi yoksa sizin söylemlerinize mi yoksa sizin söylemlerinize mi inanacağım?
DÖNGÜ ' den bahsettim ÇAĞRI sadece ve bu DÖNGÜ'yü örneklendirdim bilgim dahilinde Kusura filan bakılacak bir şey yok kendi gözlemleriniz tabiki doğru olanıdır ama ; Üstüne basa basa ( söylemlerinize ) kelimesini kullanman ekstra garip ...
Ben de her mesajımda dedim ki bizim buralarda Doğal olarak sizinkiler söylem olarak kalıyor. Döngünün de belirli bir zamanı vardır değil mi? Lüfer her gün istavrit yerse bu sefer döngü bozulur, hepsinin belirli zamanları vardır Ah be skoylu attın kuyuya bir taş uğraşıyoruz çıkarmayahihi
Çağrı özür dilerim arkaşım söylemlerimi okumamış farzet unut gitsin yoksa dallanıp budaklanacak ve buna hiç meğilli bir insan değilimdir luzum yok sevgiler ... Not ; Konu sahibindende ayrıca özür dilerim konu dışında farklı yorumlar serpiştirdiğimiz için ...
Konu sahibi bize kurban olsun Hüseyin Farklı politikalar içinde bizleri birbirmize düşürmeye çalışanlar var, bunu farkediyorum ama olmayacak bu Sevgiler kardeşim
O istavritlerin ötesinde, açıkta ne olduğuna, gidip kamerayla vs. bakıp görmediysen, bu bir gözlem değil, uydurmadır. İstavrit başlamadan önce lüfer doluydu zaten. Heleki yaz boyu, her yer yaprak kaynıyordu. Bu kadar yaprağı yumurtlayacak lüfer olması şart elbette. Dikkat edersen, kaynıyordu diyorum. Suya ne atsan, yaprak geliyordu hemen. Ve istavridin asıl yatağı bizim bu taraflar, ama kesattı istavrit bu sene nispeten. Avcı yemi kıyılatır, bu her gün gördüğümüz bir şeydir zaten. Tarabya'da mesela, açıkta lüfer varsa, kıyıdan toplarsın istavridi.