estağfurullah abi.keşke akşam yemeğinden önce mesajlaşsaydık.o zaman bi iyilik düşünebilirdim abi o zaman 1 sene sonra 22.5 kiloluk bir kuzu alabilcem mi günün birinde talih banada güler umarım bide ben senin bir şeyler bildiğini iddaa ederim.inanmıyorsan bana www.balikavi.net buraya bak
ya abilerim muhabbet iyi hoşta arkadaşımızın sorusu biraz havada kalmış sanki,oltasını denizde kullancak çok bilmem olta kalitesindende çok anlamam ama kamışın kalitesinden falan bahsedin biraz ne alırsa ne takarsa nasıl ne tutar gibi arkadaşımızın içi rahatlasın ya
İşte bu çok kapsamlı bir konu.. tek bir cevabı yokki..xx diyebilelim.. ne avlanacak,nasıl avlayacaki,nerden avlayacak,,,bunlar çok önemli ve herbirinin cevabı ayrı ayrı..
abi eğer bu şekilde davranıcaksanız yazmam bişey..zaten cevaplamak isteyen cevaplar..zorla cevapla demiyoruz..eğer bazı şeyleri sormak ayıpsa sormayız birdaha!!!
bende bunu bekliyodum...ama Namık abi eğer tekılıyosan sorun değil..de gerçekten biraz sorulardan bahsetsek..
Doğukan arkadaşım, sen bakma bu Namık’a, bu hep böyle. Zamanla sen de alışırsın. Sevgili kardeşim, sorduğun sorunun yanıtını vermek gerçekten güç. Ben de pek anlamam kamış makine işinden (bilmediğim konuda ahkam kestiğim için benimle de uğraşmayın, canınıza okurum) ama arkadaşlarımızın sana anlatmaya çalıştıklarını şöyle özetleyebilirim: Diyelim bir kamış aldın ve kamışın atarı-çekeri vs özellikleri istediğin gibi gözüküyor ama kalitesi bozuk. Bu durumda bir iki av sonra kendini kırılmış bir kamışla başa başa bulabilirsin. Diyelim kamışın kaliteli ama makinende iş yok. O zaman da balık oltaya geldiğinde sarma ya da istediğin uzaklığa atma sıkıntısı geçersin. Makinenin aksamı kısa sürede can verir. Diyelim kamışın ve makinen iyi ama misinayı iyi seçmemişsin, birkaç sarım sonra gam yapmaya başlar ya da 1-2 kiloluk bir levreği çekmeye çalıştığında pat diye kopar. Diyelim kamışın, makinen ve misinan iyi ama takıma bağladığın iğnelerde iş yok. O zaman da balığı tutsan da çekme aşamasında iğne bükülür, kırılır ve yine balık kaçar. Diyelim kamışın, makinen, misinan ve iğnelerin kaliteli ama sen sağlam düğüm atmayı beceremiyorsun. Bu durumda da balığın yemi yutmasıyla ağzında iğne ile kaçması bir olur. Bunlara bir de uygun misina, iğne, kurşun, fırdöndü gibi malzemelerin seçimini ve yüke karşı dirençlerini de eklersen ortaya 10 küsür bilinmezli bir denklem çıkar. Bu denklemin sonucunu etkileyen bir K faktörü (kahretsin faktörü de diyebiliriz) vardır ve bu k’nın değeri avdan ava değişir, şimdi gel de bu denklemi çöz İşte bu nedenle Namık sana, önce misinalar iğneler düğümler takımlar yemler avlar ve avlaklar konusunda çok okuman lazım, dedi.
Tutarsın tutarsın ama önce yem takılmış ve misinaya bağlanmış bir iğneyi suya atman lazım başka türlü zor gibi balık yakalamak .......
N@mık abi bu yazıyı üşenmeyip yazdığın için çok teşekkür ederim..Bugün BEST marka misina aldım..0.25mm 3.8kg çekiyor..abi ben kefal vede istavride atıcağım..yeni bi makara alıcam levrek avına uygun..onuda levrek avı için kullanıcağım..