Yeni Seri Surf Makinalardan Hangisi

Konu, 'Makineler' kısmında denizbilimci tarafından paylaşıldı.

1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Önümüzdeki hafta Dusseldorftaki askari mağazasından bayağı bir malzeme almayı planlıyorum kendime. Uzun araştırmalardan sonra eleye eleye surf makina aday listemi 3'e kadar indirdim. Hangisini seçmeliyim, hepsi de iyi makinalar, daha iyileri elbette var ama bunlar bütçeme de uygun ürünler.

Almanya'da balzer ürünleri ucuz geldi bana o yüzden balzer tercih ettim.

2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Bu uc makine arasinda, tidec ve alliance feeder haricinde kalan modelin misina kapasitesi cok az, denizde avlanacaginizi dusunerek bu makineyide elemenizi tavsiye ederim.

Geriye kaliyor iki makina.

Tidec II surf'u arkadasimda gormustum, severek kullaniyor, ne oksitlenme, ne baska bir sorun yasamadi hala kullaniyor. Zannedersem, tidec III yeni seri, iki makarada aliminyum olmasi gerek.. diger iki makineye gore agirlik yuzunden sinifta kaliyor ama tidec II beyenildiyse, tidec III'te iyidir sanirim.

Alliance feeder'da iki farkli model var, iki modelinde agirliklari, misina kapasiteleri vs. farkli, aralarinda 40 euro civari fiyat farki var, beraberinde 2 yedek aliminyum makara ile birlikte geliyor ve bu modelin tidec III'den daha ustun ozelliklere sahip oldugunu soyleyebilirim.. ancak cevremde kullanan olmadigindan, tavsiyem magazada gidip bizzat denemenizdir.. ve tercihiniz bu olursa, 865 modelini alin, fazladan 100 metre misina icin 80g agirliga deymez. Tidecte zaten tek model var.

Alliance feeder 865'e ait birde video var: http://www.bigcatchtv.de/video/vjj_BALZER-ALLIANCE-FEEDER

3. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Mehmet Bey, ayrıntılı bilgi ve incelemeniz için çok teşekkür ederim. Bu modellerden 2sini eledim dediğiniz gibi. Ama aklıma shimano'da takıldı bu arada, herkes göklere çıkarıyor bu markayı. Shimanonun yeni bir ürünü de listeme girdi son anda. Son olarak:

Balzer Alliance Feeder 865'imi yoksa resimdeki Shimano Titanos 5500 XS-A modelini mi tavsiye edersiniz. (biraz daha pahalı ama hafif olması beni etkiledi)

4. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Hasan bey ben tesekkur ederim, faydali olabildigime sevindim.

Shimanonun 2009'da cikardigi instant drag ozellikli makineleri surf kullanimina uygun gosterilmesine ragmen, aslinda technium ve power aero serilerinden oncesi bir cok modeli ben uygun gormuyorum.. cunku en iyi makara dizayni technium ve power aero serilerinde var. Bu yuzden daiwa gibi rakiplerin, ayni ucretlerle, cok daha gelismis ozellikte tuzlu suya en iyi dayanikli malzemeden yapilma magnezyum makinalar daha cok tutulmakta.

Bahsetmis oldugunuz iki model arasinda dikkat etmeniz gereken husus devirleridir, titanos daha cok mutelif kandiricilar ile kullanildiginda iyi performans verir, balzer ise caparili ve beklemeli avlarda daha iyi beklentilerinizi karsilar.

Ayrica Balzerde 2 aliminyum yedek makara verilirken, titanosda yedek makara bulunmuyor. Yedek makaralarin, toplam makine fiyatinin %20-30 gibi fiyatlarla satildigi goz onunde bulunduruldugunda, benim tercihim bu konuda balzerden yana olurdu.

Eger shimanoda israrciysaniz, en azindan biomaster xsa alin, yanliz bu agir makinedir, titanos ile aralarinda 15 euro fiyat farki var, biomaster 2 yedek makara ile gelir. Surf amacli kullanimda, titanosdan daha iyi performans alirsiniz. Shimanonuda artilari yok degil, aero wrap ozelligi icin bile bu markayi tercih edenler var.

5. Okan_uA

Okan_uA .

Shimano marka denilen kadar var diyebilirim.Kesinlikle shimano öneririm.Gerçi kullanma fırsatında bulunmadım ama akla gelen en kaliteli ürünlerden,markalardan biridir shimano.

Ayrıca diğer bir önerim (bilgisine,deneyimine güvendiğim uzman diyebileceğim bir abiden bu öneriyi almıştım.) cormoran big pen.Ama fırsat varsa shimano alınmalı bence.

Son düzenleme: 27 Nisan 2009
  6. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg

Hasan Bey merhaba,

Surf makinayı ne amaçla kullanacağınızabağlı olarak da karar vermelisiniz bence. Eğer boğazda sürekli atıp çekerek çapari veya rapala yapacaksanız kamışınız da makinanız da hafif olmalı. Eğer yemli için kullanacaksanız daha ağır bir model tercih edebilirsiniz.

Her durumda önerim naylon misina yerine ip misina kullanmanızdır. İp misina hem naylonun yarı kalınlığında aynı taşıma gücüne sahiptir hem de esnemediği için balığın vuruşunu uzun mesafeden daha iyi hissedersiniz.

Misina kapasitesi yüksek bir makaranız varsa önerim ilk önce 0,30-0,35 altlık naylon misina sarmanız, bunun üzerine 150 m. kadar 0,11-0,14 ip misina eklemenizdir. Naylon ve ip misinaların taşıma gücü aynı olmalıdır. Daha sonra yine 10 m. kadar 0,35 naylon veya 0,40 fluorocarbon misinayı shock leader olarak eklerseniz hem atarken rahat edersiniz hem de esnek naylon misina sayesinde balıkların ağzı yırtılmaz çekerken. Bu kapsamda, 200-220 m 0,30 misina alan bir makina rahatça işinizi görecektir.

Rasgele

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Askari malzeme saticisini size asla tavsiye etmem,buradaki bütün forumlardan gecersiz not alan bir firma,benimde iyi deneyimim olmadi malesef bu firmayla,makine olarak biraz daha fiyatta yükselebilirseniz ben Daiwanin su modelini öneririm,bu makineyi uzun zaman kulanabilirsiniz,ben kulaniyorum cokta memnun oldugum bir makine...
    http://www.yatego.com/angel-discoun...6f65_6,daiwa-emblem-exceler-4500==280m-0-35mm

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Merhaba Ergiz Bey, daha ziyade boğazda ve galata köprüsünde avlanıyorum. Mehmet Bey'in tavsiyeleri doğrultusunda Balzer Alliance Feeder 865'e karar verdim. Misina seçimi konusunda tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Berkley whiplash pro örgü misinalara çok iyi diyorlar. Listemde o da var zaten. Selamlar.