merhabalar. çocukluğumda kuzenimle beraber alanya'da dim çayı'na girer alabalık avlardık elimize aldığımız misinalarla. geçirdiğim keyifli zamanları unutamam. sonraları kuzenle görüşememeye başlayınca başımda bir öğretici bulunmadığı için bıraktım. geçenlerde tekrar heveslendim. lakin balık avlamak benim çocukluğumdaki basitlikten oldukça uzaklaşmış.zira biz tahtaya sarılı bir misinaya bir kurşun dört tane iğne takar, yem olarak da ekmeği takar avlanırdık. geçenlerde internette bir sitede olta görünce atladım hemen. Discovery 2 kamışı, HK 500 Makinesi, 100 metre misinası,10 adet 1522 serisi iğneleri, 5 adet 50gr. kurşunu, 10 adet klipsi olan bir remixon olta seti vardı, ben de aldım. ankara'da üniversite okuyorum şu an. haftasonlarında benim gibi balığa hevesli bir arkadaşımla balık tutmak istiyoruz. lakin ankara'da nerde balık tutulur? ne balığı tutulur? nasıl tutulur? hangi yemle tutulur? yemleri nasıl bulabilirim? ekstradan almam gereken malzemeler var mıdır? varsa nelerdir ve nereden temin edebilirim? benim aldığım olta bir işe yarar mı? yaramıyorsa da işe yarar bir hale getirebilir miyim? bilmiyorum. ve şu an maalesef bütünlemeye hazırlandığım için her soruya saatler harcayarak araştıramıyorum. öğretebilecek bir tanıdığım da yok. tesadüfen internette bulduğum bu sitede merakımı giderebilecek iyi niyetli onlarca insan olduğunu farkettim. ve bana yardım edeceğinizi düşündüm. sorularımı cevaplamak isteyen üstadlar olursa eğer; benim bu işteki amacımın sadece rakımın yanına katabileceğim bir iki tane balık tutmak ve eğer işi öğrenebilirsem bunu düzenli bir hobi haline getirmek olduğunu bilsinler. bana yeteri kadar destek olursanız, tavsiyelerinizle öğretmenliğimi üstlenirseniz bu işe gönül veren yeni bir amatör meydana getireceğinizi unutmayınız. şimdiden herkese böyle bir site meydana getirdiği ve forumda bildiklerini aktararak insanlara destek oldukları için teşekkür ederim. yapın bi güzellik şu kardeşinize be!