yengeci igneye takarken genelde agzIndan sokup alt tarafIndan cIkartIyorum bu yöntemle pek verim alamadIm sizler nasIl tak1yorsunuz ?
öncelikle yengeci öldürmeden iyneyi takmaya çalışman lazım bunun için en iyi yöntem yengecin arka tarafından iyneyi iki kabugun arasından geçirip üst kabugundan çıkarırsan yengeci öldürmemeye gayret etmelisin çünki en iyi verimi yengeç canlı kalırsa alabilirsin rastgele
yengeci takarken arka kısmından örneğin sağ arkasından takıp sol arkasından çıkarırsın yengeç canlı kalıyor denedim ben.....
Yengecin altında ücgen şeklinde kapak gibi bir yeri var oradan iğneyi batırıp sağ veya sol tarafından çıkartıyoruz ama yengeci mümkün olduğu kadar sıkıp öldürmeden bilhassa ayakları zedelenmesin hareketli olması lazım suyun içinde
arkadaşım yengeçle avlanmanın püf noktası yengecin kıskaçlarını koparmaktır,bununsebebi hayvan kendini kıskaçlarıyla kazarak toprağa gömmesini engellemektir,iğneyide kopardığın kıskaçların bir yerinden sokup diğer kıskacın olğu yerden iğnenin dirseğine kadar çıkarırsın..rastgele