Yeni Atçek ve Yemli Takımım

Konu, 'Takım Çantası' kısmında umutemin tarafından paylaşıldı.

1. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

İnşallah abi kısmetse:)

2. umutemin

çoklu alıntıyı beceremedim bir türlü
    Roy ve Alper Abi sizce Ryobi Ecusıma 6000 VI daha mı iyi olurdu?

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ryobilerin meraklisi çok gerçi ama ben pek tutmuyorum. Daiwa shimano mitchell okuma harici fantazi geliyor bana. Bütceni bilmiyorum daiwa emcast iyidir eger surf kafa olmasa da olur dersen. Okuma av-65 de güzel makine. Okumadan bir gömlek iyisi mitchell avosurf 6500 veya 8000 var. Shimano catana veya exage ultegra da 60lik da yakisir o kamisa. Yemli avda agir isçi olsun önüne geleni çeksin dersen efsane makina daiwa gs9 veya daiwa black jaguar var. Seçenekleri arttirmak mümkün ilk aklima gelenler bunlar

4. umutemin

yok abi bütçemi fazlasıyla kasar şimdilik bunlar olsun zaten büyük balık geleceğini pek sanmam bizim tutacağımız çupra mırmır filan biraz bunları kullanalım ileride daha iyisine bakarız en azından staj dönemimi bunlarla bitireyim :)

5. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
  6. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Hmm anladım şimdi :). ozaman şimdilik normal yemle avlanırım arada 1-2 kere at çek denerim maksat öğrenmek. Sonrada herşey yolunda giderse bir adette spin set dizerim.

Ozaman kamış kesin o olacak ve kamışın yanına 2 makinada kaldım açıkçası.

OKUMA ZEON ZN65 MAKİNE 99 TL
    Okuma Safina Noir 55 Makine 85 TL

hediye çeki ile kamış 55 tl ye gelecek makina da o civar birşey tutacak yani baya karlı bir alış veriş olacak gibi. Ama işte makina hangisi olsa :)

7. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Slm Mehmet Emin kardeş,

1-AT-ÇEK takımın güzel, yalnız 0,26 veya 0,28 soft misana kullanmanı tavsiye ederim, yani sert olmayacak,

2- SAHTELERİN de güzel ilave olarak 3,4,5,6, 7 cm.lik silokon roglulordan edin (beyaz, şeffaf simli, üzeri siyahımsı altı beyaz, mavimsi simli, gibi renklerde olsun,) yumurta şeklinde şamandıra al, ortalama 50 gr civarıdr en öne ön tarafa bu şamandıra arkasına 40 ar 50 şer cm arayla 2 veya 3 adet silikon bu şekilde çapari yapıyoruz ve at çekte kullanıyoruz
    Ayrıca kendine 20 -25 grlık jiğ edin benim son aldıgım ve yayınladıgım malzemelerde var sana örnek olabilir yine yukarda anlattığımın tam tersi en uca bu 20-25 gralık jiği baglıyoruz ( kurşun yerine) önlere dogru 40 ar 50 şer cm aralıklarla 2- veya 3 silikon baglayıp yine at çekte kullanıyoruz bu yöntemlerle sahtelerden daha çok verim alınacaktır.

şamandıralı ve jiğli silikonlarla at çek takımlarını çizdim aşağıda fotografladım acale oldu ama idare eder sanırım

Birde Alba tobyy s şeklindeki kaşığını 3 ve 4 numaralarını mutlaka al derim ucuz zaten bunlar 3 tl civarı bilemedin 5 tl dir
    3- 3.90 lık kamış yerine 3 veya en fazla 3.50 m lik kamış al atarı 50 -100 atarlı arası olmasına bak bu kamışı hem yemlide, hemde şamandıralı at çekte daha rahat kullanırsın bunu bence dikkata al ayrıca buna 55 lik(5500) veya 60 lık (6000) lik en az 5 bilyeli 80 tl civarı güzel bi makine edinirsen şamandıralı at çekte ve yemlide ki avlarındaki makine sorunun da tek elden halledilmiş olur ayrıca misanını burda 28 lik yerine 35 lik yapmanı tavsiye ediyorum dörtyol daki av ihtiyaclarını karşılamış olursun
    İZİNDE GÖRÜŞMEK ÜZERE SAĞLICAKLA KAL...
    Not: Özelden tlf nonu gönderirsen müsait bi zamanda görüşür sizi dörtyol hakkında daha fazla bilgilendirmeye çalışırım.

8. umutemin

Mahmut abi teşekkür ederim açıklamaların için ama artık çok geç malzemeler kargoda ve yarın geliyor bir aksilik çıkmazsa...
    bu malzemelere fazla takviye yapamam yani maddi anlamda ufak tefek bişeyler olabilir tabi önerilerini mutlaka dikkate alacağım sonuçta senin memleketine avlanmaya gidiyorum...
    internetten değilde geldiğimde dörtyoldaki malzemecilerden aradığımı bulabilir miyim? silikon vs.???

9. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Sorun değil bulursun

10. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Keşke iskenderunda olsaydınız bir araya gelip yeni takımları denerdik. Gerçi benim gibi aceminin yanında ne kadar dayanabilirdin bilmiyorum :)

11. umutemin

onur emin ol senden pek farkım yok ben uzun süredir balık avlıyorum ama genelde yanlış bilgi ile at-çeki duyalı 1-2 ay oldu daha önce duymamıştım bile:)

12. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    :) Olsun sen benden daha iyisindir ben şimdi siparişi veriyorum ve emin ol hayatımda ilk defa elime kamış alacağım :)

Okuma Safina Noir 55 Makine

gelince ne yapacağım bilmiyorum :)

13. umutemin

Nihayet kavuştum takımlara ama daha kötü oldum 1 ay nasıl sabredeceğim bilmiyorum :)
    atçek kamışını alır almaz WTD yi denedim makarayı takarak göründüğü kadar kolay değilmiş biraz uğraştıracak :)

14. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    WTD diye diye en sonunda bide spin takımı aldıracaksın bana :) Hayırlı olsun dostum güle güle kullanman dileğiyle.

15. umutemin

Onur dur bakalım acele etme ben bir deniyim sonucundan bilgi vereyim ona göre alırsın veya almazsın :D

16. umutemin

Şuan elimde 4 adet 100' er metrelik misinalar oldu:
    -Remixon 35 lik misina
    -Powerline spider 28 lik misina
    -powerline spider 25 lik misina
    -powerline spider 22 lik misina

şimdi arkadaşlar sizce atçek ve yemli takımıma hangi misinayı kullanmamı önerirsiniz???