Yeni Makinelerim

Konu, 'Makineler' kısmında nolongerregistered tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Bak burada 254 euroluk tecnıum kamış 25 euro hemen alalım 20 tane..:D

Birde hemen al fiyatlarına bak..(buy now)..285 euro:D

http://cgi.ebay.de/Shimano-Technium...yZ100154QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

2. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    Yok canım alacağımdan değil zaten :) cok beğendim makinayı söyle bir arastırayım dedim fiyatı görünce hemen atladım sazan ( :) ) gibi ebay olduguna hic dikkat etmedim :) Biliyorum ordaki çakalları :) Yalnız baska bir sey farkettim Shimanonun Kuzey amerika sitesinde Ultegra XTA 12000 modeli görünmüyor? canada Da hangi sitede bulmustun abi o fiyata ? Ciddi fark var cünkü avrupa'ya göre..

3. Linki şu an bulamadım fakat "salwater surf casting" diye yazdığımda gelmişti..
    shimano canada...başlığı altında;)

4. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    xta 12000

erdal abi Almanya'ya bir arkadasım gidip gelecek ve ben de senin aldığın makineyi çok beğendim. Alsam mı? ya da farklı bir tavsiyen olabilir mi muadillerinden? herhangi bir konuda tavsiyen olur mu bana? ve son olarak sen nasıl aldın makinayı? tesekkurler rastgele herkese
    :)

5. Bu makine nerede kullanacağın ve ne avlayacağınla ilgili..Bu makineler surf amaçlı yani kıyıdan uzağa büyük avlar için tasarlanmış bir makine...Çok güçlü ve sağlam bir makine ..Bu katagoride sırasıyla benim sana tavsiyem technıum mgs..ultegra xta,ultegra xsa..şeklinde olur...eğer tatlısuda avlanıyorsan bigbaitrunner LC modeli en iyi seçim olur..

Ben makineleri almanyadan aldırdım..kamışlar ebaydan ve hollandadan aldım..

Bu makine at-çek için uygun değil..yemlı avlar için yapılmış..800gr..civarı ağırlığı var..en buyuk avantajı yedek üzerindeki gibi metal makarası olması..;)

6. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    Biliyorum abi Surf makina zaten 2kg < Levrek ve saz arkadaşları için Kıbrısa sarıp Sardalyayı atıp beklemeye kullanacağım. Tesekkur ederim Aero Technium MGS XSA'yı layık görmüssün ama önemli olan biliyorsun bunu satanın aynı fikirde olması zira onun fiyatına neredeyse Ultegra XTA 12000 den 3 tane alırım :) Sonuc olarak aynı makinada anlastık. Fiyat 150 euro ya geldi demistin. İnternetten mi yoksa magazalardan mı aldin Ultegra'yı? Ona göre planlama yapacağım da :)

7. Ben kendi makinelerimi almanyada olan bir tanıdığıma aldırtmıştım..İzne geldi bayram için..Ultegtra xta gerçekten güzel..tavsiye ederim..;)

8. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    tamamdır tesekkur ederim yardımların için rastgele:)

9. Yardımcı olabildimse ne mutlu..;)

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Başka konuda hayırlı olsun dedim ama bir kezde burdan diyeyim,iyi ve en önemlisi sağlıklı günlerde kullan,elinde parçalansın diyeceğim ama parçalanmaz bu aletler:D sende biliyorsundur ama ben kısaca bir hatırlatayım,bu makinenin en iyi yönü hemen hemen her shimanoda olan AREO WRAP olması bu shimano patentli bir worm shaft,misinanın makaraya düzgün sarılmasını sağlar buda uzak mesafeler için lağzımdır...

11. Çok Teşekkürler Selim abi.Daha iyileri sizlerin olsun:)

Dediğiniz gibi bu makinelerde "aero wrap 2" sistemi var yani makine makarası 2 değişik hızda hareket ediyor..Buda misinanın yanyana ve düzenli sarılmasını sağlıyor..Uzun atışlar için gerekli misina serbesliğini sağlıyor..
    Bunu yanında sadece technıum ve ultegra xta modelinde olan çift kalama olayı mükemmel bir özellik..ana kalama ayarının içinde çevirmeli bir kalama ayarı daha var..Bu minimum kalamayı ayarlayarak büyük ayarın küçük hareketlerle bu küçük ayardan büyüğe doğru ayar yapmanızı sağlıyor..;)

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Erdal kardeşim Aero wrap shimanoya ait bir worm shaft oluyor,senin bahsetmiş olduğun iki devirli sarış sistemi makinanın kafasını yukarı çıkarken hızlı aşağıya inerken yavaş sarması oluyor..iki kalamaya gelince bu kalama,makarada baitrunner olarak geçiyor ve biomasterdede var olanıxta olmayanı xsa olarak geçiyor...

13. Haklısın abi..Söylemek istediğim buydu fakat anlatımımdan kaynaklanmış sanırım.Bu iki sistem birbirini tamamlıyor..değişken hızdaki vargel sarım ile aero wrap..Sonuçtada uzun mesafe atışı sağlanıyor;)Yaklaşık kolun 1,5 turunda geri dönüş tamamlanırken 3,5 turda öne çıkış tamamlanıyor

Misinada geri dönüş sık yanyana sarım olurken ileri dönüş hızlı oluyor..Buda misina makaradan ayrılırken makaranın gerisinden öne doğru olan sarımn hızlı bitmesine ve önden arkaya olan sarımının sağladığı daha uzun misina serbestisinden faydalanmayı amaçlıyor..bu makinede iki yöndeki misina sarım farkı 5,2metreye 2.6metre

Atış esnasında misinanın makaradan ayrılırken çıkardığı ses bile bu esnada değişiyor..Eğer yan rüzgarda atış yapıyorsanız misina havada kopuk kopuk açılıyor..Diğer makinelerde bu olmuyor..

Son düzenleme: 5 Ocak 2008
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.