yeni makina..

Konu, 'Makineler' kısmında cihan atçı tarafından paylaşıldı.

1. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    öncelikle merhabalar sevgili arkadaşlar abiler, ben genelde dip avcılığı yapıyorum, yayın, sazan, ve bazen de turna, peşinden koşuyoruz kaşıkla, 4 lü bir kamış sehpası alıp vede sırf dip için sağlam bir 4 lü takım dizmeyi düşünüyorum, shimano ultegra 14000 xsb xtb xsc düşünüyorum ama her türlü fikre açığım ortalama 17 ve 20 kg drag gücüne sahip makina almak istiyorum 100 200 lira için daha güçsüz makina almaktansa almamayı yeğliyorum o yüzden siz değerli arkadaşların fikirleri benim için değerli görüş bildiren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yayın, sazan, turna...

Üçü farklı tekniklerle avlanan balıklar genellikle.

Yayın için, dip, yemli, sağlam misina, kamış makina lazım.

Sazan için, gene yemli, baitrunner vs. özellikli makine, daha uygun kamışlar vs. lazım.

Turna için en iyisi, spin kamış, makine vs.

Yayın için belki, ama genel olarak bunlar için, 17-20 kg kalama gereksiz bence. En fazla 10-15 kg kalama yetecektir.

Kalama değeri makinenin gücünü vermez aslen. Önemli bir bileşendir. Ama herşey değildir. Önemli olan, kalamanın kaç kg yazdığı değil, ne kadar düzgün, hassas, kilitlenmeden, su koyvermeden iş yapabileceğidir.

Shimano alacaksan, 1500 TL'den yukarı modelleri düşünebilirsin. Ama daha düşük fiyatlar için, başka markalara bakmanı tavsiye ederim.

3. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    s.a. öncelikle ilginizden ötürü çok teşekkür ederim serdar ustam, aslında benim eksikliğim usta yazmadım zaten turna vs. için spin takımım var, sazana gelince biz genelde kasnak tabi toprağa dikile bilen şiş ve zil kullanıyoruz ama zaman artık konfor zamanı diyerek böyle bir setap oluşturma ihtiyacı duydum, drag meselesi konusunda dediklerinizin tamamına katılmakla beraber sürekli atatürk ve keban barajındaki meraları mesken edinmiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleye bilirimki 17 veya 20 kg drag buralarda çok abartı olmayacaktır çünkü hocam sizde iyi bilirsiniz oralarda 80 veya 120 kiloluk sring veya cer balığını millet tüfekle vurup ancak karaya öyle alabiliyor, böyle olduğu içindirki sahip olunabilen maksimum drag gücü nü daha fazla şans olarak görüyoruz yoksa dediğinizin aynını düşünüyorum drag mevzusu hakkında hocam, bu arada almayı düşündüğüm 4 takımıda tek tip alacam serdar usta, sırf yayın ve ağır sazanlar için shimano nun ultegra 14000 serisini nasıl buluyorsunuz ustam doğrusu onlar için düşüncelerinizi merak ettim. saygılar..

4. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
  5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    80 veya 120 kg'luk balık için, 15 kg kalama hayli hayli yeter. Bunlar orkinos değil, yemi kapıp 70 km süratle 50 km öteye gitmiyorlar.

Yani, bakılacak şey, katalogda kalama değeri olarak ne yazdığı değil. Bu devede kulak sadece. Belki en son bakılacak şey.

Bu gibi ağır balıklarla uğraşmaksa mesele, en doğru tercih çıkrık makinelerdir. Biizm sıradan makinelerde bir şaft vardır, makine gövdesinden çıkar, makarayı tutar. Bu şaft böyle yükte ciddi şekilde zorlanır. Yatağı vs bir süre sonra sıkıntı verir. Bir diğer şey ise, şu rotordaki sarma teli meselesi. O kısımda çok sıkıntı verir. Ağır işe koşulan makinelerin arızalarına bakın, oradaki yüzük, bilya vs. perişan olmuştur. Bazen kulaklar kopar gider yerinden. Çıkrık makinelerde ise ne öyle eğilmeye zorlayan bir şaft var, ne öyle rotor, sarma bilyası vs. var. Olmayan şeyde sorun çıkarmaz. Dişlilerde daha sağlam olabilen, aynı düzlemli dişliler, pinyon dişli, mahruti dişli vs. yok.

Kısacası, size tavsiyem çıkrık almanız olacaktır. Az bir uğraşır, bir iki günde kullanmayı öğrenirsiniz.

Ama çıkrık istemem diyorsanız, Daiwa GS-9 lar var mesela. 40 yıldır bu gibi işlerde kendini kanıtlamış bir alet. Hemde Ultegra'nın nerdeyse yarı parasına. Çocuklarınıza da kalır tahminen hem.

Ultegra derseniz. Bu alet uzak atış için uygun bir alet. Shimano olması cabası, olmadık zamanda, bilhassa geri dönüş korumasından dert çıkarırsa, kalaması kilitlenir kalırsa, hiç şaşırmayın.

6. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    serdar ustam gs 9 denen bu aleti yaklaşık 20 gün önce tartıştığınız bu forumda sizden duydum ve açıkçası daha sizinle konuşmadan şunu dedim kendi kendime madem bu alet bir efsane madem japon yakacam paramı alacam bu aleti sonra izmirden temin etmeye çalıştım adamın biri eveledi geveledi bi çin dedi tayvan dedi sahtelerininde olabileceği kanısı oluşunca büyük heyecanla başladığım bu işi büyük bir öfkeyle sonlandırdım neye elimi atsam neye baksam neyi sevsem o çekik gözlülerin dandik malları çıkıyor karşıma bu yüzden birazda çaresizim serdar usta, shimanoyuda sırf malezya diye düşündüm ama çıkrık derseniz o beni sarmaz ustam.

7. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    bu arada arkadaşlar shimano ve daiwa için güvenilir site önerebilirmisiniz zira iki markanında sahteleri olabileceğini işitmiştim..