yeni makina Daiwa Luvias DA 2500 denemem

Konu, 'Makineler' kısmında atakule team tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    merhaba oltacı arkadaşlar.
    uzun zamandır shimano kullanıyordum şimdiye kadar birçok modelini kullandım en son da shimano twinpowe 3000 denedim ama arkadaşlar illde daiwa niye denemiyorsun dedi hep aklımda acaba daiwa nasıldır sorusu vardı:confused: işte o acabalar beni baya rahatsız etti bu arada shimanodan çok memnunum ya iyi çıkmazsa ya istediğim verimi alamazsam boşuna alacaktım çünkü bu makimayı alabilmek için üç shimanomu elden çıkardım öyle nasip oldu vedat babaya ne dersin baba dedim bi daiwa deneyim mi dedim bi araştırayım dedi aynı şekilde rıfat abime de dedim hep olumluydu gözüme daiwa luvıas makinayı kestirdim bu arada internetten test sonuçlarını aldım shimanoyla ancak bu model eşdeğer olabilirdi ikiside 7 bilyalı fiyatı da hemen hemen aynı ve makinayı aldım misinayı sardım acaba iyade etsem mi dedim arkadaşlar makina çok güzel dedi bunca yıl shimano kullanıpta daiwayı kullanmak zor ve ilk ava götürdüm biraz çekimserlikten sonra makinaya alıştım mükemmel bazı artıları ve eksileri var shimanoya göre ama ilk balığımı alıyım inşallah sonuçları yazacam darısı tüm olmayan arkadaşlara daha iyisi nasip olsun inşallah

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 4 Nisan 2011
  2. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Yeni makinan hayırlı uğurlu olsun abi, trofelere imza atar inşallah. Bende hep düşünürdüm Daiwa shimano arasında artılar eksiler nelerdir acaba diye, ben shimano kullanıyorum çok ta övüyorum ancak Daiwanında belli bi takipçi grubunun olduğunu görmüşümdür hep. Buda merakımı kamçılardı.
    Yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum abi, şimdiden rastgele. :)

3. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    yeni makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Beklentilerinizi karşılaması dileği ve iyi günlerde kullanmanız temennisiyle...:)

5. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

çok teşekkürler arkadaşlar :)
    şu an aklımda makinayla ilgili söyleyeceğim birşeyler var ama avda üç beş denemeden sonra daha doğru tecrübelerimi yazacam inşallah:)

6. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    Bİ ben makına alamdım gıttı :) hayırlı olsun makınanız
    Saygılar

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Huseyin kardesim, yeni DAIAWA' n hayırlı, kısmeti de bol olsun. Daıawalar da oltacılık konusunda kendini kanıtlamıs urunlerdir; verdiginin karsılıgını kesinlikle alırsın ve seni memnun eder. Ama bilinen bir gercek var, bu isin teknolojisini SHIMANO gelistirir, digerleri onu taklit etmeye baslar ve benzer urunler uretir. Bunlardan bazıları bunu basarı ile uygularlar ( Daıawa gibi) bazılarıda yuzune gozune bulastırır.Mesela Shimanonun BAITRUNNER modeli. Su ana kadar bu modeli,saglıklı olarak uretebilen marka yok. Goruntu var ama icraat yok. Yani kısacası su; bu isin mercedesi shimanodur.Daıawa da BMW diyelim. Kısmetşn bol olsun kardesim. Tevfik.

8. cmoarnveuts

cmoarnveuts Onur Bilgin

Hüseyin bey,

makineniz hayırlı olsun, gerçekten çok elit bir makineye sahip olduğunuzu söyleyebilirim.

bende bu makinenin US versiyonu olan TD fuego var. aynı makinenin kozmetik olarak farklısı.

bendeki model: http://www.tackletour.com/reviewdaiwafuegoaspin.htm

makinenin hafifliğini ve seriliğini ilk elinize alıp kolunu çevirdiğinizde anlamışsınızdır zaten. zira makine, shimanonun CI4 materyaline eşdeğer ZAION karbon kompozit materyalden üretilmiştir ve bu malzeme magnezyum alaşımı hafifliğine ve sağlamlığına sahiptir.

ayrıca makaranın dönerken ki pürüzsüzlüğü de çok iyidir. sanki arada mekanik bir aktarım yokmuşçasına akar mekaniği.

tabiki daiwa'ların meşhur kalaması da cabası.

siz 2500 boyutlarında almışsınız, daiwa makineler genel olarak shimano makinelerden aynı boy sayısı için daha kalıplıdır, ben de ki 3000 lik fuego makinem, shimano biomaster sw 4000XG makinem ile aynı boyutlarda. sanırım elinizdeki twinpower 3000 e yakın belki de daha iri olacaktır makineniz.

atış performansına gelince, misina gerçekten bazen endişe verecek bir hızla boşalıyor bu ABS daiwa kafalardan, uçup gidecekmiş gibi bir izlenime kapılır insan zaman zaman..

tekrar hayırlı olsun makineniz, iyi günlerde sorunsuz kullanmanızı dilerim.

Onur

9. cmoarnveuts

cmoarnveuts Onur Bilgin

10. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    onur abicim makinayı alırken bu siteden çok yararlandım makinanın özelliklerini artıları neler yorumları okudum dostlara sordum herşey tamamdı tamamdı da biz de shimanocuyuz kolay kolay daiwa almak bize çok zor işte o zoru başarıp kendime işte bu fuego yani avrupa modeli luvias dedim gel gitlerden sonra makinayı aldım kesinlikle geri vermem kullanacam test edecem
    tabiki bendeki tiwinpower hafif değil onu göz ardı etmedim kesinlikle kaplaması çok farklı ve hafif ama makina sarımı turu mükemmel ok gibi dümdüz hiç titreşim yok en hoşuma giden bu oldu
    ama makinanın kolunun katlanmaması iyi birşey değil :confused: kılıfa koyarken kolu söküp öyle yerleştiriyorsun bu özelliği eksi
    birde sabah ava çıkarken ip misinamı boşaltayım gam yapmasın evde sarmıştım suda sarayım sıkılaşsın dedim orada elimle açılması için altı yedi defa müdahale ettim shimanoda makara dudakları daha eğimli çabuk aççılsın diye daha ergonamik
    tabi atışlarda kesinlikle etkilemiyor ip misina salınımları süper de bi balıkla tanışıp kalaması çekişini deneyemedim :confused:
    şimdi ne yazsam boşuna bunlardan sonra shimanoya göre artılar eksiler diye konuya ilave yapacam:)
    önceleri av bayii ni aradım abi belki makinayı getirebilirim dedim sen yenisini sipariş verme diye sonra misinayı sardım bir av kullandım kesinlikle iyade edeceğim makina değil daiwa sadece bunca sene shimano kullan beklentilerin alıştığın en ufak özellikleri bile arıyorsun
    inşallah shimanoyu aratmaz kullabdıkça :D

11. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Yeni makineniz hayırlı uğurlu olsun Hüseyin Bey, çok güzel görünüyor! İyi günlerde ve bereketli avlarda kullanmanız dileklerimle... Kullandıktan sonra yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum, rastgele!

12. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Hüseyin Bey selamlar,

Makineyi alalı baya bir zaman oldu. Şimdi karşılaştırdığınızda hangisini sizin için bir adım önde. Shimano mu Daiwa mı? Artılarını eksilerini bizim için karşılaştırabilir misiniz?

Teşekkürler

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tevfik agabey, size bosuna dememisler "Shimanocu Tevfik" diye. :) Bu markanin en ince ayrintisina kadar ne ogrendikse sizden ogrendik. Sagolun var olun.

Dediginiz gibi, otomobil deyince Alman, olta malzemesi deyince Japon... tabi bir de Penn'ciler (yani Cadillac'cilar) var... bu kardesiniz gibi. :)

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Teveccüh buyurmuşsun İbrahim kardeşim; nacizane bilebildiklerimizi, görebildiklerimizi bir nebze anlatmaya, aktarmaya çalışmışım zamanın birinde.:p :p

Cadillac ve Chevrolet dersen, hala anlatılır o modeller. Hele ki benim yaşımı anımsatan, benim modelim olan 56 Chevrolet hala nostalji olarak kullanılır; yıllanmış şarap misali.:p :p

15. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

Öncelikle merhaba at çek avına gönlünü vermiş dostlar

Yaklaşık on yıldır shimano kullanıcısı olarak makinalarından herhangi bir şikayetim olmadı ama birde daiwa mı denesem nasıl olur içimde hep bir uhte kaldı en sonunda shimano twinpower fc 3000 modelini edinmiştim alırkende halen pişman oldugum cı4 modelinden niye almadım diye pişmanlıgım halen sürmekte alırken arkadaşlarında etkisinde kaldım vede 100 tl fiyat farkıyla ufak hesapların kurbanı oldum birde arkadaşların ısrarı makine çok hafif ve ufak diye iyide arkadaşlar kamyon kullanmaya alışmış aynen öyle diyorum kızmasınlar yaklaşık bir yıldır daiwayı elimden düşürmedim daiwa 205gr şhimano 305 gr tabi arkadaşlar alışmamış hafif makara hafif kamış ince misina ettik bi eşeklik
    Kıyasladıgım kesinlikle iki makine degildir sadece bir shimano kullanıcısından daiwa denemesidir kolay degil hep shimano kullanırken daiwaya geçmek
    İlk beni rahatsız eden yönü kolunun katlanmaması oldu niye dedim kolu katlanmıyor katlansa daha ergonomik olup çantada yerini alacak
    Daiwaya mail attım çok detaylı açıklama gelmedi ama kol bir bütün olarak dahamı saglam olmuş dersem beni inandıramadı ama sadece bu modelindemi bilmem
    İyide shimanonun her modelinde kol katlanıyor kullandıklarım arasında en ufak bi falsosunu görmedim
    İkinci kafamı kurcalayan twinpowerde misina açılırken makaranın dudak kısımı egimli olmuş fakat daiwada daha düz yapmışlar buda misinayı hani ava başlamadan gamını almak için boşa bırakıp açarım işte orada biraz problem yaşadım elimle salınım yapmak zorunda kaldım
    Üçüncü handikabı bana göre tabi kamışı savurdugunuzda misina boşalırken makara telinin otamatik çevirdigimde simanoda anında kapanırdı daiwada ise bazen yarım kapandı ama elimle teli kapattım ha sonraları buda düzeldi acaba yeni oluşundan olabilirmi dedim sonraları gerçekten yapmadı
    Dördüncüsü hani demiştim makara dudakları shimano gibi egimli degil diye ama atışlarda kesinlikle hiçbir sorun yaşamadım
    Birde shimanoda alışmışlık olarak belli modellerde size güzel bir makine kılıfı verilir daiwada ise bana göre çaputtan bir kılıf verildi be arkadaş o kadar para veriyoruz bari şunu güzel bir kılıfa koyda bizde özenele saklayalım

Gelelim asıl performansına
    Bir yıl içinde şeşitli boyutlarda balıklar aldım hatta bazıları hatırı sayılır balıklardı balıkçı arkadaşlar bilirler özellikle kalaması baya tecrübe edildi dişlilerine baya yük bidi buradan agır vasıta kullanmaya alışkın arkadaşlara sesleniyorum
    Arkadaşlar bu makinalarda agır yük çekiyor sakın ola makinem büyük diye ona güvenmeyin çünkü teknolaji ilerledi makinayı daha saglam ve daha hafif yapıyorlar ama daha da güçleniyor
    Şimdi yiyidi öldür hakkını yeme
    Daiwa luvias denemem kesinlikle benim açımdan iyi oldu kesinlikle çok başarılı atışları sarımı bir ok gibi düzgün çok başarılı bilyalarında gerhangi bir sorun çıkmadı halen ilk kullandıgım kadar rahat özellikle bu mataryal kaplama zaion çok saglam gücü mükemmel olmuş kesinlikle shimano kullanıcıları denesin derim kesinlikle yanlış anlaşılmasın elimde keşke shimano twinpower cı4 olsaydıda keşke onunla birebir kıyaslasaydım bu sadece benimgibi bir makine meraklısının acaba mı larından bir serzeniştir
    Sonuç mükemmel bir makina
    Performans süper bizzat denendi
    Küçüklügüne karşı çok güçlü hafifligi artı olarak yansımış
    Halen her avıma onunla çıkıyorum sadece kamışların degiştiriyorum
    Ama kesinkle shimanomada laf söyletmem iyi bir deneme oldu tavsiye edilir
    Nacizane benim gibi bir amatörün elinden gelenlerdir farklı yerlere çekilmesin herkese rastgele

Bendeniz makine kamış misina kullanımına çok dikkat ederim çünkü ben onu ustasının sazına benzetirim tellerin her tınısına dokundugunda çıkardıgı tını işte o kamışı kamçılayıp suya yemi bıraktıgınızda artık en ince tıkları almak istersiniz işte o tıklar sazın telleri gibidir kullandıgınız melzemeden bu sesleri hangi makine kamış misina veriyorsa hep daha iyi tınıları almak istersiniz çünkü o tınıları herkes hissedemez birde o tınılara alıştınız mı dahada önceki kullandıgınız malzemeyi kullanamazsınız
    Biraz fazla oldu herhalde rastgele dostlar .

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.