bime bugün gelen kamış-makine seti hakkında bilgi verebilecek olan varmı bildiğim kadarıyla kapalı uzunluk 90 cm açık uzunluk 3.50 m 5-100 gr atarlı kamışın markası tele pike 350 makine hakkında hiçbir fikrim yok ama misinası var fiyatıda 23 ytl
Bence hemen al. Nasılsa daha uygununu bulamazsın. Çok uzun süre kullanamayacaksın ama en azından iyi bir başlangıç takımı olacaktır senin için.
takımı aldım bimden zaten iki tane kalmış bide buna ilaveten 200 m misina tahmini 15-20 çekerli misina alıp kendime bir takım hazırlayabilirim
Şimdi iş değişti olta bimdenmiş.Sakın o oltayla mesela 1 kiloluk balık alıcam diye düşünme.Sattıkları olta takımı çok dandik oluyor.Ancak genel aviçin başlangıç için yine de idare eder.Mesela bir mırmır için uygun ,idare eder. Herneyse belli olmaz.Bakarsın 2 kiloluk bile alırsın kısmet işi bu.Balık gelcek oldu mu nasıl nasıl geliyo. Hayırlı olsun diyorum.Rastgele.
o fiyata 5- 10 lira ekleyerek çok daha kaliteli birşeyler bulabilirdin diye düşünüyorum. hayırlı olsun
Hoşgeldin Barış kardeşim.Aldığın kamış ile acemiğiliğini at nasılsa tek kamış ile yetinmeyeceksin,o zamanda kendin birçok şeyi öğrenmiş olacaksın.
selamlar. aynısından ben de aldım. ilk kez dün denedim. bir sorunum var ama nasıl tarif edeceğimi de bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. bedene, orta boy bir zargana topu dahi taktığımda, makaranın kolunu ne kadar hızlı çekersem çekeyim, ipi makaraya sarmıyor. yani, oltayı denize atıyorum. makineyi kilitliyorum. başlıyorum kendime çekmeye. ama heyhat?!.. gelmiyor mübarek.. döndür döndür...20 metreyi yaklaşık 1 dakikada geliyor. kontrol ettim, ipi elimle oltanın ucuna doğru çektiğimde, hemen ilerliyor. sizden ricam, bunun bir ayaraı varsa söyler misiniz? yani buna kalama sıkmak mı deniyor, ne deniyr bilmiyorum ama bir şeyler yapmam lazım.. yoksa yanlışlıkla 300-400 gr gelen bir balık tutsam, herhalde, makarada ip kalmayana kadar alacak götürecek misinayı..
Benimde ilk oltam BIM'dendi. Kalama ayarı ve makara hemen bozuluyor sadece 2 hafta kullanılabiliyor. Arkadaşların dedikleri gibi 10-20 daha fazla verip çok daha kaliteli şeyler alınabiliyormuş. Fakat çevrende bilen birisi olmayınca ve fiyat cazip gelince bunlardan ediniyoruz. Mesela Antalya Cumhuriyet Meydanında Remixon Kamış ve sizinkinin benzeri makinayıda 20TL ye satanlar var. O da kapış kapış gidiyor...
İlk makinelerde genelde hrkez yanlış seçimler yapıyor.Her tecrübe acı gülümdür benim diyerek bunları aslında tecrübenin ilk adımları olarak yorumluyorum.
Aynı makina ve kamıştan bir arkadaşım kullanıyor. BİM marketlerinin sattığı o makina alındığı saat itibari ile sağlamsa uzun bi süre kullanışlı olabiliyor. Ben şahsen denedim makineyi başlangış için iyi dicem ama balık bu kaç kilo balık takılacağını önceden belirleyemezsin. Kamış ve misina zaten hırçın balıklar için uygun değil (örn. sazan) dikkatli olmalısın. Çekmede yaşadığın sorun içinse almış olduğun makinenin arkasında siyah şişe kapağına benzeyen bi bölüm ve açtığında içinde görmen gereken yaylı bi düzenek var. Bu düzeneği düzgünce yerleştirip kapağı sıkıca kapattığın zaman yeterince hızlı çekebilirsin. Tabi büyük bi balığa denk gelirsen eğer o kapağı çekme esnasında gevşetmelisinki takımın zarar görmesin. Rastgele.
Bence hiç almayınız bazen 23 lir bazen 19 lira ama 1 bilyeli hiç iyi değil bence en fazla ömrü 2 ay gidip güzel bir albastar makine alabilirsiniz kamışıda ustalara sorabilirsiniz.. Rast Gele.