abicim hayırlı olsun ama o iş yapmaz dedigin sahteye iyi bak onun kucugu ile cook palamut aldım...(palamuta gözde sahtemdir)
Mesutla arada yazışırız.Sizi tanıyor elbet.Ama banada kızıyor,boşver abi yahu diyor. Ne demek istiyor acaba
Konuya uzak kalayım dedim fakat dayanamadım.Bende acizane teşrübelerimden yola çıkarak açıklamada bulunayım belki faydası olur.Yaklaşık iki aydır Kendo kullanıyorum çok dandiğinden çok kalitelisine kadar birçok rapala kullandım.Geceleri atçek yapmaktayım tek hedefimde levrek forumda levrek raporları olmadığı dönemde bile birçok levrek aldım zamanım olmadığı için paylaşma zamanım olmadı.Forumu incelediğimde hemen hemen herkes levrek yokluğundan bahsetmekte,fakat buna asla katılmıyorum forumda belki konusu yapılmıyor ama çoğu gece atçek yapanların levrek almadıklarına inanmıyorum.Gelelim kedoya..... evet bahsi geçen Haryu 125 F ler genelde paraşüt yapıyor benim kullandığım Haryu 95 F atımı 125 F den daha düzgün hatta paraşüt olduğunuda 2 aydır her geceki avlarında rastlamadım.Gececi spinciler...... Kendo Haryu 95 F Renk kodu 5 tavsiyemdir.Boşu yok...
Kimin ne dediğinin benim için bir değeri yok. Merak ediyorsan, sorsaydın niye öyle söylediğini. Minik jigle sırtı yapılıyor ve de balık alınıyor demedim, daha dikkatli okuyun.
Bak Volkan seni artık pek iyi tanıyorum.Bulaşmayayım dedim ama adımı anınca dayanamadım. Biraz daha üstüne gitsem ağlamaya başlayacaksın biliyorum. Benim zaten evvelden beri birkaç İzmirliyle yıldızım barışmıyor. Oysa misliyle pek sevdiğim kardeşimde var bu şehirde. İnsan biraz haddini bilir.Bir laf ederken ona göre konuşur,fikir verir öneride bulunur. Bazen ne yazdığını,neden yazdığını bilemiyor boyundan büyük laflar ediyorsun ve kaçıncıdır benim canımı sıkıyorsun
Burada olmayan insanları zan altında bırakarak mı üstüme geleceksin? Hadsiz lafım hangisidir? Bölgemizde faal olarak atçek yapan levrek avcısımısın? Yoksa paraşüt hiç yapmıyor mu en büyük kendo modeli? Hangine takıldın? Hangisi hadsizce?
Bak şimdi Volkan,hadiseyi sakince ele alalım. Kendo sahteler imalata alınmadan evvel,göz önüne alınan ilk kıstas,fiyat,performans denkleminin tam oturmasına yönelikti. Bu sağlanmıştır. Geniş renk skalası ile,boy,tip,sırf bir bölgeye değilde genel olarak Türkiye çapında atçek,sırtı avlarında iyi netice alınacak şekilde dizayn edilmesi düşünülmüş ve uygulanmıştır. Bugün hakikaten ülkemizde pek çok ünlü markada devrededir. Ancakne yazıkki,gerek dolardaki yükselişler,gerek sair markaların zaten çok yüksek fiyatlarının nerdeyse yanlarına yaklaşılmayacak seviyelere çıkması,hepsinden öte temininde hep zorluklarla karşılaşılması bir hakikattir. Hem ucuz olsun,hemde cadillac olsun,aslında bu uygulanması çok zor olan bir kıstas olsada,Kendoda nerdeyse sağlanmıştır. Bir firmanın gücü,konu hakkındaki tecrübe ve geçmişi,bilgisi sayesinde bu durum büyük ölçüde elde edilmiştir. Bugün önemli bir sahteyi ele aldığımızda bir tekinin fiyatına on tane Kendo alınabildiğini görmekteyiz. Bu sahteler diğerlerinden pekde aşağı kalmayacak oranda balık almaktadır. Bir avcı av esnasında ne kadar usta olursa olsun,şayet tedirgin avlanmak durumunda kalırsa verimi düşecektir. Avcının Pahalı ve işlevsel birsahtesi olsada,taktırma,balığa koparttırma endişesi hem kendiisinin ve hemde sahtesinin gerçek performansının ortaya çıkmasınıönleyen bir dururumdur. Yörenizin tüm avlaklarının bilgisine sahibim,özellikle İzmir Kuşadası arasındaki avlakların hepsindede avlanmışlığımvardır. 1977 senesinden beri atçekyaparım.Cem Liman dahi bana levrek konusundaki paylaşımlarımdan ötürü Levreklerinefendisi titrini layık görmüş ve zamanında bana bu adlı bir site açmıştır. Ancak ilerleyen yaşım,fiziksel kabiliyetimin azalması,son senelerde levrek avını boşlamama sebep olmuştur. Yani sen 2,5 sene o merelarda arada,sırada olta atıpta sadece bir,iki balık alarak kendini ne yazıkki bu konuda otorite gibi görürsen bence bu tam hak edilmemiş bir durum olarak sırıtacaktır. Hadden kastim budur. Yörenin bilinen usta levrek avcıları arkadaşımdırlar.Arada görüşürüz.İşte örneğini şimdide gördüğümüz gibi,özellikle senle birkaçtır hoş olmayan teatilere girmem onları üzmüş ve ifade etmişlerdir. Sen ne zaman oraların istikrarlı,netice alan,dolayısıyla ustalığını konuşturan bir avcısı haline gelirsen,en başta seni tebrik eden kişi ben olurum. İnşallah durumu daha sakince ele alırsın. Sevgiler
Öncelikle yaşına yakışan bu tavrından ötürü teşekkür ederim Vedat amca. Öncelikle Kendolarla başlamak istiyorum. Sana veya kendolara karşı bir önyargım yok. Kendolar kötüdür, balık almaz da demiyorum. Arkadaş diyor ki; Dikili, Çandarlı ve Aliağa bölgesinde avlanacağım, bunları aldım, nasıl iş yapar mı? Bende ona diyorum ki; iri sahtelere bu kadar yüklenme. Kendonun en iri sahtesi bende var ve yatık havada 10 atıştan 3-4'ün de paraşüt yapıyor. Bu benim tecrübem. Aldım, kullandım, yaşadım. Renk skalasını ve işçiliğini beğenmesem zaten almam. Bizim bölgede iri sahteleri en etkin kullanacağı havalar bana göre, patlak 6-8 , 7-9 havalar. Bu havalarda etkin kullanamayabilirsin. Yatık hava da kullanılmaz mı peki? Elbet kullanılır ama performansı diğer türlere göre geri de kalabilir bence. Benim tek derdim bunu anlatmak. Kendoyu kötülemek değil. 9,5 cm'lik haryu modeline bişey demiyorum. Birçok kesimde özellikle mesafe istemeyen akarsuyun dar kesimlerinde etkin kullanabilecektir bence. Yanlış anlama, sana sahte dersi verme gibi salakça bir çaba içerisinde değilim. Bu benim bugüne kadar yaşadığım tecrübem. Benim tutmam önemli değil, oralarda uzun süredir bulunmam, ustaların deneyimleri, ifadelerinin toplamı. Ben otorite oldum da bunları buldum demiyorum. Yazdıklarım zaten daha önce forumda da tartışılan bir konu ve bende daha küçük sahtelerin yatık havalarda daha performanslı olacağını düşünüyorum. Patlak havalarda da kendonun en iri sahtesinin bile biraz geri kalacağını söylüyorum. Bu demek değil ki kendo kötüdür. Şöyle örnek vereyim : Birçok paylaşımım da Maxrapi övmüşümdür. Halen de başarılı bulurum. Ancak bu 13 cm'lik maxraplarin bazılarında bilya sıkışması sorunu olduğunu değiştirir mi? Bu sorundan defalarca bahsettik forumda da. Benim de başıma gelmiştir. Bazı atışlarda bilyası sıkışır ve takla atar. Ben ne görüyorsam onu yazıyorum. Umarım kendo markası daha uzun atışa olanak veren 18 cm boylarında max : 60 cm dalan, paraşüt olmayan bir model yapar ve ucuz olur. Bende 2-3 tane alırım. Sen tanıttın kendoları diye ölümüne savunmanı yadırgıyorum açıkçası. Benim yazdıklarımı model üzerinde kullanıcı eleştirisi olarak alıp, daha iyiyi yapmaya gayret göstermek olmalıdır markanın derdi. Yoksa beni boğmaya çalışmak ne markaya ne sana bir hayır getirmeyecektir. Diğer bir sahte de; Strike pronun geniş gagalı sahtesi. Harika bir aksiyon, (su altında yarım wtd yapar gibi) Çok ta balık aldı bölgemizde ama atımı rezalet. Var gücümle 30 metre zor atıyorum en irisini. Şimdi ben hiç eleştirmeyeyim mi bu modeli. Balık aldı mı aldı ama atımı berbat ötesi. Bu eleştirileri şahsına yapılan eleştiriymiş gibi almaman, bunları aşman lazım artık. Senin ustalığına karşı en ufak bir şüphem yok ve olamaz da. Seninle aşık atmak gibi bir derdim de yok. Benim bir iki balık alma sebebim; içinde bulunduğum yaşam şartları. İşim, evim, düzenim avlaklara yakın olsa, o zaman durum daha bir değişik olurdu. Balık sayısıyla, ebatıyla ölçmemek lazım bazı şeyleri. Sevgilerimle...
Kendoların 14,5 cm'lik modeli,sen son yapılan bir modeldir.Özellikle Karadeniz bölgesi için düşünülmüşlerdir,zira orada iri sahteler daha revaçta ve iş görmektedirler. Birde hadiseyi şu şekilde düşünelim. On atıştan nerdeyse yarısından fazlasında paraşüt dediğin olay oluyor,yani sahte bir müddet gidiyorsonra sönüyor ve düşüyor.Ama bazı atışlardada istenildiği gibi gidiyor. Peki istenildiği gibi gittiğinde nasıl atıyorsun.Demekki atışlar geliştiğinde bu oranı arttırmak mümkün.Yani deneyerekbir atıcı düzgün gitmeyi sağlayacak atışlarını çoğaltabilir.Ben bu şekilde düşünmekteyim. İzmir yöresi avlarımda daha çok silikon sahtelerden verim almıştım.Kezadaha ufak boyuttasert satelerdede durum böyle olmuştur,katılıyorum.
Balığı olmayan bir ülkenin kıyılarında avcılık yapıyorsan,ava 100 tl lik sahteyle gitsen neye yarar.hihi ...Vedat beyin görüşlerine katılmakla beraber,piyasada insanlara yüksek beklentili pahallı ürün satma politikasına son veren ,kendo gibi ürünleri de destekliyorum.Keşke aynı olay kamış,da ,makinedede olsa
Adama 100 tl lik sahte satmışlar,,Garibim zannediyor ki her ava gittiğinde kıyıdan envai cins balıkla dönecek Biraz gerçekçi olalım,spin avcılığı en zor balık yakalama yöntemidir.Bazen haftalarca,eliniz boş dönersiniz.Başarı için sadece sahte değil ,pek çok faktör devreye girer...Balık olduktan sonra ,bırakın kendoyu 2 liralık kaşık bile size en iyi hizmeti verir...
Aslında bu bizim keyfimiz ve keyf içinde para harcanır. Maddi durumu iyi olmayan emekli maaşıyla geçinen birisiyim.Hal böyle olmasına rağmen,sahte kolleksiyonum tamdır.Bilinen her markadan ürünlerde dahilsanırım2 bin adet sahtem vardır.Gerçi bunların önemli kısmıuzun senelerin biirikimidir. Böyle olmakla beraber pahalı birsahte kullanırken tedirginlik yaşarım. Kendolarda en azından bu tedirginlik ortadan kalkmaktadır. Bence bu durum Cengiz balıkcılığın büyük bir hizmetidir. Bu firma ayrıca bazı bot,jig ve özelliklede atçek kamışlarındada benzer hamleler içindedir. Bütün açık yürekliliğimle belirtmek isterimki,bu ithalatcı,satıcı firmanın tüm ürünlerini destekliyorum. Bir sorun olduğunda bana bildirin halletmek için gayret sarfederim. Sevgiler
sahtelerin hayırlı olsun avlaklar yaklaşık aynı yerler olduğuna göre öneriler konusunda volkana kulak verirsen avcılık verimi açısından doğrusunu yapmış olursun...rapalaların iri... o rapalaları o avlaklarda kullanacaksan sana tavsiyem suda görüşün çok az olduğu bulanıklığın çok olduğu sularda, ağır çekerek denemen, bu gibi sularda o rapalalarla, küçük rapala ve silikonlardan daha çok verim alabilirsin diye düşünüyorum.. suyun berrak ve hafif puslu olduğu durumlarda ise o rapalalar bana göre boşa antrenman yapmak demek hiç tutmaz demiyorum ama bu gibi durumlarda vuruşun daha az olabileceğini düşünüyorum... Bu arada sıkılmazsanız bi hikaye anlatayım sazancılık yıllarımızda(belki on yıllık hikaye)... sazan avlıyanlar bilir klasik köstekli küspeli av yapılır genelde yılların ustalarıda genelde bu şekilde avlanıyordu bizim bölgelerde... bu şekilde genelde ufak balık vuruşu çok olur büyükler gelmeden kaparlar yemi... ama eski ustalar böyle alıştığı için pek vaz geçmezler alışkanlıklarından... ama oralarda avlanan bir genç bunu aşmanın yollarını aradı... biçok denemeler yaptı dediki ...burada en çok küspe kullanılıyor üzüm darı ekmek takmanın bir mantığı yok zaten onlarada ufak balık vuruyor, boş iğne ve takoz küspeyede ufaklar vuruyor ...en iyisi sert küspeleri balığın azına göre küçük kesip iğnenin altına boili yapayım ve attığım bölgeyide küçük küspe parçaları ile yemliyeyim(daha ilk yapmasında gören ustalar güldü ona ama 2 saat anca güldüler)...denedi ve ustaların sinek avladığı bölgelerde hatırı sayılır büyüklükte sazanlar çıkardı bu olayda şunu anladım... herkesin yaptığını ellibinkere yapmak ustalık değil bu işe gönlünü ve aklını vererek yeni birşeyler katmakmış ustalık...