Selamlar, Sportif balıkçılığa yenş gönül verdim sayılır, 3 metre teleskopik bir kamış aldım. 4.6 devirli 3 Bilyalı Makinem var Eurofish Tempo 55 modeli... Ekipman çok iyi değil biliyorum, kaşık gibi sahtelerle at-çek avlanmayı düşünüyorum. Genelde kıyıdan at-çek şeklinde tatlı su düşünüyorum, arasıra denizede giderim. Kasna, Sudak, Levrek, Turna gibi avlar düşünüyorum. Sahtelerim hazır... Sizce makinem yeterli olacakmıdır? At-çek konusunda 4.6 devir biraz yorabilir diyorlar. Genelde 20-30 metre atarım, hatta akarsularda metraj daha da düşer. Sarım ve gelen avı çekme konusunda olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum. Henüz kamış ve makine suya girmedi, ancak önümüzdeki hafta test edeceğim. Tavsiyelerinize sonuna kadar açığım.
At-çek için makina büyük devri düsük, kamis uzun. Kasik çekmek için 6 üzeri devir uygundur. Bu takimla çabuk yorulursun. Baligi çekme konusu problem olmaz
At çek için hiç ideal bir takım değil kamış 420 gram makine da o kadarsa eder 800 küsür gram. Bence ağır bir set. Kendim ancak yarım saat yaparım at çek. İki side uymaz bence. At çek için yeni makine kamış alın bence. Maddi durum elverişli değilse bu setle de pekala at çek yapılabilir.
Bu takımı komple değiştirmelimiyim? yoksa makine yada kamıştan birini değiştirerek bir nebze olsun çözermiyim? Maddi olarak bu ve buna yakın tercihler yapabilirim. Sanırım ikisine 50-55 TL vermiştim, 10-15 daha çıkarım, tabi aldığım yerde bulabilirsem. Şimdi açıklama olarak satıcıya daha hafif bir takım ve daha yüksek devir istediğimi söylemem gerekiyor ! doğru anladıysam.
Okuma V-System Spinning Kamış 5-20 gr atar 210 cm 96.TL Ef-Fe Delta DT 4000 Spinning (At/Çek) Tipi Olta Makinesi 30,TL atçek için idealler makine idare eder gene de tercih sana kalmış.
Gerek bu konuda ve gerekse diğer konularda, nasıl bir şey istediğini değil, neyi ne için istediğini bilmeli, sonra da belirtmelisin.
Dün gittim Kamışımı 270 cm olanla değiştirdim. Markası Eurofish ancak model bilmiyorum. 80 gram atarı olduğunu hatırlar gibiyim. 25 TL civarı fiyatı... Tel sargılı olanlar vardı atarları daha yüksek ancak aksiyonları daha azdı. Makinemin dış bölümündeki kaplamanın plastik olması aslında hafifllik sağlamış. Daha yüksek devirli benzerlerine baktığım zaman elle bile farkı anladım. Muhtemelen bir süre sonra hem makinede hemde kamışta yenileme arayacağım. Ancak ilk etapta teoriden ziyade anlatılanları uygulamalı denemek istedim. 300 cm kamışla çektiğim fotoğraf buydu. Renk model aynı sadece 270 cm aldım.
Selamlar, Değiştrdiğim 270 cm lik kamışın fotoğraflarını ekliyorum. Ayrıca elimde silikon sahteler vardı bunlara ilave 1 ve 2 no kaşık yanınada Eurofishin balık sahtesini aldım. Bunların gramajları at/çek için uygun mudur? Silikon sahtelerde mutlaka ufakta olsa kurşun kullanmak zorunda kalıyorum. Bunlarda da yine kurşun kullanacak mıyım?
Merhaba Umut siteye yeni üye olduğumdan özel mesaj atamıyorum bu yüzden burdan sormak durumundayin konuyla biraz alakasız, kullandığın Effe Delta DT3000 makine için yorumun nasıl alınabilir mi performansı ve birkaç kullanımdan sonraki makinenin durumu falan ben de 4000 olanını almayı düşünüyorumda fiyatına göre iyi alınabilir dersen bende alacağım şimdiden teşekkürler.