Bi ustayla konştm geçen gün bayide. Ayağınla kumda yarım daire yap biraz bastırarak. Yengeç varsa patlar dedi. Bilmiyorum artık heralde ya yengeç kolunu bacağını daşarı çıkarıyo yada kabarcık çıkıyo. Sonra al kovana at dedi. Ben 35 yıldır böyle toplarım dedi. Bide tavuk derisini iple ayağına bağlıyomuşsun 1 metre iple. Yavaş yavaş yürüyomuşsun sürüttüre sürüttüre. Yengeç onun kokusuna dışarı çıkıyormuş. Bu şekilde toplayanda var. Tabi bütün bu hadiseler suyun çok sığ olduğu kumluk alanlarda. Hasan istiyosan özelden yaz sana yengecin çıktığı biyer söleyeyim karaduvara akdar gitme. Orayıda o usta söyledi.
Haklısın Candy_Man. ben de canlı bağlamayı hiç sevmiyorum. Sırf bu yüzden at-çek yapmaya ve sahte atmaya başladım. düşünsene birileri seni bağlamış aslan kuyusunun içine salmış bekliyor. nasıl bir duygu, o iğnenin ucundaki canlı içinde geçerli bir olay. Lakin zaman zaman balık oluyor ve canlı bağlamak gerekiyor işte o zaman o balığın günahı benim boynuma. (ben Bunların içinde kurt karides midyeyide dahil ediyorum) Ya da en iyisi palık pazarına uğrayıp varsa yemlik sardalya alıp bağlamak, en azından sardalyalar çöpe gitmemiş olur
Ben de bir gün balık avlamayı bırakırsam canlı yemlere çektirdiğim çileden dolayı bırakırım. Resmen içim parçalanıyor ama balık avlamaktan da vazgeçemiyorum...banghead
slm bu linkte inanılmaz kolay bir yöntem var ve engeci öyle yok bacağın yok kolunu koparmadan balık yiyinceye kadar canlı kalması ve nasıl iğneye sağlam bağlanacağını göteriyor.Umarım işine yara ben böyle kullanıyorum. http://youtu.be/5BFLIztpjoM
3lu igne gibi 2li igneler var. vmc katologunda yengeç resmi ile semasi çizilmis. ignelerin iç taraflari tirtirli. birde onlari dene. resimde ignelerin bir ucunu sag arkaya giderini sol arkaya geçirmisler
Herkese merhaba yengeç konusunda bende yöntem paylaşmak istedim yengeci gözlerinin tam arkasında yani arkakısmından sağ bacaklarına yakın takın iğneyi fakat daha sonrada hafifçe çok bastırmadan sert olan sırt kısmından parmağınız ile hissedeceğiniz şekilde çıkartın emin olun düşmez he bu arada eğer yengeci küçükleri varsa bu sistemde işe yaramaz küçükleri yumuşak olur ne yapsanız durmaz iğnede o yüzden baş parmağınızın tırnağı kadar olanlar ideal yemlerdir.