sevgili avcı arkadaşlar ve abilerim ben yemler konusunda kararsız kaldığım bi nokta var resimle beraber anlatmak isterdim ama maalesef o kadar vaktim ve deneyimim yok bunun için sizden ricam eğer biliyor ve kendiniz kullanıyorsanız hele de mümkünse resmi ile beraber yazarsanız sevinirim 1 yengeçin hepsi aynı değerde midir iki değilse hangisinin kullanımı daha uygundur ebatlar ne olmalıdır mesela ben bi gün yumuşak kabuklu bi tane yakaladım teke tutarken bunu kullanmam gerektiğini düşündüm aldım kovaya yaklaşık 3 parmağımın eni kadar vardı ebatı taktım kancaya salladım baya uzağa oda ne eğer gelincikte trofe olsa bu kesin kazanırdı eşşek kadar gelincik geldi inanın 30 cm yi geçik boyu vardı koca yengeç ağzındaydı ne dersiniz tırnak büyüklüğünde yengeçlerden de renkleri değişik çok denedim eşkineye iskorpite mırmıra levreğe ispariye ama tık yok bu konu kafamı karıştırdı sizde bildiğinizi tecrübe ettiğinizi yazarsanız sevinirim ras gele
çağanoz kullanacaksınız oltada. hani şu gri olanlardan... iğnenizin boyuna göre yengeç bulmalısınız. mesela, bir gözünden girip diğer gözünden çıkabilir iğne ucu veya sırtından girip altından çıkabilir. 250 gr-1 kg arası balıklar için 3-4 cm eninde çağanoz takabilirsiniz oltaya. unutmayın, gri renklileri her zaman iş yapar. koyu kahverengi ve siyahi olan pavurya yavrularını ziyan etmeyin bence, büyüsünler. not: yemler ve yemlerin takılış şekilleri başlığında yengeç takma stilleri bulunmakta forumda. araştırıp bulabilirsiniz. saygılar...