Sevgili dostlar Alabalıklar yumurta tutmaya başlamadan sezonu kapatmak ve güzel bir av günü geçirmek için fırsat kolluyordum. Nihayet bugüne planlarımı yaptım ve hanımdan izni kopardım . Ancak 10 yaşındaki oğlumun aşırı ısrarları üzerine ona da takım hazırlayıp evde at-çek antremanı yaptırdım baktım leğenin yakınlarına atmaya başladı onu da plana dahil ettim. Dahil etmesine dahil ettim ama Alabalık gibi fiziki dayanıklılık gerektiren bir avda benimle nasıl gezecek diye kara kara düşünmeye başladım akşam erkenden yatırıp(11) gece saat dörtte kaldırdım baktım okula gideceği zamanlardaki isteksizliğinden eser yok hemencecik kalkıverdi. Bu çocuk da iş var deyip geceleyin düştük yollara. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuktan sonra( bir saati stabilize) avlağımıza vardık ve giyinip kuşanıp oğlumla beraber başladık at-çek yapmaya. İlk kırmızı benekliyi ben aldım ondan sonra da oğlum bir kırmızı benekli yakaladı ki sormayın kendisi kadar yakışıklı. Öylesine sevindi ki görmeliydiniz Beraber resimlerini çekip yakalamak kadar salmanın kıymetini de anlatıp limit altı balıkları ona bıraktırarak yaklaşık 5 saat kadar at-çek yaptık. Oğlum bu avda 2 adet kırmız benekli 2 adette gökkuşağı yakaladı. Ve sanırım aşı tuttu geleceğin alapalukcusu yetişmeye başladı Her ne kadar arabaya geri dönerken ayaklarım ağrıyor dese de . Derede ki birkaç düşmede nerdeyse hiç mızmızlanmadı Eve dönerken arabada uyuyakaldı ama rüyasında balık tutmaya devam etti arada uyanıp maceralarını anlattı Anlayacağınız dostlar Oğlumla beraber harika bir av günü geçirdik. Darısı tüm dostların başına Avda kullanılan malzemeler; Oğlum ; Kamış; 1.35 2 parça 2-10 gr Makine ; 500ULX spincast Misina; 0.16mm Kaşık; aglia tw Ben; Kamış; 1.65UL 2 parça 2-15 Makine;500UL Misina;0.22mm DSC_0220 by biroltangut, on Flickr DSC_0212 by biroltangut, on Flickr DSC_0214 by biroltangut, on Flickr DSC_0221 by biroltangut, on Flickr DSC_0226 by biroltangut, on Flickr DSC_0227 by biroltangut, on Flickr DSC_0225 by biroltangut, on Flickr DSC_0223 by biroltangut, on Flickr DSC_0228 by biroltangut, on Flickr DSC_0229 by biroltangut, on Flickr DSC_0233 by biroltangut, on Flickr DSC_0234 by biroltangut, on Flickr DSC_0235 by biroltangut, on Flickr DSC_0236 by biroltangut, on Flickr DSC_0237 by biroltangut, on Flickr DSC_0238 by biroltangut, on Flickr DSC_0239 by biroltangut, on Flickr DSC_0240 by biroltangut, on Flickr DSC_0241 by biroltangut, on Flickr
Birol Abi Tebrikler Resimler herzamanki gibi harika ancak ben bu resime baka kaldım Duyarlı bilinçli bir alacı yetişiyor sizin ellerinizde Rabbim Adını Kalbine Nakşet sin Artık o meralarda yanlız yada dostlarınızla değil Evladınızlada yürüyeceksiniz aşı tutmuş uyumadan yatağında bekliyeceği geceler çok olacak Rastgelsin Abi
Çok teşekkürler Özkan kardeşim Oğlumla beraber yaptığım bu av benimde en lezzet aldığım ala avıydı... Rabbim size de bunu nasip etsin...
Aklıma, rahmetli babamın sabahın köründe beni uyandırıp " Hadi kalk çiftliğe gidiyoruz (alabalık)" deyişi geldi Çok keyif aldım okurken, duygulandım Birol abi. Allah sana da, bu aslana da uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin. Keyifli avlarınız olsun beraber inşallah
Tebrikler Birol abi, bir baba için bundan daha güzel bir av olamaz sanırım. Nice keyifli avlarınız olsun.
Güzel yorumların için çok teşekkürler İnan kardeşim Rabbim size de babanızla yaptığınız gibi evlatlarınızla da avlanmak nasip etsin, daha güzelleri oltanıza rastgelsin...
Çok teşekkürler Volkan kardeşim Gerçekten bu avdan inanılmaz keyif aldım. Allah her balıkcı babaya ve size bu lezzeti tattırsın...
Allah bağışlasın abi, maşallah yeğenimize. Çocukların ebeveynlerini model aldığı kuşkusuz. Benimde 2,5 yaşında bir kızım var, ne zaman denizi görse, yada bir akarsu veya su birikintisi, "baba balık balııık" diye bağırıyor. Baba-oğul ala avında, daha ne olsun.Umarım torununuzuda balığa götürürsünüz. Benekliler sadece resmi tamamlamış, asıl güzellik küçük balıkçı.Rastgele.
Güzel yorumların için çok teşekkürler Şükrü kardeşim. Bu avda tek olumsuz şey ablasının bana küsmesi oldu gidemediği için. İnşallah sizde çocuklarınızla bu zevki tadarsınız. Gerçekten bana büyük mutluluk verdi.
Allah her babaya çocukları ile böyle ava gitmeyi nasip etsin. Bu keyfi ömrümüz yettiğince yaşayalım ve çocuklarımıza da bilinçli balık avcılığını aktaralım. Selam ve sevgilerimle...
Çok teşekkürler Hakan ağabey Bu dileklerinize canı gönülden katılıyorum Sağlıcakla ama balıkla kalın...