Yeni makinem, Rarenium CI4 3000... :)

Konu, 'Makineler' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Uzun bir kış uykusundan sonra herkese selamlar... :)

Kapalı olan sezon boyunca eksik olan sahteleri tamamladıktan sonra, en son aşama makinemi yenilemeye karar verdim.

Uzun bir süre beklediğim yeni Exage'in piyasaya çıkmasının ardından, bazı serilerle ilgili yorumlar, açıkçası hevesimi kırarak başka modellere yöneltti.

Asıl niyetim, yurt dışından japon pazarı bir kaç model arasında karar verip temin etmek ti ancak bu hafta bir mağazada görüp fiyatını uygun bulduğum Rarenium'a forumdan Tevfik ve İbrahim abilerin tavsiyelerini de alarak karar verdim.

Barındırdığı özelliklerin arasında beni en çok çeken iki şey ağırlığının 200 gram oluşu ve katalogta drag mukavemetinin 10 kg oluşuydu.

Bir kaç fotosunu sizlerle de paylaşıyorum. Kullanan arkadaşlarımız varsa deneyimlerini ve bilmediklerimi duymak isterim. :)

Herkese bereketli avlar dilerim...

2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    hayırlı olsun hemşerim. iyi avlada kullan.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hayırlı olsun Fatih, nasibi bol olsun. :)

4. bearing

bearing erdal demir

güle güle kullan..

şu eva sapları hiç sevmiyorum, esasen ben olsam ilk onu değiştirmeye bakardım.. :)

kalamada 10kg sürekli kullanım sorun çıkarabilir, keçeler bir süre sonra yırtılıyor. bunları karbon disklerle değiştirirsen evladiyelik bir kalamaya sahip olursun. tabi sürekli bu basınçta kullanacaksan..

dişli, şaft, solucan dişli, rulmanlar vs. uzun yıllar sorun çıkarmaz. korozyona oldukça dirençlidir bu parçalar. ama yinede rulmanlara bakımı ihmal etmemekte fayda var.

5. iasoslubalıkçı

iasoslubalıkçı mehmet yiğit

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40 10-40
    Favori Makine:
    daiwa
    En İyi Avı:
    çipura 3.850, sırtıkara 6.500, kefal 6,300 v.b.
    hayırlı olsun Fatih Bey, bol trofeli avlar dilerim. birde aldığınız fiyatı öğrenebilir miyim? bende yurt dışından bakıyorum yeni bir makina. şimdiden teşekkür ederim.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hiç merak etme. Birazdan şimanovcularımız gelir. Şöyle güzel, böyle güzel makine. Aşık olacaksın, bayılacak, hastası olacaksın derler, seni güzelce pohpohlarlar.

Bence burada bu makinenin şusu şöyle iyi, burası böyle güzel demenin, sen alıp takım çantana koyduktan sonra çok önemi yok. Bunları söylemesi gereken sensin.

Fakat, bu model makinelerin atışta çat diye kapanıp gidip bolca sahte kaybettirebilme gibi sorunları olduğunu söylemek bizlerin işi. Ki bu hususa dikkat edesin, önlemini alasın. Benzer şekilde bildiğimiz, senin daha rahat ve uzun süre bu aletten faydalanabilmeni sağlayacak bir şeyler varsa, biz bunları yazmalıyız bence.

Bu elbette her marka, her tür ürün için geçerli.

Ama şimdi ben mesela yazarım, işte o şimanovcular mesela, amanda markaya kara çalıyorsun diye gelip insanın iyilik etme şevkinin içine ederler giderler.

Hayırlı olsun, güle güle kullan. Fena bir makine değil, kaça aldın bilmiyorum ama yurtdışı fiyatlarıyla düşünürsek, o fiyatlara alınabilecek güzel makinelerden biri.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Genel durumu yazmışız. Özel olarak bakarsak.

Bu makinelerin kalamaları sanmıyorum ki 10kg çeksin. 5 kg çekerse öpüp başının üstüne koy. Ama gayet akıcı bir kalaması var. Velakin 4-5 kg kalama da yeter zaten. Bu hususu aklında tutman iyi olacaktır.

Yükte gövde esner, sağa sola kıvrılır, şişer vs. sarmak ciddi şekilde zorlaşır. Bir sürü para verdim, sağlamdır diyerek yüklenmemende fayda var.

Şu anda yağ gibi olsada, bir miktar kullanımdan sonra iyice köhnediğini farkedebilirsin. Bakım ister, ama bakım yapsanda şimdiki gibi olmaz, ilk günkü halini arayabilirsin. Sorun o esneyip durmalardan dolayı biraz deforme olması, çözümü maalesef yok.

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Fatih,
    Hayırlı uğurlu olsun... Benim exage kadar olmasa da Allah için güzel makina ;)
    Güzel günlerde kullan.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bu bahsettiğin sorunu 1 kez bile olsun biz niye yaşamıyoruz da, sen yaşıyorsun ? :confused: :confused: Ya da yaşandığını beyan ediyorsun :confused: :confused: O zaman, sen bu aleti kullanmasını bilmiyorsun. :)

Fiyat dersen, buyur bir kıyasla istersen. :confused:

Yurt dışında 300 $ + kargo + gümrük vs. Ama yurt içinde 516 lira. ( Bu pazarlıkla da 450 tl. yazar. ) Hesabın ve maliyet muhaseben ne kadar iyi, bir görelim. :confused: Hadi kargoyu, gümrüğü pas geç ve 300 $ dan hesapla. Ha, bu bahsi geçen makina, bu kıyaslama haricinde çooook çok daha uygun bir fiyata alındığı, ayrı bir gerçek. Fatih kardeşimiz de pazarlık konusunda benden çoook daha iyiymiş. hihi Neredeyse, üste para bile alacakmış.:laughing:

http://translate.google.com/transla...mano+rarenium+ci4+3000&hl=tr&biw=1366&bih=674

http://www.incecizgi.net/SHIMANO-RARENIUM-CI4-3000-SFA-6xSA-RB-MAKiNE_50523.html#0

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Abarttın azıcık abi. 200 - 250 $ arası yurtdışı fiyatı. Hafifliği kurtarır, bu paraya. Atışta kapanması daha ziyade, dikkatsiz atarsan olur, hafif olunca sert davranabilir kullanan atışta.

Ki zaten ekledik, bu fiyata alınacak iyi aletlerden biri. Eksiği, hatası yok mu, var elbette..

Ama senin benim eksiğimi aramaktan, gözlerin iyice görmez olmuş sayın abim. Yaz geldi bak, kuşlar, böcekler... Buyur gel bu tarafa da köpekbalığına gidelim birlikte. Takma sen artık bu yaştan sonra bu ince işleri...

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    http://maguro-pro-shop.com/index.php?route=product/product&product_id=859

Namıssızlar, linke 297 $ yazmışlar. Ben ne yapayım ? :) Vallahi benim bilgim yok; bilesin. hihi

Pilot dikkatsiz olunca, koskocaman uçak bile düşüp dağa çakılıyor, okyanusun dibini boyluyor. :)

Kişilerde eksik aramak haddim değildir Serdar. Mizacıma ve kişilere olan bakış açıma son derece ters gelir. Amma velakin, bilinçli olarak, bile bile bazı şeyler yazılınca, onlardan da son derece rahatsızlık duyuyorum; marka, ürün her ne olursa olsun.

Allah'dan bir mani olmaz da kısmet olursa, bu yaz sık sık oralardayım. Gerçi düzenim Akya'ya göre ama, o dediğinin hakkından da geliriz. :D Arkasından da, 2 tane de 90 dakika maç çıkartırız. :laughing:

12. bearing

bearing erdal demir

telin atış esnasında kendiliğinden kapanması sorunu bir dönem vardı, bizzat bende yaşadım. çok takım kaybettirdi bu olay.

yurtdışında yüzlerce yazı okuyabilirsiniz bu sorun hakkında. isterseniz linklerini de bulabilirim.

ancak şuanki yeni makinelerde aynı sorun var mı, bilmiyorum.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Erdal kardeşim, çoook eskiler için vardır / yoktur şeklinde bir görüş bildiremeyeceğim. Ama son 8 yıldır dersen, nacizane bilebildiklerim kadarıyla bir şeyler yazarım.

Bu segmentli ürünlerde makaranın 360 derecelik döngüsünde, sadece 10 derecelik kısmında klepe teli, makinanın teknik sistemi yapısı gereği tam açılmaz ve hafif bir sarsıntıda kendiliğinden kapanma yapar.

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Lafa daldık.....................cyrr

Güzel günlerde kullan Fatih kardeşim. Darısı çok daha güzellerine olsun.

15. bearing

bearing erdal demir

tevfik abi o kadar eski değil 2008-2010 aralarında çıkan bazı makinelerde vuku buldu.

360 derece konusunu biliyorum ama sorun ondan değilde, yayı tutan plastik desteğin kırılmasından dolayı ve teli açınca da bu sebeple tam oturmadığından (kullanıcı da oturup oturmadığını anlayamıyor) atış sırasında kendiliğinden kapanıyordu. yani üretimden kaynaklı bir sorundu, çünkü tüm dünyadaki aynı modellerde aynı sorun vardı.

çok can sıkıcı ve avlakta resmen çok sakin bir insanı çıldırtabilecek bir sorundu.

muhtemelen yeni modellerde bu sorun giderilmiştir çünkü o dönem çok şikayet vardı.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Maalesef, çoğunda devam ediyor.

Ama biraz tedbirli davranınca kompanze edilebilen bir şey.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O işin esprisi şu, tuttuğun şey, seni yemesi ihtimal dahilinde olan bir şey. hooked hihi

Akya ile köpek balığı farklı şeyler. Köpekbalığı yer, tınlamaz sonra, ufak değilse, kafa atmak filan yoktur, bildiğin halat çekme oynatır sana.

Ama ufakları tutmak zevkli olur. Çekerken sudaki envay çeşit balığın dansa kalması suyun üzerinde, güzel bir seyir zevkidir.

Akya'nın kendince zorlukları var elbette. Ama adam boyu köpekbalığı sıradanken, adam boyu akya zor bu günlerde, hele ki marmara'da.

18. furunotr

furunotr Haluk

O makina bir önceki model; fiyatı onun için bir miktar düşüktür; yenisi 300 USD. civarı... 9 kg. maksimum drag var; kapanma sorunu da büyük ihtimalle giderilmiştir; güzel bir makinaya benzer; sahibi iyi günlerde kullansın...

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Fatih kardeşim, bir kez de buradan, yeni makaranı iyi günlerde, keyifle kullanmanı dilerim.

Bilen bilmeyen, ağzı olan, eli klavye tutan konuşur, yazar... hayırlı olsun diyeceği yerde insanın şevkini kaçırır, bir de arsızca bu yaptığını peşinen başkası yapıyor gibi göstermeye çalışır... huzursuzluk yaratmaktan başka işi yoktur... sen onları dikkate alma abicim...

İnce eleyip detaylı araştırdığını biliyorum, tecrübesiz bir avcı da değilsin, en doğru kararı verdiğine şüphem yok... tespit edip karar verdiğin, içine sinip satın aldığın bu makara senin için en iyi alternatiftir. :thumb: ... gerisi teferruattır... yeni makaranla keyifli avların olsun... :)

Makaranın hikayesini, resimlerini ve heyecanını bizlerle paylaştığın için de teşekkürler.. :)

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    İnşallah Hakan, güzel dileklerin için teşekkürler...