Yeni sahteler ve aksiyonu

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında ilker SEZGİN tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Hızlı çekildiğinde su üstünde darbe almış sardalye gibi yalpalıyor avcı balıkları çekme nedeni de bu. Şekli pek hoşuma gitmese de aksiyonunu beğeniyorum.

2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    abicim yakında komşu olucaz inş. babam takmış kafaya oraya yerleşmeyi düşünüyor gelibolu aşığı kendisi :) benim işim edirnede ara sıra geldiğimde yanlarına kesin uğrarım ztn birlikte av yapmak güzel olur yani. belki hatırlarsın onu cam polyester bi kamış getirmiş sana bide senden kaşık için alba starın bi modelini almış sanırım turgaydı dimi ismin abi

3. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Bu arada buğun balattaki bir av markette ges lere bire bir benzeyen sahte balıklar vardı.Orjınal olma ıhtımalleri nedir.?

4. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Çıkaramadım vallahi dostun ama görsem mutlaka çıkarırım doğrudur ismim turgay görüşmek üzere kal sağlıcakla...

5. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Orjinalleri bir tek ergin balıkçılıkta var dostum şeklen benzeyeni çok ama işlev olarak aynısı olduklarını söylemem mümkün değil.Yozuri-Spider hesabı:) kal sağlıcakla...

6. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Eyvallah:). Hafta sonu esabi aytekin abimle bakıcaz zaten nasıl bişey olduğuna gesin.Sağolasın.

7. oltacı_

oltacı_

Merhaba Turgay bey,

Tayyar beyin ve sizin ürettiklerinizi "erginbalıkçılık" ta gördüm ve inceledim, Mükemmel işçiliği var ve sizlerin sahada sürekli bunlarla av yapıp geliştirdiğinizi bilmekteyim.
    Gelibolu sahteleri ( cam rapala) ile farkı fark ettiriyorsunuz.

Size kolaylıklar dilerim.

Rastgele.

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Hepsinden önemlisi doğru kamış..! Elimde bu sezon yeni aldığım Spro Flashback 10-40 gr atarı olan bir kamış var. Bu sahtelerin ağarlığı tam olarak 26 gr geliyor. Yanlışsam düzelt Turgay abi. Bu bağlamda kamışın atar değerinin en verimli olduğu bir ağarlığa denk geliyor sahte.
    240 cm olan kamışla bu sahtenin istenilen yere gönderilmesi ve konik bir yapıya sahip olmasından dolayı diğer sahte yemlerin ağarlığı dahi eşit olsa, GES rüzgarı delip geçen ve hedefe inanılmaz ulaşan bir yem.

Sırf zevk için atılır bu sahte, zira atmadımda değil :) Birde su üzerinde kamış ile vereceğiniz aksiyonla öylesine güzel geliyor ki, kaçan yaralı bi balık gibi zıp zıp zıplatabiliyorsunuz.

9. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Size bol şanslar dostum,turnada ne kadar verimli olur bilemiyorum ama netice almanızı canı gönülden diliyorum.Kalın sağlıcakla...

10. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Teşekkürler Hamit dostum ,belirttiğin gibi sürekli levrek avı yapıyoruz dolayısıyla av esnasında sahte ile ilgili nasıl bir sıkıntı yaşadıysak derhal bunu geliştirme yoluna gidiyoruz,en son şu an özellikle Tayyarın ürettiği sahteler artık kesinlikle kırılmaz taki çekiçle üzerine vurmadıktan sonra fakat bunu devlet sırrı gibi saklıyor haklı da inan bana dahil söylemedi ayrıca iç maketleri de şeffaf polyester yapıyor dilediğin renkte ,adam bu konuda iyice aştı artık,ben ise klasik olanları yapıyorum o da yeterli geliyor ama Tayyarın hakkını gerçekten ödeyemem.Bu sahteler gündeme geldiğinden beri safi adamın yaptıklarını kopyalayıp duruyorlar hadi şimdi kırılmayanını da yapsınlar ,sahtelerin ismini dahi çaldılar yahu.Hele sezonu tam anlamıyla bir açalım bak sen o zaman cümbüşe sapır sapır bizim raporlar dökülürken diğerlerini anahtarlık olarak kullanırlar artık :) kalpazanlıkta olsa onlarda da emek var yahu.Kal sağlıcakla...

11. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.

Cüneyt dostum beni ve arkadaşlarımı yakınen tanırsın evet kamış çok önemli lakin kamışla da iş bitmiyor,devirli küçük makina,ince ve sağlam misina,klips,halka ve hatta kullanılan iğne dahi çok önemli at-çek avcılığının özellikle levrek ve lüfer avcılığının sadece bir parçası GES ler.Uygun teçhizat olmadıktan sonra tek başına bir anlam taşıması mümkün değil zaten yoksa suya atıp balıklara gel gel dicek halimiz yok.Ne demişler ALET İŞLER EL ÖVÜNÜR bizimki de böyle bir şey işte.Kal sağlıcakla....

12. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Turgay Abim :) beni kastetmiyorsun umarım :D :D :D şaka şaka,

13. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    O kendini bilir dostum......

14. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Cahilliğimi mazur görmezseniz birşey sormak istiyorum. Göstermek amaçlı olduğu için mi hızlı çektiniz? Yoksa bu aksiyonda hız böyle mi olmalıdır?? Ben ilk defa haftaya sahte yem kullanacağım için bilmiyorum lütfen mazur görün.

15. oltacı_

oltacı_

Sevgili Orhan, Sevgili Adana'lı ( has Adanalı ) kardeşim, senin burada olman harika bir şey, Orhan abide burda ( sadece sinin tevellüt burada eski, ben ise çok yeniyim :):p )

Senin sahteler bakalım gerçek sahtemi ( köfte mi? değil mi? görelim :p :p :p ):rolleyes: kılolduğumsmileys:

16. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Sahtenin çekim hızını kendiniz ayarlıyacaksınız,aslında kullandığınız makinaya göre desek daha uygun olur devri yüksek bir makinada çekim hızının yavaş olması daha iyi ama herşeyden önemlisi zaten merada balık varsa mutlak suratte peşinden geldiğini göreceksiniz ilk hamlede atlatamadıysanız otomatikman süratinizi biraz arttıracaksınız.Suyun içini bırakın ,vurdurmak suratiyle suyun üstünde bile onca balık avladım.Zamanla kullandığınız teçhizata göre el alışkanlığınız mutlaka olucaktır.Kalın sağlıcakla...

17. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Hamit dostum Orhana Msn den yapılışını anlatırken inan epey bir uğraştım olmadı dosya hazırlayıp yolladım anlıyacağın bire bir aynısını yapıyor ne de olsa ufak tefek değişiklik olur ama o kadar önemli değil benim yaptıklarım bile aslen Tayyarın kilere şeklen benziyor ama yine de aynısı olmuyor.Lakin önemli olan işlev onu da Orhan kardeşime aktardık iş kalıpta bitiyor işin sırrı var mutlaka oda bizde kalsın kal sağlıcakla...

18. derindeniz

derindeniz filiz çokberkit

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    ahtapot, yayın 2 kg
    Bu cam sahtelerde bayağı meşhur oldu.....

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.