Merhaba arkadaşlar,15 gün önce sipariş verdiğim makinam nihayet geldi.Boğazda kullanmak için aldım.İnşallah bu son olur.En son okuma raw2 65 almıştım.Makinenin çekeri iyi ama tat vermiyo işte.Sanki bişeyler yine eksik gibi geldi.Bu iki makineyide test eden arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.Bende test eder etmez yorumlarımı paylaşacam ama 1 ayı bulur.
Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. Gümrüğe takılmadı.Satıcıyla görüşüp faturayı 100$ altı kestirmelisiniz Boğazda kullanım için son olmasını temenni ediyorum.Malum orda her makina randımanlı olmuyo.
öncelikle hayırlı olsun,gümrüğe takılmaması iyi olmuş ama ben sizin kadar şanslı olamadım bu hafta gümrüğe gidecem bakalım bir sorun olmadan makinayı alırım inşallah bende 100 dolar altı yazdırmıştım ama takıldı :thumb:
hasan güzel seçim tebrik ederim. boğazda hangi yakada avlanıyorsun bilmiyorum ama 2/3 nokta haricinde iyi sonuçlar alabileceğini düşünüyorum. kafalara hiç düşünmeden 0,27 powerline dolgu yap, son 150 metereyi ise iple devam et, kullnacağın ip kalınlığı 0,22 gecmesin. yada 0,12/0,14 yapıp üzerine şok yapabilirsin. iyi günlerde kullan.
Dostum genelde kanlıca,kandilli ve nadiren kuleli...Sende de tournament entoh var sanırım bu iki makineyi karşılaştırma şansın oldu mu hiç?Birde bende raw2 65 var bu makineyi kullandınmı?Kullandıysan bu üçü arasındaki yorumun nasıl? 2/3 nokta harici yerler demişsin,nereler oluyo?Valla saltiga falan alamam artık yeter Kafalara dediğin gibi yapcam zaten.Rapala titanium bradided super core aldım 0.12mm.Son 150m onla doldurcam
hasan merhaba, bildiğim en akıntılı meralar, avruapa yakası çamlıbahçe, anadolu yakası kandilli burun, buralarda makina zorlanabilir. makinayı uzun ömürlü kullanman için dikkat etmen gereken husus yükün tamamını makinaya değil kamış yardımıyla hafifletip yani kamış ile yükü alıp sonra eğerek makinayı sarmak olmalı. akıntıdan çıkıncayakadar bunu bu şkeilde yapmanı tavsiye ederim. kıyasladığın ürünleri hiç kullanmadım. ama kullananları tanıyorum. raw-2 ağırlığı haricinde güclü bir makina, ama iyi yada kötü diye ifade etmek yanlış olur, daiwaya gelecek olursak üst modelini kullandığım için ve bu iki meradada daha önce av yaptığım için o yönde tavsiyede bulundum.
Merhaba Rapala super core titanyum orgude 10lb 0,20mm, 12lb 0,25mm ye denk gelir. Sizin aldiginiz galiba 12lb olani. 0,20mmden ince rapala orgu yok. Kaliteli bir orgu fakat birazcik kalin.
Merhaba üzerinde 17 lb 7.85 kg çeker 0.12mm yazıyor.17lb 7.85 çekiyosa sizin dediğinize göre 10 lb yani 0.20mm 3-4kg civarı çeker.Bu durumda mono misinadan da zayıf olur.
Mehmet abi hakikaten kafam allak bullak oldu.Siz söyleyince şimdi dikkatlice baktım;üzerindeki değerler: 17 lb 7.7kg 012 in 0.305mm Örgünün kalınlığına baktım hemen hemen 0.25 misina gibi. Fakat benim anlamadığım şu;diğer marka örgülerde 0.12-0.18 aralığı ortalama6-9 kg çeker oluyo.Bu kadar fark nasıl oluyor.Yoksa 0.305mm mono misinaya tekabül eden değeri mi?