Yeni aldığım Shimano kamışım kırıldı hemde ortadan !

Konu, 'Kamışlar' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

O ikinci linkteki arabayı bile; Tofaş'a; Hyundai'ye ya da Çinli Chery'e tercih ederim ben...:)

Muhtemel ki o kamışta ya üretim hatası, ya nakliye hatası; ya da dükkanda incelerken başına gelen bir kazadan dolayı aldığı darbe hatası v.b. mevcut; en alt seviyesi de olsa değerinde atış yaparken kırılacağını sanmıyorum bu kamışın...

Tabii bir Engetsu veya Game ARC ile bir tutamaz ve o kadar beklentili olamazsınız...

2. korayandroid

korayandroid Koray

forumda genel görüş şu şekildeydi eski okuduklarımdan.
    o shimano o bir mercedes.
    shimano prestijini düşündüğü için kötü mal üretmez.
    en kötü malı bile diğer markalardan iyidir vs vs
    alt segmentte bir mal üretmek o malın elinizde ilk günden kalması değildir.
    nitekim o görünüşü komik küçük arabada bile mercedes kalitesi görülecektir ne kadar üst model olmasada.ve sizi ilk günden yolun ortasında bırakmasını bekleyemezsiniz.o zaman kimse kötü araba almasın.o zaman kimse tofaşa binmesin.biri konforludur diğer konforsuzdur ama ikiside aynı yere gider.yoksa mercedes te arıza yapar tofaşta.aynı şey benim kamışta da geçerli.ama ilk günden bozulacak kadar olamaz bu arıza.
    ben satıcı ile görüştüm okyanusa gittiler gittikleri gün sorunum halledildi.
    ayrıntıları şu şekilde.
    satıcı firmanın kamışı incelediğini ve hatanın bende olduğunu ve belli bir miktar ücret karşılığı yapılacağını söyledi.
    kabul etmedim (fiyatı ucuzdu tamir bedelinin, kabul etmeme sebebi haklı olduğumu düşünmem)
    firma yetkilisiyle görüştüm.kamışı başka bir arkadaş incelemiş Turgay beyle görüştüm ben.
    Turgay beyin dediği inceleme sonucu ezilmiş yada bir yere çarpıldığı için kırılmış gözüküyor dedi.
    Bende kamışın bana gelene kadar nakliye sırasında darbe alıp almayacağını,yada satıcı firmada başına birşey gelip gelmediğini nerde bilebileceğimi söyledim.
    kırılma esnasını tarif ettim.
    Sağolsun Turgay bey bizi dinleyince mağduriyetiniz giderilecek dedi.
    Şu an kamışım yapılmış satıcıda bekliyor uzak olduğu için gidemedim.
    Kırılan halkasıda değiştirilmiş.Alınca resimlerini paylaşırım.
    Bakalım nasıl olmuş.
    Yedek parça beklemedik Allah'tan.
    Makine konusunda hala emin değilim.Zira düzgün saran resim bulduk nette.Bizdekiyle alakası yok.

3. korayandroid

korayandroid Koray

4. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    koray merhaba,

bu soruyu okuyanlara ve yorum yapacaklara doğru bilgiler ışınğında kaynak sağlayabilmek adına sordum. ben 10/40 spin kamış ile 75 gram kurşun attım ve sorun yaşamadım ama bu sorun yaşamayacağım anlamına gelmez. senin 21 gramlık silikon sahte ile kamışı kırman tabiki kabul edilebilir birşey değil ama olabilecek birşey. her marka modelde ki araçlardan örnek verilmiş. en kaliteli arabalarda bile hatalar olabiliyor. marka vermiyeyim ama 100bin euroluk aracı park edip eve gidiyorsun sabah bir bakıyorsunki araba halen çalışıyor.

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    okuma/shimano/vega/daiwa/lineaffe/albastar kamış ve makinalarını kullandım, buradaki bir çok abimiz kadar tecrübem olmasada hem acemilikten kaynaklanan hemde acemikik dönemlerimde kullandığım ekipmanlara gereken bakım ve özeni göstermeyen biri olarak distribütörler ile fazlaca haşır neşir oldum.

bu konuyu marka savaşına dönüşmesini istemiyorum ama belki sana ışık tutar,

ilk olarak albastar makina ve kamışlarını kullandım kesinlikle her konuda yardımcı oluyor ve özellikle makina konusunda oradaki usta fazlaca gereken hassasiyeti ve özeni gösteriyor. yedek parça ihyaçlaırm küçük meblağlarla anında giderildi ve yedek parça sorunu ben şimdiye kadar hiç yaşamadım. 2/3 makina ve kamış eskittim.

okumaya gelecek olursak,
    sadece spin ve surf kamışlarını kullandım. okuma makinam hiç olmadı beğendiğim birkaç model var ama ağırlıklarından dolayı uzak duruyorum. 3 adet spin kamış 2 adet surf kamışını kullandım ufak tefek sorunlarım oldu fakat hiç birindede yedek parça sorunu yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım oldu zaman zaman onlarında ellerinde yedek parça sorunu yaşıyorlar bu herfirmada zaman zaman olabilecek birşey. ayrıca gereken ufak tefek parçaları bazen ücret almadan bazende makul ücretler ile yoğunluğa göre anında yada bir gün sonra teslim ettiler. benim okuma ile alakalı söyleyebileceklerim fiyatları eskisi gibi değil belki döviz yükseldi, belki aldıkları ürünlerin maliyetleri arttı, belkide kar marjlarını arttırdılar bilemem ama en önemli şey esnaflıklarını çok beğeniyorum.

shimanoya gelecek olursak,
    bir adet spin vengeance 3-14 surf kamış, antares surf kamış, aernos spin makina kullanıcısı olarak, keyfe keder spin makinasında bir paça değiştirdim 5 tl verdim. antares de yedek parça sorunu yaşadım söz verdikleri süreden 15/20gün geçikmeli olarak ürünü temin ettiler. 40.tl ücret mukabilindede parçayı değiştirdiler. shimanoda eskiden parça sorunları vardı fakat yeni oluşum içindeler ve 2014 yılına çok kuvvetli yedek parça ve stoklarla gireceklerini beyan ettiler doğru yada yalan bilemem ama biz kullanıcıları sadece bir kere kandırabilirler ve ben onu şimdiye kadar hiç yaşamadım. ayrıca shimanonun yetkili satıcısı yıldız balıkçılık ahmette kendini çok daha hızlı bir şekilde geliştirmeye başladı. bence shimano distribütörü için yıldız balıkçılık bir nimet.

vega kullanıcısı olarak cevat abiye teşekkür etmek istiyorum. çok az alışverişimiz oluyor fakat sağladığı imkanlar, sıcak sohbeti ve tavsiyeleri ile bizleri biliçlendiriyor. cevat abinin tarzı diğerlerinden birazdaha farklı olarak görüyorum o bu işin ticari boyutunla fazla ilgilenmiyor. daha çok avlanmayı tercih ediyor diye düşünüyorum. kalietli lürünleri kullanmamıza olanak sağlıyor. neredeyse bir yııl oldu ve hiç bir vega kullanıcısından şimdiye kadar şikayet geldiğini sanmıyorum. ayrıca gördüğüm vega makinalarıda başarılı, awa shimalarda var ama onları ne gördüm nede kullandım.

bizler içinde birşeyler söylemek istiyorum. insanları memnun etmek hiç kolay değil, çünkü hepimiz farklı avlanıyoruz, herkesin beklentileri farklı, dolayısıyla yaşadığımız sorunlarda farklı, farklı ekipmanlar kullanıyoruz. en iyiyiyi en ucuza almak çabalıyoruz ve aldığımız ürünlerinde kesinlikle kusursuz olmasını ve sorun yaşatmamasını istiyoruz. bazı şeylerinde önüne geçemiyoruz aksilikler olacak yaşanacak bunlarda bize acı yada tatlı tecrübe katacak. bazı şeyleride hoş görü ile karşılamak gerekiyor. Haksızlığa uğradığımızı düşünüyorsakta tüketici haklarına gidip taleplerimizi yapabiliyoruz. hakkımızı arıyalım.

6. korayandroid

korayandroid Koray

2500 fd deki osilasyonu sağlayan dişlide sorun tespit edilmiş.Makinelerin dişlisi Shimano tarafından değiştirilecektir herkesin bilgisi olsun.Rastgele.