Arkadaslar bu hafta sonu tv programımın yeni bölümü için bir bölgeye gideceğim...Sizin fikirleriniz önemli.Sizce bu hafta kime misafir olup nerede avlanmalıyım???
Eğer tatlısu avı üzerine bir program yaparsanız Balıkesir'i aklınızın bir köşesinde bulundurmanızı tavsiye ederim. İsim tavsiyesi ise veremeyeceğim, çünkü hangi iyi balık tutan avcıya rastladıysam bilinçsizce avlanıyor, neslin devamı adına bir katkı vermiyor. Bu arada bu Cumartesi program yayınlanacak mı?
bursaya gelin... hep balığa çıkıyoruz ama hiçbişey tutamıyoruz... suya iade ettiğimiz gelincikleri, kayışları ve kayabalıklarını çekersiniz şaka biyana bende boğazda tekneden lüfer ve sarıkanat avı çekimi yapmanızı öneririm... haber verinde izleyelim ve ah çekelim...
Vallahi bu akşam iki arkadaş İstanbul'dan kalkıp İzmir Foça'ya hafta sonu mercan avlamaya gidecektik, tüm hazırlıklarda tamamdı, ancak orada havanın kötü olduğunu öğrenince dün vazgeçmek zorunda kaldık, bizim program iptal olmasaydı sizleri de seve seve davet ederdik. Bu akşam takribi 7-8 arkadaş ki bunların hepsi bu siteden, Kartal Koçtaş'ın önünde av organize ettik, belki balık olmasa da bu yağmurda toplanıp birbirimizi görme, bilgi alışverişinde bulunma ve eğlenme imkanını bu site sayesinde yakalayacağız. Belki de konularınızdan bir tanesi bu olmalı, yani biz değil, amatör balıkçılık sitelerine değinebilirsiniz, buralardaki güzel dostlukların oluşumunu, insanların bu sayede bilinçlenmelerini ve doğa saygısının oluşumunu irdeleyebilirsiniz. Saygılar, işlerinizde başarılar.
Yurt genelindeki olumsuz hava şartlarını gözönünde bulundurun.Bu havada tekne ile çıkmak son derece tehlikeli olur.Ancak kıyıdan yapılan avcılık belli yerlerde verimlilik gösterebilir. Havaların sert esmesi ve soğuk sizin ve ekibiniz açısından sıkıntı yaratabilir. Elbetteki programınızın devamlılığı söz konusu. Hava durumunu takip ederek problem çıkartmayacak nispeten sakin havaya sahip bölgelere gitmeniz yerinde ve doğru bir karar olur düşüncesindeyim.. Şimdiden bol şans ve başarılar dilerim..
Bence buraya dogru gel esinle beraber ve bir catfish yada kopekbaligi avi yapalim kumsaldan Tabii bu isin sakasi. Ben Turgay KARAASLAN,Aykut AYTIS,Bahadir SARICA ekibiyle bir bolum yapmanizi cok isterdim. Ya da Vedat Dayi ile bir bolum daha... Basarilar...
Bence Aykut, Turgay ve Bahadır abinin ekip oldukça ilginç olurdu. Malum avcılık konusunda çok yenilikçi yaklaşımları var.
Buyrun buraya gelin Malindi/Kenya'dan kilicbaligi avina cikalim, tekne benden program siz ve ekibinizden olsun. Uzak olur derseniz. Tahminim -bu siralar- eger yemlenme yapildiysa Akyaka/Gokova/Mugla'da limandan levrek baligi avini cekebilirsiniz. Balikcilardan Dede lakabli Lutfu abiyi bulursaniz yardimci olur size... Iyi yayinlar kolay gelsin.
Göksun Muğla'da yakın sayılabilecek bir tarihte bazı alanlar av yasağı kapsamına alındı. Sanırım bu haber Kenya'ya ulaşmamış. Bölge sorumlumuz sevgili Turgay (modena) bu konuda bilgilendirmelerde bulundu sağolsun. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35424 .
Nuri abi yakin zaman dedin ya... o haber buraya siteye uye olmasam hic gelmezdi inan. Tesekkur ederim bilgi icin... uzuldugumude soylemek durumundayim. Durum cok vahimki boyle bir karar alinmis... Rastgele.
Bende "Turgay, Aykut ve Bahadır" ekibinin iyi bir seçim olabilceğini düşünüyorum. Gerçi kendi sosyal hayatlarında ki yoğunluk bilinmez, vakitleri varmıdır bilinmez ama akılda bulunması gereken bir öneri. Neder bu grup derseniz cevaplar şu şekilde olabilir; Amatör ruhlu, avcı hırsından ziyade başarma gayeli avcılık yapıyorlar. Ellerinde ki kısıtlı imkanlara rağmen muazzam içerikler hazırlayıp sunuyorlar Hitapları ve uslupları oldukça nezih ve içten. Yakala-bırak avları çok başarılı. Her geçen an muazzam bilgilerini daha da arttırmanın yanısıra bunları hiç çekinmeden paylaşıyorlar. Kısıtlı imkanlarla gönüllerini koyarak yaptıkları amatör çalışmalar nerdeyse bu forumun yarısına yol gösterdi ve göstermekte. Ekipman bilgileri ve konuya hakimiyetleri yüksek. Ve herşeyden önce yapılan avlara tüketim maddesi olarak bakmak yerine avlarına saygı duyuyorlar...
Ben teşekkür ederim. Haklısın ancak daha vahim sonuçlara varmaması adına alınmış bir karar olarak görülmeli. Etkili ve caydırıcı denetim de çok önemli malum, kararın kağıt üzerinde kalmamasını dilerim. İnşallah eski güzel günlerini tez vakitte yakalar güzel Muğla'mız.
Kardeşim benim, bizim ekip dağıldı abicim ya. Ekibin başkumandanı, canyoldaşım, kardeşim beş ay önce tayinen Balıkesir/Gönen'e gitti. Akıncı beyi, canımın içi Erdem de yedeğinde tabi.
Olur da başkumandanı ziyaret için Balıkesir'e yolun düşerse ziyaretine gelmek isterim abicim, aklında bulunsun.