Soylemeyim diyorum ama konunun ustunden bir yil gecmis ozel mesajla iletisim kurabilirsin, Asil soylemek istedigim 33 yasindaki buyugune buyugumuze kardes demen cok uygun degil belki kotu niyetle yazmamissindir ama en azindan ben buradan okurken rahatsiz oldum Soylemek istedim kusura bakmazsin umarim
Bu genç kardeşimizin kötü amaçla söylediğini zannetmiyorum.Kendisi özel mesajla bana ulaştı.Sorularını cevapladım.
Serdar abi merhaba.Bence makine bu fiyatlarda hatta 500-600tl fiyat aralıklarına kadar alınacakların en iyisidir.Öncelikle sarımı misina boşaltması ipteki performansı çok iyi.Boğazda normal akıntılı bölgelerde zorlanmıyor fakat aşırı akıntılı ve suyun bastığı durumlarda tabiki zorlanıyor.(Kulelide 225 gr kurşunla rapala avı mesela)Böyle durumlarda da kamış yardımıyla makinenin yükünü hafifletiyorum.1 sene kullandım daha misina kılavuzunu açmadım.Sabahtan akşama kadar kullandım ama performansı düşmedi.1000 tl üzeri daiwa ve shimanonun üst düzey makinasını alamıyorsanız en iyisi budur.
Hasan Bey, bu fiyata hatta 500-600 araligina kadar en iyi demissiniz de, de'si var. Ben de almak istiyorum ve arastiriyorum, daiwanin sitesinden "shop now" kismina basinca oradan cikan fiyat 169.95$. Canalbaitandtacle diye bir sitede gene ayni. Ebayde 160$+19.81$ shipping+36.21$ import charges yaklasik fiyati cikmakta. Size nasil oluyor da 1. Sayfadanin sonunda belirttiginiz fiyata mal oluyor anlayamadim. Lutfen bize de bir yol gosterirseniz cok makbule gececek. Simdiden tesekkurler
Hımm.. 170 $ kendisi, 20$ kargosu olsa, 190 $, yuvarlak hesap 200 $ olsa, 450 TL filan yapar. Doğru, 500 - 600 TL dediğimizde fiyatı yüksek söylüyoruz baya. Ama avrupa'da bunlar pahalı olabilir.
Serdar bey merhaba, peki bu import carge olayi, Baska bir konuda sanirim ABD den yollananlarda vergi olmuyor gibi bir soylem hatirliyorum, o yuzden mi ucuz oluyor, yoksa neden toplama bu 36.21$ i eklemiyoruz?
Daiwa nin kendi sitesinden bakildiginda emblem serisinde iki yeni urun daha oldugu anlasiliyor. Daha ucuz olan emblem shot 3crbb+1 120$ ve emblem pro-ex tackledirect sitesinde 200$. 1crbb+5bb+1rb. Serdar bey bunlar hakkinda yorum yapar misiniz lutfen. Emblem shot uygun fiyatli gorunuyor, 50$ fark vermeye gerek yok mu dersiniz? Yoksa ver parayi, deger o deger mi?
Import charge, yani ithalat vergisi, ürünün geldiği ülkenin gümrük idaresince belirlenir. Bu da, gelen eşyanın gümrüğe tabi olup olmayacağının şansınıza kaldığı demektir. 75 Euro altında ise (95 dolar filan) gümrüğe kolay kolay takılmaz. Takılırsa da, %20 gümrük vergisi, 60 TL filan ardiye ücreti vs. verirsiniz.
Kullanmadığım şeyler için yorum yapmak istemem şahsen pek. Çünkü, bu aletlerin koşulduğu yerler, ciddi şekilde bir takım zorlukları olan yerler, her makine baş edemiyor. Emblem Pro EX için belki bir şeyler söylenebilir. Mevcut Emblem Pro'ların muadili bir makina, hiç bir markada yok. Bu yüzden, bitmeyen bir talep var aslen. Zira fiyatı cidden çok uygun. Fakat, Emblem Pro'nun kasası biraz zayıftır. Bu boğazda filan pek sorun olmaz, zayıf olsa da onu zorlayacak bir şeyler çıkmaz boğazda filan. Ama ben, balık adam boyu olunca, kasanın havale geçirdiğini tecrübe ettim şahsen. Ha elimde kalmadı ama, aha şimdi gidecek dedirtti. Birde Emblem Pro'ların sapı, resmen evlere şenliktir. Yuh yaaa, bu kadar sap bir sap olmaz dedirtir. Anladığım kadarıyla, Emblem Pro EX'te bu iki sorun giderilmiş.
Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Şu makinayı almış olduğunuz siteyi buradan paylaşsanız diğer üyelerde faydalansa uygun olur mu ? Özel msjla ulaşamıyorum size... Eğer buradan yazmak sıkıntı olursa ö.m atabilir misiniz ?