slm,biz birkaç arkadaş balık avı işine yeni başlamak üzereyiz,önümüzdeki bir ay içerisinde ava gitmek istiyoruz ama yer bilmiyoruz.bilmediğimiz yere gidipte hevesimizi kırmak istemiyoruz,en azından birtane tutmak istiyoruz.ankarada bize uygun özellikle bu mevsimde gidebileceğimiz yer tavsiyesinde bulunabilirmisiniz,nerelere nasıl gidebiliriz,saat kaçta gidelim ve yeni başlıyan için sazana mı atalım turnayamı.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
Size de selamlar sevgili arkadaşım eğer nerede avlanmak istediğinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışacak arkadaşlarımız olacaktır. Bu şekilde Ankara da Balıkesir de Afyon da yada Erzurum da avlanacağınızı bilemediğimiz için yardımcı da olabilmemiz mümkün görülmüyor...
Hoş geldin arkadaşım.Ben çok anlamam tatlı sudan amma bildiğim kadarıyla sazan şu an yasak.Turnaya gelince yeni başlayanlar için çok zor .Arkadaşlar başka alternatifler önereceklerdir.
Başlangıç olarak her aceminin ilk balığı genelde sazandır. Ama sazan balığı içinde biraz tecrübe ve bilgi gereklidir. Hiç bir bilginiz yoksa tecrübeli birisini bulmanız ve yardım istemeniz daha iyi olur. Site içerisinde oldukça işinize yarayacak bilgiler var. Yemler, olta çeşitleri, av teknikleri, av yerleri... Biraz araştırmanızda fayda var. Birde bizim Ankara Team var. Yapışın yakalarına
önceliklle hoş geldin fatih kardeş yer sormadan önce tanışalım bölümünde bir konu açmanı isterdim bende bu bu siteye yeni katıldım sayılır fakat bir yere misafirliğe gittiğinde akrabaların bile olsa en azından bir selam verirsin değilmi? önce tanışalım bölümünde konunu aç daha sonraları merak ettiğin şeyler hakkında ankaralı olarak bende ve forumdaki diğer arkadaşlarda sana yardımcı olacaklardır, saygılarımla keyifli paylaşımlar.
tavsiyeler için teşekkürler,öncelikle forumu incelemem gerekiyor galiba.bi dolaşayım takıldığım yerlerde yine buraya dönerim.
İlk Av... Fatih bey bence sen 1 Temmuzu bekle ve sazan avına git.Daha az yorulur ve büyük ölçüde sonuca ulaşırsın.( şimdi yasal olan levrek ,turna ve alabalığa göre ) Rastgele...
teşekkürler,forumu biraz inceledim turna çok heveslendirdi beni,ama zor bir av heralde.önce ben sazana gideyim sonrada turnayla devam ederiz inşallah.fakat bu arada Ankarada sular bayaa azalmış bunun balıklara veya avcılığa tersbir etkisi olurmu acaba.kızılırmaktan kurtboğazına su çekmeyi planlıyorlarmış yetkililer,hayırlısı inşallah.iyi avlar..
Hüseyin bey merhaba ,2,3 kg turna yakalamışın hafta sonu ilk defa turnaya gidecem.Gideceğim göletten geçen hafta 50cm ve 60cm boyunda iki turna yakalamış Nevzat42 anlatabileceğin bilgiler varmı acaba olta tertibi konusunda...