yeni olta seti hakkında lütfen yardım edin

Konu, 'Makineler' kısmında barris25 tarafından paylaşıldı.

1. barris25

barris25 BARIŞ

Favori Kamış:
    Lineafea baia grande 4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma zeon zn 65 makine
    En İyi Avı:
    yakında
    bime bugün gelen kamış-makine seti hakkında bilgi verebilecek olan varmı bildiğim kadarıyla kapalı uzunluk 90 cm açık uzunluk 3.50 m 5-100 gr atarlı kamışın markası tele pike 350 makine hakkında hiçbir fikrim yok ama misinası var fiyatıda 23 ytl

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bence hemen al. Nasılsa daha uygununu bulamazsın. Çok uzun süre kullanamayacaksın ama en azından iyi bir başlangıç takımı olacaktır senin için.

3. barris25

barris25 BARIŞ

Favori Kamış:
    Lineafea baia grande 4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma zeon zn 65 makine
    En İyi Avı:
    yakında
    takımı aldım bimden zaten iki tane kalmış bide buna ilaveten 200 m misina tahmini 15-20 çekerli misina alıp kendime bir takım hazırlayabilirim

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Haydi bakalım hayırlı olsun :)

5. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Hayırlı olsun Barış,güle güle kullan.

6. Okan_uA

Okan_uA .

Şimdi iş değişti olta bimdenmiş.Sakın o oltayla mesela 1 kiloluk balık alıcam diye düşünme.Sattıkları olta takımı çok dandik oluyor.Ancak genel aviçin başlangıç için yine de idare eder.Mesela bir mırmır için uygun ,idare eder.

Herneyse belli olmaz.Bakarsın 2 kiloluk bile alırsın kısmet işi bu.Balık gelcek oldu mu nasıl nasıl geliyo.

Hayırlı olsun diyorum.Rastgele.

7. celebili

celebili hakan aslan

Favori Kamış:
    4.5 metre dam kamış shimano makina
    En İyi Avı:
    düz sazan 5 kg
    o fiyata 5- 10 lira ekleyerek çok daha kaliteli birşeyler bulabilirdin diye düşünüyorum. hayırlı olsun

8. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hoşgeldin Barış kardeşim.Aldığın kamış ile acemiğiliğini at nasılsa tek kamış ile yetinmeyeceksin,o zamanda kendin birçok şeyi öğrenmiş olacaksın.

9. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Hayırlı olsun Barışcığım.umarım güzel ve keyifli vakit geçirirsin.

10. 990500135m

990500135m ali ak

selamlar. aynısından ben de aldım. ilk kez dün denedim. bir sorunum var ama nasıl tarif edeceğimi de bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
    bedene, orta boy bir zargana topu dahi taktığımda, makaranın kolunu ne kadar hızlı çekersem çekeyim, ipi makaraya sarmıyor.
    yani, oltayı denize atıyorum. makineyi kilitliyorum. başlıyorum kendime çekmeye. ama heyhat?!.. gelmiyor mübarek.. döndür döndür...20 metreyi yaklaşık 1 dakikada geliyor.
    kontrol ettim, ipi elimle oltanın ucuna doğru çektiğimde, hemen ilerliyor.
    sizden ricam, bunun bir ayaraı varsa söyler misiniz? yani buna kalama sıkmak mı deniyor, ne deniyr bilmiyorum ama bir şeyler yapmam lazım..
    yoksa yanlışlıkla 300-400 gr gelen bir balık tutsam, herhalde, makarada ip kalmayana kadar alacak götürecek misinayı.. :(

11. T-una

T-una TUNA

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop AX Surf TE 420.150
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    Benimde ilk oltam BIM'dendi. Kalama ayarı ve makara hemen bozuluyor sadece 2 hafta kullanılabiliyor. Arkadaşların dedikleri gibi 10-20 daha fazla verip çok daha kaliteli şeyler alınabiliyormuş.

Fakat çevrende bilen birisi olmayınca ve fiyat cazip gelince bunlardan ediniyoruz. Mesela Antalya Cumhuriyet Meydanında Remixon Kamış ve sizinkinin benzeri makinayıda 20TL ye satanlar var. O da kapış kapış gidiyor...

12. Okan_uA

Okan_uA .

Gerçekten çok dandik ürünler oluyor. :eek:

Önceden de cevap yazmıştım zaten bu konuya.

13. kaynakçı

kaynakçı Muhammet EKREM

Favori Kamış:
    dip olt. makara. şamandıralı takım vb.
    En İyi Avı:
    2.25kg sazan 2.5kg yayın avım
    kalamayı sıkman gerekiyor bir nevi ayar civatası ben ona debriyaj diyorum

14. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    Eğer acemi isen başlangıç için uygun bir seçim.Sadece kamış avmarkeetlerinde 10 dolar civarında...

15. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İlk makinelerde genelde hrkez yanlış seçimler yapıyor.Her tecrübe acı gülümdür benim diyerek bunları aslında tecrübenin ilk adımları olarak yorumluyorum.

16. sauber

sauber Metin KESİM

Favori Kamış:
    Remixton Buffalo 360
    En İyi Avı:
    Ben kaçanlara yanıyorum
    Aynı makina ve kamıştan bir arkadaşım kullanıyor. BİM marketlerinin sattığı o makina alındığı saat itibari ile sağlamsa uzun bi süre kullanışlı olabiliyor. Ben şahsen denedim makineyi başlangış için iyi dicem ama balık bu kaç kilo balık takılacağını önceden belirleyemezsin. Kamış ve misina zaten hırçın balıklar için uygun değil (örn. sazan) dikkatli olmalısın. Çekmede yaşadığın sorun içinse almış olduğun makinenin arkasında siyah şişe kapağına benzeyen bi bölüm ve açtığında içinde görmen gereken yaylı bi düzenek var. Bu düzeneği düzgünce yerleştirip kapağı sıkıca kapattığın zaman yeterince hızlı çekebilirsin. Tabi büyük bi balığa denk gelirsen eğer o kapağı çekme esnasında gevşetmelisinki takımın zarar görmesin. Rastgele.

17. Efecan45

Efecan45 Efecan

Favori Kamış:
    Eagle telescopic rod
    Favori Makine:
    orjon seahawker hs 400
    aynı olta bende de var

bu oltanın kırılma ihtimali varmı ?

18. LapinCash

LapinCash

Bence hiç almayınız bazen 23 lir bazen 19 lira ama 1 bilyeli hiç iyi değil bence en fazla ömrü 2 ay gidip güzel bir albastar makine alabilirsiniz kamışıda ustalara sorabilirsiniz..

Rast Gele.