Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Bu aparatla derin kafa sıg kafa haline geliyor ... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Herkesin Ramazan bayramını kutlarım ve size japonyadan aldigim makinemi paylasmak istedim.. 5.8 hızında 11 kg kalama gucunde 2011 consepti ilk kez 4000 lik bir makine kullanacagım hafifligi 310 gr kafa kucuk tabi atcekte kullanacagım insallah atıs mesafesini kısaltmam bu makineyle. oncede Ultegra 5500XTB kullanıyordum.. Catana 2.70 15-45 atarlı kamısım var bıde yeni Ryobi 3.05 kamakatsu kamıs aldım makıneye göre.. En iyileri sizlerin olması dilegiyle iyi bayramlar
Öncelikle iyi bayramlar. Yeni makine de hayırlı olsun. Biomaster benimde almayı düşündüğüm bir model. SW modeliyle arasında gidip geliyordum. Güzel bir seçim olmuş. Kafayı sığlaştırmayı sağlayan aparat ise çok iyi düşünülmüş. Yeni makinenizle keyifli avlar dilerim.
İyi günlerde kullan Hasan... Malezya üretimi ama bütün yeni teknolojileri barındırıyor... Önceki modellerdeki tasarım hatalarının neredeyse tümünü gidermişler.. Umarım yeni hatalar çıkmaz... Makinedeki klepe teline bağlı sarma rulmanını sökmeden bakımını yapabilmeye olanak veren port var mı yoksa resimden kaynaklı bir parlama mı? Merak ettiğim diğer konu neden bu makine de septon grip kullanılmadığı? Bu kadar paraya catanadaki griple neredeyse eş değer bir malzeme geliyor... Anlamak güç ama değiştirilebilir.. İyi bayramlar dilerim..
Misina rulmanı bakım portu mevcut Caner. Tutamak konusuna bende katılıyorum. İnatla koymuyorlar lastik kaplı olanını. Ama yinede stradiclerden daha kaliteli ve güzel buluyorum biomasterları.
Hayırlı olsun Siparişi nerden verdin ve kaça maloldu ve gövde grafitmi yoksa metalmi.sanırım japonya üretimide değil...
Daiwa Caldia 4000X makine hem japon üretimi ve bana göre daha iyi bir makina o parayı verdiysen biraz daha çıkardın onu alırdın bence...
Enişteme soyledim gelirken getirdi japonyada yasıyor..ayda 1yada 2 ayda 1 gelir istanbula 365 tl aldım.. indirim vardı.. normalde japonyadada turk lirası karsılıgı 500 un uzerinde..
Malezya uretimi oldugunu bilmiyordum japon pazarına urettigi bir urun biomaster japon yapımı sanıyordum ne yalan soyleyım.. daha once stella almıstım sonra sattım o japan uretimiydi..Biomasterde oyledir sandım neyse ama burda catanayı inceledim catanadan exgage den daha kaliteli oldugunu soyleyebilirim acıkca belli ama twinpowerdaki kalamayı ayarlarken gelen o ince'' kasa sifresi'' gibi gelen ses biomasterda o kadar tiz degil twinpower biraz daha ince kalama ayarı yapılıyor gibi sanırım onnun dısında iscilik olarak twinpowerdan farkı yok diyebilirim.. tabi twinpower 2 katı pahalı makine... stella twinpower sonrada biomaster geliyor sıralamada..Cok fazla teknik bilgim yok ama malzeme kalitesi süper..
Ben daiwaya pek sevmiyorum kotu makinadır demiyorum asla.. ama sanırsam daiwa 390 gr biomaster 310 ...4 bilyalı biomaster 6 bilyalı artı sıralı sarım sıstemı atıs esnasında misinanın rahat bosalması ıcın kafaya yapısı onemli özellikler..
Hayırlı olsun Hasan, Makinan güzel ancak 2011 lerin 4000 kadar olanları (hg) hariç japon iç piyasa için yapılmıştır.. Diğerleride japonların malezyadaki fabrikasında yapılmıştır. Bana göre kalite farkı yok ama montaj farkı vardır..Malezyadaki montajlan japonyadaki montaj arasında bariz farklar vardır..Örneğin..makina çalışırken japon montajında hiç ses yokken,malezya üretiminde ses vardır..bu durum da montajdan kaynaklanır.. ama tabii budurum hiç biri makina için önemli deildir..Japonyada raflarda stantlarda her iki montajı ayrı ayrı satarlar..benim shimano makinalarım yarısından çoğu malezya montajıdır, ama yıllarca sorun çıkarmamıştır.. Hayırlı uğurlu olsun..Rast Gelsin...
Makineye diyecek bisey yokda japonyadan makine getirtip malezya yazınca arkasında sasırdım dogrusu... tesekkur ederim..
Bir önceki model biomasterında 4000 liği japon iken 6000 ve 8000 likler malezya idi. Oluyor bazen böyle farklılıklar.