Abi alınmış senin olandır rahat ol makinen seni yolda bırakmaz:thumb: ama ben istanbul da at çek yapacaksam 10-40gr dan aşağı bir kamış 3000 den aşağı kullanmam... çünkü atış mesafem nekadar ileri olursa kiii sahtenin ağırlığı ortalama 15gr dan aşağısı istanbul a göre bence az gelir... 10-40 iptimum atış mesafesine ulaştırır...
Sevgili Metin Özgür, Bir süredir iş yoğunluğu nedeniyle foruma bakamadım, şimdi gördüm yanıtını. Zaman ayırmışsın, sağ olasın. Uzun süre okuma-arama-tarama sonucunda; Okuma V System 270 cm, 10-40 kamış Okuma Trio 40S makine kombinasyonunu satın aldım bir iki hafta kadar önce. Hatta bir sabah boğazda denemek için 2-2,5 saat kadar at-çek yaptım. Henüz çok acemi olsam da, setin hafifliği ve sahtenin erimi konusunda mutluyum. Hatta ilk trofemi yaptım bile denebilir. Sabah 06:30 sularında yolladığım sahte suya düşer düşmez tahminen 2,5 kiloluk bir martı cart diye atladı ve sahteyi kaptı. Hop mop filan derken gagasına takılınca sahtenin iğnesi, kıyıya kadar çekmek durumunda kaldım Tabi tebliğdeki martı boyu alt sınırını bilemediğim için de suya (havaya da diyebiliriz aslında) geri saldım )))) 2,5 saatlik at-çekte tek sıkıntım makineye sarılı ipin dolaşması ve çözmeye çalıştıkça daha çok düğümlenmesi oldu. Zaman hayatta en değerli şey olduğundan 15-20 m ipi kesip hızlıca devam etmeyi tercih ettim. Martı dışında vuruş bile alamasam da oldukça keyifli bir sabah geçirdiğimi söyleyebilirim. Benim gibi bir acemi için makineye ip (şu anda Power Caherge 8x Braid 300 m sarılı) yerine florokarbon sarmak daha mı doğru hareket olur diye de sorular kafamda. Belki buradaki tecrübelilerden yanıt bulabilirim. Sevgiler, Erman