yeni bir spin takım yapıyorum shimano catana 2500fc

Konu, 'Makineler' kısmında berk75 tarafından paylaşıldı.

1. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    Çupra 600gr ve 450gr levrek
    merhaba
    sizce shimano catana 2500fc iyi bir makine mi ?
    teşekkürler

2. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Merhaba Berk kardeşim.Catana yeni başlayanlar için de işi bilenler için de gayet uygun bir makinedir.Vakti zamanında buradan bir arkadaşımız bu makina ile kiii max. drag gücü 5kg bile olmayan bu ufaklıkla 6kg luk levreği çekmiş resimlemişti... genel itibariyle tatlısu avları için üretilmiş olsa da tuzlu su avlarında da gayet kullanışlı....Bende catana nın kamışı var 2,70cm 5-20gr aksiyon ve gözdemdir... en çok onu kullanırım.Korkma seni yolda bırakmaz :)

3. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    saol abi zaten catana 210cm 10-30 gr vardı yanlışlıkla kırdım onun yerine yine shimano kamış aldım benzer bi model.. zaten çğunlukla ryobi ecuisma 4000vi yı kullanıyorum bunu bazı avlarımda deneyecem benim kafamı karaştıran 3bilyeli olması 4-5 bilye olsa daha iyi bi makine olmaz mıydı bilyesi çok düşük değil mi?
    sağol abi..

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu makine iyi filan değil, başat, öylesine bir makina. Hoş, döküntü filan diyemem.

Basitçe, alelade, muvakkat bir alet. Velakin, o fiyata iyi bir şey alabilir misin? İşte o soruya verecek bir cevabım yok idk

Daha derli toplu söylersek. O parayla iyi bir makine alamazsın. Bu pek olası değil, unut bunu. İyi bir şey istiyorsan, kesenin ağzını açman lazım. Bu pek olası değilse, alırsın, nasip kısmet, 6 kg levreği çekebilir de, 50 gr kurşunu çekerken dağılabilir de. Hoş, bir makinenin kalitesi çektiği balığın ağırlığı ile ölçülmez zaten. Misinanı perişan edecek, atışların kısa, isabetsiz olacak, seni daha çok yoracak, aksiyonları daha kötü vereceksin vs. vs. bunlar olacak.

Yoksa, ALBA STAR'ın fason makineleri ile neler çekiliyor, çekildi bir bilsen...

5. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    zaten bu yedek arada bir kullanacağım bir makine,ama benim için yeter fazlasını bile verir..bizim oralarda 2-3kiloyu geçmez levrekler zaten 10 kilo tutatacak halim olmuyacağı için bana yeter..
    teşekkürler

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Berk kardeşim, bahsettiğin makineyi bir arkadaşım yaklaşık 2 yıldır kullanıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşadığını görmedim şu ana kadar.

7. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    Saol abi içimi rahatlattın:) :thumb: :thumb:

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İnsanlar inanmak istediğine inanır zaten, doğruya değil.

Şu noktayı unutma: Makinenin kalitesi, çektiğin balığın ağırlığıyla ölçülmez.

Piyasada bilmem kaç bin liralık makineler dahi varken, onlarda gayet müşteri bulabiliyorken... Sence misli misli para verip o makineleri alanlar, ahmak, gerzek, savurgan embesiller filan mı?

9. tylrdrdn

tylrdrdn gokay

Merhaba, aynı makineyi bende kullanıyorum. shimano catana 3000 sfc benimki. 0.10 mm power pro ip ve 5-15 gr 2.10 M Abu garcia vendetta eşliğinde. Ne atış mesafelerinde ne balık çekerken nede başka bir sorun ile karşılaşmadım. Hem dişli hem levrek hemde alabalık tuttum bu takımla. Hafifliği sayesinde uzun saatler yorulmadan at çek yapabilirsin. Sorun yaşayacağını düşünmüyorum. İyi günlerde kullan.

10. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    Ben Exceleri yeni aldım ona ilave bi makine daha arayışına girdim şu 3 modeli araştırıyorum .Hatta bugün birisini alabilirim
    Bak bu mağazada Daiwa procaster 4000A 7+1BB 129 tl piyasada 190-200 tl bende almayı düşünüyorum fiyatıından ötürü

http://www.decathlon.com.tr/procaster-4000a-fd-spin-olta-kam-makinesi==id_8241270.html

diğer seçenek cormoranın bu modeli en uygun bu sitede çok güzel bi makine sanki

http://www.balikmarketim.com/cormoran-corcast-4pif-super-jet-match-3000-olta-makinesi
    Ve benimde procaster 4000 a ile arasında gidip geldiğim makine okuma ceymar 150 fiyatı var.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/239069/Okuma-Ceymar-FD-CY-55-olta-makinesi

11. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    Tessekkur ediuorum ama bu makinlar biraz agir geldi

12. ontheroad

ontheroad cihan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    En İyi Avı:
    yaklasik 3.5 kilo istavrit. Yanyana koyunca bayagi büyük oluyor ama :)
  13. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    catana makinamla ispendek aldım 2 tane ikisinide saldım uzun saatler yorulmadan at çek istiyorsanız bu makinaya bi bakın derim..balığı çekerken durma geriye çekilme gibi bişey yok makina gerçekten sağlam..
    cihan abi bunlar boğazda atçek için mi yoksa normal atçek içinse çok ağır yani biraz daha hafif yani 300gr üstüne çıkmamanızı tavsiye ederim..
    catana makine benim onayımdan geçti:)

14. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    Sahten nedir

15. ontheroad

ontheroad cihan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
  16. ontheroad

ontheroad cihan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Boğazda at çek için değil. Normal at çek için. Evet dediğin gibi biraz ağırlar. 2 saat sürekli at çekten sonra yormaya başlar. Düşünmekteyim önerileri de açığım.

17. berk75

berk75 berk

Favori Kamış:
    veangce 210
    Favori Makine:
    catana 2500fc
    En İyi Avı:
    shimano aernos 2500 u çok beğeniyorum kendimi bu makinalardan sonra buna atacağım ama daha var tabi hoş bir makine veya okuma ceymar modellerine bakabilirsiniz yada daiwa ballistic ex14 2500h bir bakın derim mükemmel bi makine..tavsiye dir
    saygılar
    yarın 6da levreğe gidicem eğer tutarsam buradan paylaşacam

18. ontheroad

ontheroad cihan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Rastgele diyelim. umarım bizi kıskandırırsın avlarınla. daiwa ballistic'i listeme ekledim hafif olmasından dolayı.

19. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Fiyatına göre süper makine en azından kuş gözü yapmadan ip sarıyor.
    Benimki eski FB modeli 2.yılını doldurmak üzere ama tık demedi. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. 50 gramlık kurşunu çekerken dağılmaz merak etme. Orkinos palazı,barakuda,levrek ve çatalkuyruk çekmek nasip oldu bu makine ile. Hiçbirinde de sorun yapmadı gerçi trofe değildi hiç birisi ama 50 gram da değillerdi,ayrıca orkinos palazı bayağı bi kalama titrettirdi hiç de sorun yoktu kalamasında. Misina falan perişan ettiği de yok. 1 yıldır kullandığım ipten sıkıldığım için ben değiştirdim ipimi artık...

20. surgeon

surgeon Erman P.

Sevgili Berk ve dostlar,

Ben de bir spin takım toplama aşamasındayım ve haliyle bu başlıklara bakıyorum. Gelgelelim, tecrübem çok az. Kombinasyonu belirlemekte kararsız kaldım bir miktar.

Ben de spin için makine alternatiflerim içine Berk'in yazdığı Catana 2500FC'yi almıştım, ama sonra aynı fiyata daha iyi sanki diye düşündüğüm Okuma Ceymar FD CY25 çıktı karşıma. Ve bir de Avenger AV-30B 7BB.

Ben bu ikisinden birini V System Spin Kamış 270cm 10-40gr ile kombine etmeyi düşünmüştüm.

Ne dersiniz diye sorsam???
    Makinelerin karşılaştırması konusunda... Belki daha başka öneriler de olabilir, onları da okumak isterim açıkçası. Tek beklentim bir kaç saat süreyle yorulmadan 7-20 g sahteler ile at-çek yapabilmek.

Şimdiden teşekkürler zaman ayırıp yanıt yazacak olanlara...
    reeling