selamlar hayırlı olsun güle güle kullanın botun ve motorun fiyatı hakkında bilgi alabilirmiyim sizden bende yakın zamanda bir tane almak istiyorumda birde yanına ne gibi aparatlar gerekiyor
selam ilkya kardeş teşekkür ederiz, botun ve motorum fıyatını yazmıstım ama senın ıcın tekrar soylıym bot:1,600 motor:2,600 e geldı bıze uzun pazarlıklardan sonra tabe yanında gerekenler ıse (özellikle olması gerekenler, çapa,ipi,can yeleği,sahil güvenliğin istediğini öğrendiğimiz ilk yardım seti,işaret fişeği,türk bayrağı,en önemlisi ise botun ve motorum faturası.gerıye kalan en önemli şeyler oltalar olsa gerek rast gele
Botun kataloğunca veya üstünde kaç kat ve kaç mm denye kumaş kalınlığından bahsediliyor? 0.900mm 1100 mm 1200mm 1400mm şeklinde yazıyordur. Bir de botun kaç kg olduğuna bakabilirseniz memnun olacağım. Çok önemli ayrıntılar.
satıcının bize dediği 1100 denye civarı kalınlığı.6 farklı yerden şişiyor.ağırlığı şişirmeden önce 65-70 kg arası.dün akşam serkan ile beraber şişirdik botu en büyük panelvan aracın arkasına zor sığdı.yanlız ilginç olan 2 kişi ilk denememizde fazla zorlanmadık kurulumu için.40 dk gibi bir sürede kurduk botumuzu.ayak pompası vermişlerdi.küçücük pompayı görünce ilk etapta gözüm korktu fakat çok çabuk şişiyor bot.şişirdikten sonra bayağı bir ağır oldu 2 kişi en çok taşırken zorlandık.kurulumda ise en zor tahtalarını monte etmek.
Sevgili Serkan Tohatsudan senelerce kullansanızda bir şikayetiniz olmayacaktır.Randımanlı 4 zamanlıysa hayli ekenomik ve servis imkanı geniş bir motordur,güle,güle kullanınız.
vakit ayırdığın için çok teşekkürler vedat amca.bizde hemşehriyiz bu arada keşke memlekette tanışma imkanımız olsaydı.yorum ve yazılarınızı keyifle takip ediyoruz.
Motorun iki zamanlı olması sizin için büyük bir avantaj. Yakıt farkı teknelerde çok olur. Yani iki zamanlı bir motor aynı teknede 4 zamanlı motora göre %20-30 arası fazla yakar. Ama teknelere göre hafif olan botlarda bu fark %10 u fek geçmiyor. Üstelik 4 zamanlı motor aynı hp iki zamanlı motora göre çok daha ağır ve arabada taşınması yağ akıtma ihtimali, nedeniyle daha riskli. Satıcının laflarına genelde pek itibar edilmez. Gerçi sizin aldığınız yer bu konuda çok tecrübeli bir şirket ama yine de o tür firmalarda çalışan gençlerin bir çoğu bırakın hayatında bota binmeyi yüzme dahi bilmez İnşallah 11mm denyedir. Bu şekildeyse bir sorun yaşamazsınız. Şişirme ve kurma zamanla 15-20 dakikaya inecek. Pompayla şişirmek bir süre sonra sıkıcı oluyor. En iyisi akülü bir motor alıp çoğunu bununla şişirmek ve son kısmını ayak pompasıyla şişirmek. Çünkü akülü motorlar bir noktadan sonra basamıyor. Ağırlık gayet normal .
Alperen Bey Bu Işe Girdik Herşey Tam Olsun Dedik.dün Balik Bulucu Aldik.serkan Konuyu Açti Bilginiz Varsa Yorumlarinizi Bekliyorum.ilgi Alakaniza Teşekkürler
üzgünüm bu konuda uzman değilim ama sitede çok tecrübeli arkadaşlar var. yalnız pil yerine küçük bir aküyle kullanmanızı yada yüksek amperli şarzlı piiler kullanmanızı tavsiye edebilirim. Balık bulucular daha ziyade balık bulmak için değil dibin derinliğini ve kaya yapısını öğrenmek için kullanılırlar. Balık konusunda çok yanıltıcı olailiyorlar.
sancak ve fermet arkadaşlara önereceğim son olarak eğer 9.8 ilerde tatmin etmezse karbüratör değişikliği ile sorunu halletmeleri.yani 15 hp ye çıkarabilirler ve böylelikle hem vergi ödememiş olursunuz hemde 9.8 motorun sürati tatmin etmezse son süratteki seyir hızları da karbüratör değişikliği ile iki katına çıkmış olacakır.zaten bir kere denize indirdikten sonra çoğu insandan daha fazla bilgi sahibi olmuş olacaksınız.çunku sizin elinizdeki bot takımı çoğu insanda yok ve çoğu kişi navigatör vs benzeri botlarla deneyim edinmiş.zaten sitede başlıklara tam bilgi vererek yazanlar da bir elin parmaklarını geçmez veyazanlar da bu konuyu çok iyi bilen kişilerdir. bir kere denize indirdikten sonra teorik bilginizi pratiğe dökeceksiniz.ilk tamirinizde de eğer tamiri motorun başında beklerseniz motor konusunda da bilginiz olacaktır. yalnız tavsiyem sitede motor konusunda yazılanları da okumanız.mesela denizde motor çalışmazsa(ki en iyisini yapıp sıfır motor almışsınız bir iki sene hiç sorun çıkarmayacaktır)neler yapabilecekleriniz yazmakta.ben bunu tamire götürdüğüm zaman gördüm.servisin de sitede yazılanlardan farklı birşey yapmadığını gördüm.örnek vermek gerekirse sitede motor çalışmaz kompressyon kaybı olursa ilk etapta bujiler çıkartılıp oradan motor odacığına yag dökülmesi yazıyordu.daha sonra bujilerin çakmakla bir süre ısıtılması..servis de aynı şeyi yapınca biraz teorik bilgi sahibi olmuş oldum ve sitede yazılanları da takip etmeye başladım. zaten denize çıktıkca ve motorda sorun hisstemeye başladıkça motor konusunda da bilgi sahibi oluyorsunuz ki dediğim gibi motor birkaç sene sorun çıkartmayacaktır.hız konusunu da eğer tatmin etmezse(ki bence birkaç kişi çıkınca tatmin etmeyebilir ki sadece balık için almadınız sanırım)karbüratörü 15 beygirinkiyle değiştirerek halledebilirsiniz.balık bulucu alarak da en iyisini yaptınız.ben 15 20 metrelik teknelerdeki büyük balık bulucu sonarlar dışında hiçbirisini tecrübe etmedim ama teknoloji gelişti elbet onlar da iyi aletlerdir.
Bu sea Master ikinci oturma tahtasını vemiyor genelde. Setin içinde çıkmıyor diyorlar. Sizinkinde varmı? Yoksa çıkmadan önce su kontrasından kestirin bir parça. Ben kestirdiğim tahtayı boyayıp kenarlarına matkapla dört delik açtırıp takma yerlerine iple bağlamıştım. Bu tahtalar botta çok işlevseldir.Yoksa ihmal etmeyin. Birde kürek çekmek gerekirse sakın küreklere çok yüklenmeyin. Kökten kırılabilir. Zaten botta kürek çekmek sandala hiç benzemez. Bisiklete binmek gibidir. İlk başta olduğunuz yerde dönersiniz. Zamanla alışırsınız. Ama güç değil hafif bilek hareketleri ile çekmeniz gerekir unutmayın.
super bilgiler onur kardeş,çok çok saol eline sağlık, botta ıkıncı tahta cıkmadı bende onun ıcın tel acıcam sansımı denıcem bakalım.
cumartesi günü çıkınca video çekimini unutmayın bizler de görmüş oluruz.birde benim tavsiyem iki kişi seyir halinde çekin ve birde aranızdan bir kişi binsin bir kişi de sahilden tam hızda giderken onu çeksin.böylece hem dışardan hemde bottan seyriniz tam olarak görmüş oluruz.sizin içinde iyi olur sizde nasıl göründüğünüzü görmüş olursunuz.çunku benzinli motorların torku dizellere göre düşük oluyor.benzinli motorların(muhtemelen sizin motorunuzun devri dakikada maximum 5500 devirdir 9.8 yani 1o hp de vereceği devir de max ı 5500 ise 9.8 yani 10 hp de 5000 devirdir(max dan biraz az verir yavaş yavaş çıkar)devri yüksek torku dizellere göre düşük olduğu için(dizel 10 beygirin devri 1500 civarıdır)bir kişi ile iki kişi binmenin arasında nereden baksanız yarı yarıya sürat farkı olacaktır.atıyorum tek kişi 15 mil yaparsınız iki kişi 8-9 mile düşer.bunu zaten tecrübe edeceksiniz.son hız da yani tam gaz da ''ee 10 hp bumuymuş diyebilirsiniz.ozamanda karbüratör değişikliği yaparsınız ki karbüratör değişikliğiyle 15 hp yaptığınızda süratiniz iki kat artacaktır(10 hp ile 15 hp arasında iki kat sürat farkı elde edersiniz)(dizelde 10 kişi binseniz sürat fazla azalmaz.biz 6 hp dizel pancara 10 civarı kişi bindik sürat hemen hemen hiç azalmadı torku yüksek olduğu için çekişleri iyi oluyor.lakin benim 6 beygir tek kişi ile iki kişi arasında yarı yarıya sürat farkı yapıyor.) sıfır motorlarda ilk saat tam gaz verilmiyor diye biliyorum.birinci saatten sonra tam gaz vermeyi de ihmal etmeyin motorunuzun limitlerini görmüş olursunuz.bu cumartesi bende indirecektim lakin işim çıktı pazar düşünüyorum.cumartesi hava bulutlu olacak fakat genel olarak iyi.hava 2/4 durumunda. bot için güzel bir gün.arada dalga olursa korkmayın hatta zevkine varın.dalganın üzerinden geçerken çok zevkli oluyor ben geçen kıyıya çıkarken tam kıyıda büyük bir dalgaya girdim botu pamuk gibi kıyıya attı hemde kıçtan gelmesine ragmen hiçbirşey olmadı fiber olsa dibi boylardı ama bot su bile almadı.ilk çıkışınızda zaten botu denize indirene kadar gerileceksiniz ilk günün verdiği biran önce denize inme heycanıyla aslında aksilikten sayılmayan birsürü aksilik çıkacak ama botu suya indirdikten sonra hepsini unutacaksınız.bukadar hevesle aldığınız botun keyfini süreceksiniz.ilk çıkışınızda kıyıdan gitmemeye özen gösterin.kıyıya çıkarken de biriniz denize atlayıp kontrollu çıkış yapın. yoksa motorun şaftını/pervanesini taşa falan çarpabilirsiniz.
MARMARA==-06:00-12:00 Arası==============12:00 - 18:00 Arası==================18:00 - 00:00 FIRTINA====-Fırtına Beklenmiyor==============Fırtına Beklenmiyor==================Fırtına Beklenmiyor HAVA ======-Parçalı Bulutlu==================Parçalı Bulutlu======================-Parçalı Bulutlu RÜZGAR====-Güney ve Güneydoğudan 2 ila 4==Güney ve Güneydoğudan 2 ila 4====-2 ila 4 DALGA======0.5 ila 1.5m.==================- 0.5 ila 1.5m.========================-0.5 ila 1.5m. GÖRÜŞ====İyi==============================-İyi==================================İyi 9 mayıs 2009 cumartesi günü hava raporudur.
arkadaşlar kusura bakmayın geç yazdık biraz.dün kumburgaz tarafında indirdik botu denize.3,80 bot balık tutmak için biraz zorlandık.belki ilk gün olduğu için bize öyle geldi ama.balık çantaları kamışlar sağlık seti yangın söndürücü,can yelekleri yiyecek içecek falan botun içinde fazla hareket imkanı yoktu.belki alışkın olmadığımız için bize öyle gelmiştir.sonuçta 3 kişide balık avlanıyor.yaklaşık 2.5 kilo mezgit yakaladık.bugün sadece gezinti amaçlı kullandık marmara ereğlisi tarafında bir iki sırtı denedik o kadar.ama bugün gezinti için bize daha keyifli geldi.onur senin dediğin gibi denizde giderken çok yavaş gidiyormuşsun gibi geliyor.hatta seneye değiştirelim bu motoru muhabbeti yapıyoruz.ama kıyıdan botun giidişini görünce yeterlidir diyoruz.motordan yana bugün bir boğulma problemi oldu ilk çalıştırırken o kadar başka hiç bir sorun yoktu.yakıt konusunda ise dün yaklaşık 3 saat gezdik bir 3 saatte bugün gezmişizdir.depo halen 4\3 ile 4\2 arasında.yakıt konusunda da çok memnun kaldık.sonuç olarak güvenli yeterince hızlı botun amacı olan yeterince pratik.bu arada videolar ve fotolar serkanda en kısa zamanda yükleyecektir.
ilk boğulma problemi tahmin ettiğim gibi motor acemiliğinden birkaç kere çalıştırma ipini çektiyseniz ve çalıştıramadıysanız ondan kaynaklanmıştır.ilerde bunu halledersiniz.ilk başta yavaş gidiyor görünür fakat dediğim gibi karbüratörü değiştirdinizmi 15 beygire çıkar ve iyi yol yaparsınız.ben olsam bir 25 lik alır denizin üzerinde sekerdimdüşünün 20 25 beygirlik sürat tekneleri bile iyi hız yaparken bot nasıl gidecektir.9.9 normal,15 beygir bence her açıdan yeterli ama tabi siz bilirsiniz zevk sizin zevkiniz.bana soracak olursanız ben 15 hp araştırmalarına çoktan başladımyakıt konusunda endişeniz olmasın altı üstü 10 hp lik motor.öyle tahmin ettiğiniz gibi benzini içmezsitelerde saatte 3 litre 5 litre yakar der ya..25-50 beygirlik makinalar 22 litrelik benzin deposuyla geziyor sizce okadar yaksaydı böyle makinalar bu depolarla gezermiydi.yakacağı 3 saatte max 3-4 litre falandır diye düşünüyorum.bende bu cumartesi günü videolarını ekleyeceğim sizin videoları da merakla bekliyorum.
bunlar da cumartesi günü bizim çektiğimiz fotograflar.caddebostan sahilindeki caddebostan balıkadam derneği vs sinin oradaki limandan denize indirdik.