YENİ BİR LAPTOP İHTİYACIM VAR. TKN.DESTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tevfik abi, şimdi yatıyorum acele etme. Yarın bilgi vereceğim. Şu güne kadar kendi bilgisayarlarımı kendim topladım hep. Anladığım bi konu.

Her ne kadar levrekte acemi olsamda bu konuda fena değilim.

Önce kendine şunu sor. Ne için kullanacağım? Bilgisayarda neler yapacağım?

Cevaplarını yarın bana yaz. En ekonomik en iyi bilgisayarı beraber bulalım. Hiç kullanmayacağın özelliklere avuçla para dökme. :)

Markalara takılma. Yüzde doksan dokuzu parçaları toplayıp kendi logosu altında satıyo zaten.
    Markanın tek faydası servis ağının genişliği, hepsi o.

Son düzenleme: 17 Ocak 2012
  2. kerempek

kerempek kerem

Benim gösterdiğim modelin 2 ekran kartı var.Biris Ati HD 6470 diğeri de tümleşik ekran kartı.Eğer abartı oyunlar oynayacaksanız yetmeyecektir. Ama iki ekran kartı da 1900-1080 çözünürlüğü desteklemektedir.

Isınma problemi yoktur ve fan en arkadadır. Eğer kablo ile internet'e bağlanacaksanız ethernet girişi sağ tarafta o nedenle mouse kullanırken sıkıntı olabilir. Onun dışında bir kusuru yoktur.

1.95 kg ile 2.7 kg arasında çok fark var. 500-600 gram demeyin bir de batarya ağırlığı da eklenince ikisine de fark 1 kg'a çıkıyor. Ama çok taşımayacaksanız tabii ki farklı bir tercih yapın.

Eğer sony almayacaksanız İkinci Nesil intel işlemcili bir ürün almanızı tavsiye ediyorum. Ve de sadece performansına bakmayın. Tasarımına da bakın. Ergonomi çok önemli. Bende HP'nin 4500 TL'lik laptop'ı var. Fan elime üflüyor. Elim ateş gibi oluyor. Lenovo'nun 3000 TL'lik laptop'ında en köşede FN tuşu var CTRL tuşu bir yanda. Kullanımı çok zorlaştırıyor. Mutlaka gidin klavyesine,fan yerine,usb girişlerine,kablo girişlerine bakın. Sonra çok pişman olursunuz.

Not: O bahsettiğiniz F serisi tank serisidir :) Oldukça ağırdır.(Vaiolara göre)

3. gencfenerbahceli

gencfenerbahceli ekrem ışık

slm

lenovo tavsiye ederim

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kerem kardeşim, bende HP ve Lenovo yu ilk değerlendirmelerimde eledim.

Şu an ağırlıklı olarak Asus ve Toshibalara bakıyorum. Tabii ki 2.nesil.

Bilgisayarı, bilgisayar olarak kullanmayı yeğliyorum. Aşırı boyutlarda oyun ve müzik kullanımım olmaz.

Bahsettiğim ve şu an çocukların kullandığı model linki aşağıda ki gibidir. 3.5- 4 yıldır sorun yaratmadı.

http://www.amazon.com/Sony-VGN-FW170J-Processor-Blu-Ray-Premium/dp/B001A1UAH6

İlgileriniz için tekrar teşekkür ederim.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Süleyman yeğenim sağol,

Bahsettiğin Casper ve Lenovo markalı bilgisayarların son üretim modellerde, çevremde ki arkadaşlar sıkıntılar yaşıyorlar. Sizin şu an elinizde ki ürün, sanırım 3-4 yıl öncesinin ürünleri ve oldukca kaliteli. Kıymetini bilmelisin.

Ayrıca ilgilerin için teşekkür ederim. İyi dileklerimle.

6. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

http://www.vatanbilgisayar.com/Note...-cam-bt4-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57282

Geçen hafta kardeşime aldım. Almadan önce yaklaşık 1 hafta araştırdım ve özellikle sabit diskinin ssd olması sebebiyle karar verdim. Ssd demek = 10 kat yazım hızı, iki kat hafiflik demek. Yeni nesil bir makina isterseniz size bu makinayı öneririm abi. Makinayı imkanınız varsa bir görün derim. Şahsen ben aşık oldum :) Tavsiye ederim..

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Volkan kardeşim umarım istirahat etmişsindir:p :p

Zaten Levrek tutamayanı biz balıkcıdan saymıyoruz.hihi hihi

Ben bilgisayarı, bilgisayar amaçlı kullanırım. Müzik dersen, açarım seti, oradan dinlerim, Film dersen DVD den izlerim. Ama zaman zaman bunlarada, bilgisayarda ihtiyaç duyulacağı zamanları, gözardı etmemek gerekir.

Bana, performanslı, hızlı, estetik yapılı, kaliteli bir notebook gerekli. Tabi bu istediğim özellikler içinde Ram enaz 4 GB, HD 500 Gb, Ekran kartı 1GB, yeni nesil i3,i5,i7 gibi işletim sisteminin 2.5 üstü hız gerekli. Gerekli ki 2-3 yıl sonra bile rahatlıkla kullanılabilsin. Kısa sürede demode olmasın.

Asus, Toshiba ve benzer markalarda önerebileceğin, bildiğin model var ise mutlu olurum. Linklerini gönderirsin.

Toplama dediniz. PC bilgisayar hedeflemediğimi özellikle belirtirim.

Notebooklardada kullanılan donanımlar genelde hep aynı gibi olsada, kasalardaki performans ve işlevlerde oldukça önemli sanırım.

Görüş ve bilgilendirmeni bekliyorum. ( Yoksa Levrek için tiyo vermem; sende levrek tutamazsın.hihi hihi )

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tevfik abi, bende toshiba satelitte kullaniyordum. 7 sene bende sorunsuz kullandim. ekrani karardi. eskidi diye yaptirmadim harici monitor bagladim 1 sene de oyle kullandim. simdi format istiyor. geçenlerde sony vaio aldim fakat toshiba daha kullanisli idi mausse falan daha rahatti. dell acer asus hp tavsiye etmem. mac bilmiyorum fakat toshibadan sasma :)

bir ekleme: almisken 17 ekran al abi çok rahat oluyor.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Uğraş kardeşim, uğraşıların için teşekkür ederim. Aldığınız ürünüde kardeşiniz en iyi günlerde kullanır inşaallah.

Önerdiğin ürünü kısmet olursa 1-2 gün içinde Bursa'da ki mağazada incelerim.

İyi dileklerimle.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Roy kardeşim, vallahi dediğin doğru, Toshiba.

Toshiba ama, çok fiyat farkı var, benzerleriyle. Hadi 100-200 lira olsa önemsenmeyecek ama, aynı özelliklerde ki bir Asusla 500-600 lira fark var. Belki uzun vadede evet ama.

Zaten şu anda Toshiba ve Asus ve bir iki marka daha var. Aralarında gidip geliyorum. Birde uygun bir kampanya yakalarsam tamamdır. Tabii ileride beni üzeceğini düşündüğüm bir üründe almayacağım kesin.

Sitede görmüştüm ve bu gün ( Dün ) gittim, alayım diye. Düşeş mi düşeş,

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni...-4GB-500GB-1GB-VGA-W7P-Tasinabilir-Bilgisayar

Ama stokta yokmuş. Satıcı kendi sitelerinde ki fiyatı görünce, gözlerini ovuşturdu. Nasıl olur diye. Olsaydı kapatmıştım onu.:p :p

İlgilerin için teşekkür ederim.

11. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

12. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Kesinlikle katılıyorum.
    Şuana kadar Acer, Toshiba, casper marka dizüstü bilgisayarlar kullandım. Bu aldığım ürünler o senenin en yeni ve üstün özelliklere sahip makinalarıydı ancak en son DELL marka dizüstünü 2008 başında aldım şuana kadar en ufak bir sorun olmadan kullandım.
    Diğer kullandığım bütün markalarda sıkıntı yaşadım. Ama Dell sorunsuz şiddetle tavsiye ederim.
    Hatta ürünü aldığım zaman evde servis hizmeti bile vardı. Ancak şimdiye kadar ihtiyaç duymadım. Sanırım halen devam etmekte bu hizmet.

Umarım istediğin türde bir dizüstü sahibi olursun Tefik abi ama 300 hatta 500 tl fazla ver Dell al diğer markalar ilerde çıkaracağı poreblemler ile bu rakamları fazlası ile geçer...

13. vesper

vesper Ömer ÖZEL

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Mustafa kardeşim, teşekkür ederim ilgilerin için.

Linkleri portföyüme kaydettim.

En son karar verdiğim ürünün bilgilerini size linkleyeceğim. Teyidinizden sonra alacağım.:thumb: :thumb:

15. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tevfik abi merhaba,

konuyu takip ediyorum ama çoğu kullanıcının düştüğü hataya düşmeyin!!!

Casper, Acer, Asus, Exper ve en son çine satılan Lenovo (eski IBM) bu markaların parçaları farklı farklı markaların bir araya getirilmesiyle oluşur!!! halk dilinde toplama...

Fakat HP, Dell, Sony ve Toshiba ürünlerde parçaları markalar kendi üretir. Yani HPnin içini açınca hp marka anakart ekran kartı ve hdd vardır. LCD ekranları farklılık gösterebilir. Başlıca lcd ekran üreticilerin ekranları kullanılır (Samsung ve LG).
    Yorum yapan arkadaşlar HP ürünleri kötülemiş ama önerdikleri Dell daha da beterdir. Dell notebooklar yakın zamanda batarya sorunları ile başı çok ağrıdı ve piyasadan ürünlerini çekip, kullanıcaların bataryalarını değiştirdiler. Hatta batarya patlama haberi bile çıkmıştı gazetelerde.

Bilgisayar Müh. okudum ve hayatım boyunca bilgisayar üzerine çalıştım, 2 yıl çinden ithalat yaptım.

Ben bütün markaların eksilerini yazmak isterim siz ona göre karar verin!!!Şimdiye kadar en sık gördüğüm hatalar;

Toshiba: İşlemci fan sorunu- çabuk toz tutar ve cpu soğutamaz duruma gelir. pc de kapanmalar başlar.Onarılmazsa cpu ve anakart yanabilir.
    Dell: Batarya sorunları ve buna bağlı anakart arızaları
    Sony: Ekran kartı ve lcd ekran ışığındaki sorunlar
    HP: Bazı modellerde soğutma eksikliği

Ben ne kullanıyorum diyeceksiniz:) genelde masaüstü pc ama evde 2 notebook HP ve eski olan 10 yıldır kullanılıyor. İkisinde de hiç bir sorun çıkmadı şimdiye kadar. Kardeşim Toshiba kullanıyordu eskiden aşırı ısıdan işlemci yandı. Sonra Dell aldı ve şarj sorunu oluştu ve ısı alt kaplamayı eritti. Şu an Sony kullanıyor. Bence HP veya Sony üzerinde yoğunlaşın.

Birde Compaq eskiden HP,Sony, Dell gibi bir firmaydı bunu HP satın aldı ve eskiden Compaq olan ürünleri HP Compaq olarak çıkartmaya başladı. Zaten bu ürünler alt sınıf ürünlerdir(HP Compaq). HP nin kendi modellerine bakın yada Sony.

16. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Kesinlikle Lenovo öneririm.

17. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Allah kolaylık versin. Kafan iyice karıştı galiba. Ben de karıştırayım biraz. İşlemciler belli Motorola, İntel, Amd. Peki ana kartın güvenliği , kasanın güvenliği ne olacak? HP veya Lenova'ya devam. Bu hafta ben de alacağım. İ3 işimizi görür. outocad kullanacaksan I5 alacaksın. Bence bir an önce al. Güle güle kullan.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ceyhun bey merhabalar.

Detaylı bilgilendirmeleriniz için gerçekten teşekkürler ederim.

Şöyle piyasada ki ürünlere bakınca, gerçekten dörtbaşı mamur bir ürün bulmak zor. Tamam, işlemci iyi, ram iyi diyorsun, ekran kartı olumsuz; ekran kartı iyi, işlemci yi diyorsun, ram yetersiz. Tabii bunlar, üretim ve satış politikasının birer parçaları. İhtiyaç sürekliliği.

Verdiğiniz bilgiler ışığında, alabileceğimin en iyisini almaya çalışacağım.

Tekrar teşekkürler ederim.

19. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama incelersiniz;

http://www.netsiparis.com/detay/11201140837/HP-LP277EA-G6-1095ST-NOTEBOOK-I5-2410-4GB-750GB-15-6-W7HB

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ah şu evde ki hesabı bir çarşıya uydurabilsem.:p :p Hedef ürün için 1000 lira ayırırsın, 2000 liralık ürün kucağında eve dönersin.:p :p Bu işler hep böyle olmuştur nedense. Merak ederim; bu kural herkes için mi geçerli ? yoksa aksaklık bendemi ? diye.

Verdiğiniz ürünü ve sitede ki bir kaç ürünü inceleyerek listeme aldım. Sitedeki ürün zenginliği ve fiyatların biraz daha uygun olduğu gözümden kaçmadı inanın.

Tekrar teşekkür ederim.