AV YERİ : Gömmaren AV TARİHİ : 05-10-09 HAVA VE SUYUN DURUMU : biraz ruzgarli AVLAKTA KALINAN SÜRE : 4-5 saat KULLANILAN EKİPMAN : Loop AEG seris olta, Guidline Makina,Vision compound misina. Degisik turde flylar YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI :Gökkusag Anneminki: 750gram Benimki 1.855 gram YAPILAN AVIN HİKAYESİ : Pazar gunu gelmisti. Herzamanki gibi baliga uygun bir gundu, cunku evdeki herkez evdeydi. Disari bkadim ve baya ruzgar oldunu gördum. Bosver dedim kendime ve bugun balik tumasam da olur dedim. Onun yerine su fly fishing icin tasarlanmis bol cepli gömlegi almaya gideyim dedim. Annem babamla av bayine gittik ve aldik gömlegi. Ruzgarin durmaya basladini görunce hemen dedimki baliga gidelim ve butun malzemelr arabadaydi ve dogru avlaga dogru gittik. Göle indim ve tutan bir kac kisi vardi. Annemle babam sandali alip gölun ortasina dogru cikdilar(uylere sandal kiralama servisi var). Kendimse bir iskeleye gidip flyimi atmaya basladim. Yaklasik 1 saat sonra annemin gemiden sevincden bagirdini duydum ve gördumki annem oltayla baligi cekiyor ve babam onu kepcelemeye calisiyor. Neyseki babam kepceledi ve orta boyda bir gökkusag yakaldi annem. Ve kara bulutlar ustumuze cöker ve yaklasik 30dk boyunca yagmur yagar. Yagdikdan sonra karar veririm ki kendim sandalla cikayim diye. Kurekleri alirim ve flly oltasiyla kepecemi sandala yuklerim. Neyseki ortaya dogru sandalla giderim ve orada atmaya baslarim. Az bir sure attikdan sonra gölun kuzey tarafina cekmeye baslarim. Yaklasik 15dk cekisten sonra kuzeydeki tarafa vararim. Orada 30yaslarinda baska bir adam sandalla fly tutar. Annemin bugun gemide buldugu bol parlak stremer flyi alirim ve rastgele sazliklarinin oraya atarim. 3-4 atistan sonra "Tak" der ve kocaman bir balik havaya atlar. Yanimdaki adam ve ben saskin haldeyiz ve balik bir kac saniye icersinde makinadaki misninanin yarisini bosaltir. Ben saskin haldeyim ve en buyuk gökkusagim oldu dolaydan yavasca acele etmeden cekemeye baslarim. yakalsik 10-15 dakika mucadele sonrasindan baligi kepcelerim ve yanimdaki adam sandaliyla yanima yaklasir. Beni tebrik eder ve baligi öldurmek icin bana bir bicak verir. Balig nasil öldurdum detaylarina girmek istemiyorum. Sonrasinda kiyiya cekerim ve annem le babam ne kadar kocaman balik der. Kendim sevincli bir sekilde eve dönerim. Sabahlin balik tutmaya gidiyorsun ama balikla dönemiyorsun diyen dayima bu da nispet oldu.
Dayısı yeğenini kıskanıyormu Tebrikler Tugaycım, şu fly konusunda bişey sormak istiyorum sana. Benim bildiğim genelde fly yemleri sinekler, bir çok mağazaya bakmama rağmen buralarda fazla çeşitlerini bulamadım. Aslına bakarsan benim aradıklarım, sinekten ziyade, su üstünde kullanmak üzere arı, çekirge, varsa isvrisinek, hatta karınca bile olabilir. Buna benzer flylar varmı? ablam ingilterede yaşıyor, ona getirtme imkanım var, eğer varsa buna benzer tiplemelerde almak istiyorum. Birde senden ricam varsa sordurtmam gereken markalar hangileri olmalı? yaklaşık 1 yada 2cm boyundaki modellerle ilgileniyorum.
Buna benzer flylar var, ve en pupulerler arasinda senin aradiklarin karincalar,cekirgeler,arilar yer alir. Ingilizce bunnlara genelde Terrestrials denilir ve fly satan her magazada bulunur. Yanlinca magazadan alinca fiyatlar baya pahali olabilir, bir tane flya 2-4 ytl arasi para vermen lazim. Marka konusunda ingilterede pek bir bilgim yok, ama cogu ingilteredeki fly magazalari kalitlei urun satar. Insallah yardimci olabilmisimdir.
Tebrikler Tugay çok güzel bir alabalık yakalamışsın.Böyle bir yerde avlanmak da herkese nasip olmaz kıymetini bil