YENİ ALDIĞIMIZ MAKİNELERİN BAKIMI...

Konu, 'Makineler' kısmında boğaz rapalacısı tarafından paylaşıldı.

1. boğaz rapalacısı

boğaz rapalacısı dergah

Favori Kamış:
    lineaffe sorento
    Favori Makine:
    dam ouick daiwa bg 30 ultegra 10000 sxb
    En İyi Avı:
    palamut 1kg
    sevgili balıkçı dostlar geçendede bir konu açmıştım makine alacaktım ultegra 10000 sxb ile ilgiliydi makinem geleli 10 gün falan oldu 7 8 kere hooked avlanmışımdırrr..pazartesiii günü boğazda avdaydım av sırasında makinemden hafif sürtünme gibi bir ses aldım ve avı bırakıp dinlemeye başladım sanki dişliler birbirine sürtüyordu..bugün makinemi açtımm nevar ne yok diyeee ve makinede çok az yok denecek kadar dişlilerde gres vardı şaşırdım banghead sinirlendimde tabi koca shimano nasıl dedim kendi kendimee herneyse makinemi güzelce gresledim ama allhı var dişlilere bilyelere makinenin dizaynına işlevine diyecek tek söz yok çok kaliteli daha önce bir çok makine kullandım açtım bakım yaptım ama arada çok fark var shimanoyla daha da güven verdi bana:thumb: resimleri paylaşacağım sizlerle konuyu açmamın sebebi yeni makine alırsınız böyle birşey olabilir makineyi kullanmayın dişliler sürtünmeden dolayı aşına bilirrr...saygılarrr

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bilgilendirme için teşekkürler, makinenizde netür, marka gres kullanıyorsunuz, bilgilendirebilirseniz sevirim. Sanırım birçok okurada faydası olacaktır eminim, şimdiden teşekkürler... :)

3. boğaz rapalacısı

boğaz rapalacısı dergah

Favori Kamış:
    lineaffe sorento
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    palamut 1kg
    würth hhs 2000 öneriler doğrultusunda onu kullandım bakalım bende ilk defa kullandım ama üstadlar çok met etti alman malı :thumb:

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Dergah kardeşim, ilk mesajınızda '' Bolca gresledim '' deyince '' Eyvah '' dedim kendi kendime. Ama kullandığınız sıvı likit yağ oldukca iyidir. Fazla püskürtmenize gerek yok. Bir defa pıstlatın yeter de artar.

Aslında kendi yağı ona uzun süre yeterdi, ama evhamlanmışsınız. olsun en azından içiniz rahat etmiştir.

İyi günlerde kullanmanızı dilerim.

5. boğaz rapalacısı

boğaz rapalacısı dergah

Favori Kamış:
    lineaffe sorento
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    palamut 1kg
    teşekkürler tevfik üstad sağol senin shimano konusunda bayağı bilgin varrr ben ilk defa shimano kullanıyorum..şimdi izninle birşey sormak istiyorum üstad bağzı konulara baktım sxa veya shimanonun diyer modellerine modifiye yaptığını söyleyen arkadaşlar var kolun iki yanına iyide üstad zaten kolun iki yanağında bilye var neresine koyuyorlar bilyeyi.. bende xsb var 10000 lik ben de baktım neresine koyarım diye valla boş biryer göremedimmm:laughing: aydınlatırsan sevinirim

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dergah kardeşim, öncelikle konulara girişim, bir abi, bir kardeş olaraktır. Sizler her ne kadar incelik, nezaket göstererek Usta, üstad gibi terimler kullansanızda bunlardan rahatsız oluyorum. Abi hitabınız inanın beni mutlu kılıyor. Bazı arkadaşlarımız '' Amca ''desede, idare ediyoruz.:p :p

Modifiye dediğimiz şey, işsizlikten, güçsüzlükten, makinalarla oynaşmamızdan kaynaklı extra bir rahatsızlık. Birimiz T kolu beğenmez, topuz ister, bir diğerimiz tek tutamaklı kolu beğenmez, çift tutamaklı kol yapar. ( Ben gibi :p :p ) Hani çocukken 3 tekerli bisikletimize, gül takar, fırıldak takarak süslerdik ya,:p :p Yoksa iç donanımlarıyla, düzenekleriyle oynamamız kesinlikle ve kesinlikle söz konusu değil.

Sen sen ol, makinanı fazla açıp kurcalama, yüzeysel olarak temizliğini titizlikle yap yeter. Gerisi boş uğraştan öteye gitmez.

7. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Aslına bakarsanız konuyla ilgili benimde kafama takılan bir soru daha doğrusu tereddüt vardı. Şöyleki uzun zamandır kullandığım catana 4000 var ve yağ gibi sessiz ancak yeni aldığım ve 3-5 kez kullandığım sedona 4000 kolu cevirdiğimde sanki yağsız kalmış gibi yada sanki ufak bir kum tanesi varmış gibi hafif bir ses çıkarıyor ama doğrusu açıp temizlemeyide göze alamıyorum. Shimanonun orjinal gresinden biraz var ama açıp yağlasammı diye düşünmekten alamıyorum kendimi. Çünkü zaten yeni makina greslidir diye düşünüyorum ama açarsam birde toplayamassam kahrolurum. işin özü ne yapsam bilemedim:)

8. boğaz rapalacısı

boğaz rapalacısı dergah

Favori Kamış:
    lineaffe sorento
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    palamut 1kg
    tamam abi söylediklerini dikkate alıyorum ben zaten makineyi kolay kolay açmam nezaman ses gelir yağsız kaldığını hissederim ozaman açarım..bir de her avdan sonra mutlaka yıkar kurularım yada nemli bezle silerim hafif yağlı bezde olabilir hemde su tutmuyor bilgilerin için teşekkürler tevfik abii:thumb:

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ahmet kardeşim, şayet elindeki önden kalama FA veya FB ise korkmadanaçabilir ve bakımını yapabilirsin. Kolu ve makarayı çıkart. Yan kapağının vidalarını sök ve kapağı aç. Şöyle bir derinlemesine bak,gözünle incele. İçinden bir parçayı sök ve geri tak, bir daha dene. Sonra parça sayılarını arttırarak aynı işlemi dene. Yarım saat sonra usta oldun gittin demektir. Tabii bunu arkadan kalamalı makinalarda denemeni tavsiye etmem.

Kolay gelsin.

10. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    birisi amca mı dedi :p

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banghead :hungry: banghead :hungry: :kev:

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    paylaşım için teşekküler aynı sorun şuan benim başımda, 1.ci makina sürtme sesi derken 2.makinada dediğiniz gibi içeriden dişlilerden ses gelmeye başladı. sonucu heep birlikte göreceğiz.

13. ozkan79

ozkan79 özkan

Arladaslar merhaba bu konuda benimde bir tuzum bulunsun hani hep denir ya disliler arasinda gress yok...birbirini ceviren 2 carkin dislileri arasinda gress olmasi yada olmamasinin herhangi+ si yada - si yoktur,cunku mekanik aksamlarda asinma daime surtunmelerden olusur GRESSİ CARKİN DİSLİLERİNE DEGİL CARKİN DİREKLERİNE VE VAR İSE CARKİN OTURDUGU RULMANLARA SURMEK GEREKİR CARKİN UZERİNE VEYAHUT DİSLİLERİNE KOYDUGUNUZ GRESSİN COK FAZLA BİR ONEMİ YOKTUR.mekanik aksamlarda cark dislileri birbirini kavradigindan gress bir fayda saglamaz burada onemli olan cark ve dislinin hammadesi asinmaya ve zorlanmaya karsi direncidir.makinenizin icini acip naktiginizda disliler arasinda fabrikasyon olarak pek fazla yag koyulmadigini gorebilirsiniz onemli olan rulmanlar ve carkin direkleridir . Msji telden yazdim imla hatalari oldu ise affola.