Merhabalar Daha çok tatlısuda kıyıdan spin için araştırmalarım sonucu Okuma Salina Seaspin Olta Kamışı 10-40G 240Cm kamış aldım. 5-6 yıldır kullandığım albastar milenium 40 makinem ile takım yaptım. Üstatlara sorum bu ikili işimi görür mü yoksa yeni bir makine almalı mıyım? Makineye ip misina (20 lik) sarıyorum. 15-20 gr rapala ile avlanıyorum. Rapalayı uzaga atmak ilk önceliklerimden. Wtd aksiyonuna uygun olmasını istiyorum. Şu an kullandığım makine uygun değilse ustalardan tavsiye bekliyorum. 150 tl bütçe ayırabilirim Gökhan
Makineyi 5-6 yıl kullanmışsın. Suyu filan çıkmadıysa, neden yenisini alasın ki? Kısaca, o makine zaten bir şekilde işini görmüş. Ama şu da var, her makine, her işe olmaz aslında. Elbette bir grayderin tepesine doluşup şehirlerarası yolculuk "gayet güzel" yapılabilir. Böyle yolculuk yapanlar da "çok memnunum" diyerek yazabiliri. Ama bu, o iş için bir otobüsün daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmez. Aynı şekilde, her işe aynı makine olmayacaktır. Nasıl bir av tarzı vs. düşündüğünü belirtirsen, o işi daha iyi yapabilecek bir makine elbette söylenebilir.
Aslında av tarzımı yazmaya çalıştım. Kıyıdan at çek ile rapala atacağım. Turna ve levrek te kullanacağım. İp misina saracağım vs
Makina isini gorur de 0.20 orgu fazla gibi. Muhtemelen turna perch falan avlayacaksin 0.12-0.15 cok bile. Atis mesafeni kisaltir madem uzaga atmak istiyorsun.
Soruyu biraz daha daraltsam iyi olacak sanırım. Albastar milenium 40 makina yerine örneğin exaga 4000 ya da regal 4000 alsam performansta ciddi bir artış yakalar mıyım?
Aslında öğrenmek istediğim tam olarak buydu. İyi olmayacaksa ekstra para harcamaya gerek yok Teşekkür ederim
Şu an elimde bir regal var. Yani, bizzat şu an, şimdi. Ve aynen eminim, o alba'dan daha iyi olmayacak. Peki elinde niye regal var dersen, güzelim albanın yayını kaybettim, bulamıyorum evde, o yüzden. Güya brr bakım filan gibi macera aramıştık. Hoş regal henüz sıfır km, ama adam olacak şey, şeyinden belli olurmuş.
Tatlı su avlarında 5-20 atar 2.10 kamış ve 25 lik veya en fazla 30 luk makine yeterli olur.Daıwanın regali,legalisi ,shimanonun catana veya nexavesi,keza okumanın safinamı salinasımı ne sana uygun olur.Ekonomik olanların dışına çıkarsan onu bilmem ....