Yeni Bir Bodrum Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Bu hafta sonu ne yapalım derken Manisa'daki av arkadaşlarımın ısrarı ile yeni bir Bodrum avına merhaba dedik. Hazırlıklar planlar derken kaptanımızdan telefonda aldığımız teknenin bozuk olduğu haberi ile sarsılmış ancak ümidimizi yitirmeyerek Cuma günü olacak gelişmeleri beklemeye başlamıştık. Ekip Ben, Ahmet abi, Zafer ve Mehmet abi ile birlikte 4 kişiydi. Cuma günü saat 16 civarı çalan telefonumdan gelen ses bize yeni bir teknenin ayarlandığı haberini ve yeni kaptanımızın telefon numarasını söylüyordu. Hemen aradım kaptanı ve pazar sabahı 07 de güvercinlikte bulşacağımız üzre anlaşarak kapadık telefonumuzu.

Cumartesi sabahı yapılan hazırlıkların ardından koyulduk yollara.

Kolay değil 300 km yol yapıyoruz. Dışarıda delicesine yağan bir yağmur. Çekilen onca eziyet, masraf, uykusuz saatler ve bunlara bedel olarak taşıdığımız amatör avcılık ruhu....

Sabah saat 07.30 gibi buluştuk kaptanımızla. İlk kez kendisi ile ava gidecektik. İlk sorduğu soru hava yağmurlu ve deniz bozuk dayanabilecekmisiniz oldu. Tekne büyük ve tenteli, bizler; balığa bir haftalık açlık çeken insanlar, dayanılmazmı yağmura, ıslanmaya ya da denizin buram buram hasret kokan dalgalarına. O halde ver elini avlak yeri diyerek çıktık yola.

Bir buçuk saat süren yolculuğun ardından ilk avlak yerimize ulaştık. İlk dibe değen olta da Mehmet abinin çift çipurası ile gözlerimiz yerinden oynadı. Ardından benim yakaladığım bir çipura. Ardından Ahmet abiye ve Zafer'e takılan mercanlar derken bir süre sonra kesti balık ve avlak yerimizi değiştirdik.

İkinci avlak yerimizde Bir kaç çipura ve Mercan dan sonra Zafer'in şuradaki büyük balıkara bakın demesiyle daha evvelden Kofona için hazırladığım .80 beden misina, çelik kol ve 1 numara iğneli oltayı çıkardım hemen. İlk aklıma gelen bütün Sardalye ye 4 adet çelik telli 1 numara iğnenin olduğu oltayı hazırlayarak sallamak oldu denize. Çok geçmeden 100cm civarı bir Lambuka'ydı ziyaretçimiz. 0.80 lik misina parmaklarımı kesiyor Lambuka bize gelmemek için tüm kuvveti ile çabalıyordu. Tekneye kadar yaklaştırdıktan sonra kepçemize sığmaması ve heyecanın vermiş olduğu panik ile 2 adet çelik teli koparan Lambuka ardından özlemle bakışlarımıza aldırmadan özgürlüğüne kavuşuyordu.

Yılmak ya da pes etmek yoktu tabii ki. Bu sefer oltamıza biri kuyruk tarafından biri sırtından olmak üzere taktığımız, geriye kalan iki çelik telli 2 adet 1 numara iğneli isparozu salladık denize. Çok geçmeden misina gerilmiş yeni bir Lambuka ile başlayan heyecan dolu dakikaların içinde bulmuştuk kendimizi. İlk kaçan Lambuka nın ardından edindiğimiz tecrübe ile Zafer kepçe de ben olta da iyi bir iş çıkarmış, teknemize almıştık balığı.
    Bir iki derken teknemizdeki her arkadaşım kişi başına iki adet Lambuka yakalamış ve gerçekten çok zevkli geçen Lambuka avının yeterli olacağını düşünerek geri dönüş yoluna geçmiştik. Kaptanımızın da yaptığı av ile birlikte toplamda 5 kişi 8 adet Lambuka, bir kaç çipura ve mercan avı ile sonlandırdık günümüzü.

Bodrum bize yine gülmüştü. 300 km de olsa yolumuz, yağsa da gökyüzünün bereketi üzerimize biz Bodrum'dan vazgeçmeyeceğiz. Ekibimizde olan tüm abilerime ve Zafer kardeşime bu avı benimle paylaştıkları için teşekkür eder, Arkadaşlarımın ve sitedeki tüm üyelerimizin daha da bereketli avlara imza atmasını gönülden dilerim.

AVCİPERDECİ (SERDAR)

MEHMET ABİ

ZAFER

AHMET ABİ

Son düzenleme: 23 Ekim 2007
  2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Yeşili ile, denizi ile, balığı ile emeklilik hayallerimizi süsleyen geride bıraktığımız Güvercinlik, en kısa zamanda yeniden görüşmek üzere.....

Gün içinde 80 lik misinayı kopartan ne olduğunu göremediğimiz iri balık, Çelik telli bedenni fırdöndüden ayıran Akya; sizler için geri geleceğiz...

Tüm Dostlarıma Daha İri ve Daha Bereketli Avların Nasip Olması dileğimle Rastgele....

Son düzenleme: 23 Ekim 2007
  3. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Serdar kardeşim helal olsun,yine döktürmüşsünüz.Seni ve ekip arkadaşlarını kutlarım,gözümüz bayram etti vallaha...

4. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    Ne bu lambukayı tuttum ne gördüm ama namını çok duydum :D gerçekten tutması çok güzel bi balıkmış..SErdar abi elinize sağlık rapor ve fotoraflar çok güzel..Diğer abilerimide kutlarım

5. lost_paradise

lost_paradise

Favori Kamış:
    Olta , çapari , zargana topu
    En İyi Avı:
    90 60 90 Manken Balığı :)
    Serdar Abi tebrikler. Cok mükemmel bir av olmuş. Onca çekilen zahmete değmiş valla. Süpersiniz

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mükemmel desem hakaret etmiş olurum.Tebrik ederim.Geri dönüşünüzü bekliyorum

7. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    serdar arkadaşım elinize oltanıza sağlık çok ama çok güzel bir av olmuş tebrikler...

8. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    tebrikler ellerinize sağlık;)

9. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    lambukalar bir harikaaaaaaaaa

10. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Serdarcım seni ve diğer tüm ekip arkadaşlarınızı tek tek kutlarım. Gözlerinizden belli hepiniz hayatınızın trofelerini tutmuşsunuz. Umarım ileride dahada büyük trofeleriniz olur. Bundan sonraki raporunu sabırsızlıkla bekliyorum.

11. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    tebrıkler guzel av olmus allah ıcınıze sındırsın.daha ıyılerıne daha guzellerıne ıssallah

12. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka

Bundan sonraki raporu beraber yazıcaz ;) :D sen bonus toplamaya başla :D

Serdar'ım perdecim.K.P,K.P,

Kutlarım kardeşim gerçekten harika bir av olmuş. seninle daha Pazar günü O koca Lambukayı yakaladığın anda yaptığımız telefon konuşmamızdan beri inan heyecanla bekliyordum resimleri inan kendim yakalamış kadar mutlu oldum seni ve ekipteki arkadaşları tebrik ederim.

E-ee Ankara org.'tan sonraki hafta ,çin Bonusları biriktiriyorsunuz değilmi :p :D :D

Tebrikler ellerinize sağlık raporda harika olmuş okurken bile heyecan yaptım.
    Şansın her daim açık olsun kardeşim.K.P.,K.P,
    Allaha emanet ol.

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Benim raporuma yazdığında sana bu cevabı vermiştim Serdar kardeşim.Ama inan beklediğimin, hayal ettiğimin ötesinde bir macera olmuş bütün ekibi tebrik ederim.En kötü avınız bu olsun diyecem ama daha iyisi ne olur onu bilememekteyim;) :D

14. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

İLKLERE atın bakalım imzalarınızı;)
    Yasal ilk lambukalarlada , güzel pozlar.Kıskanmadım desem yalan olur:cool:
    Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ,güzel görüntüler için teşekkürler.
    Daha irileri için RASGELE

15. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    VAaay vaayyy vaayyyy!!!!!!:eek: :eek:

Kardesim sen ne yaptın ya oyle...

Bak simdi cumartesi gunku davetin aklıma geldi..

PİŞMANIIIMMM:(

Keske esim nobetci olmasaydıda bende gelebilseydim..

Kardesim seni cok cok tebrik ederim..

Senin gibi AMATOR BALIK AVCILIGINA gonul vermis birisinin bu avları yapması beni cok mutlu ediyor..

Şunu rahatlıkla soyleyebilirim;

Sen benim simdiye kadar av yaptıgım arkadaslar icinde en usta olanlardan birisin ve bu isi encok severek yapansın diyebilirim..:cool:

Allah en kotu avını boyle yapsın..
    Birdaha ki sefere Allah ın izniyle ekibi kuaralım..

Hem bak Mujdat kardes de yol eziyetini unutmusa benziyor.Bence birdaha kine o da dayanamaz gelir..;)

Tekrar dan tebrik ederim kardesimi..:)

16. ozan

ozan Ozan

tebrikler harika bir av olmuş

17. deePblue

deePblue na

insanları çupradan mercandan soğutacaksınız ya :mad: :p
    maşallah yani.. hayatımda ilk kez görüyorum böyle güzel bir avı..
    niceleri nasip olur umarım serdar abi..
    bu arada hakan abi senın adınada çok üzüldüm..
    bidakini kaçırmaman dileklerimle :)

18. deePblue

deePblue na

abi bu arada kırmızı sana şans getiriyor kanımca :)
    avatarındaki resimde de kırmızı var ve elinde yine güzel bir kuzu :)
    kırmızıyı bende deneyeceğim izninle :D

19. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Serdar elinize sağlık gerçekten zevkli bir gün olmuş

20. passion

passion

Favori Kamış:
    olta
    serdar tebrikler kardeşim.....yine döktürmüşsün lanbukaları...:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.