yeni sezon açılışım hüsran

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında estergon44 tarafından paylaşıldı.

1. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    2 gün önce sezon açılışımızı yapmanın heyecanı ile malatya ambarcık köyüne gittik.köy karakaya barajı üzerinde kurulu bir köy.gece saat 2:00 de yola çıktık.malzemelerimizi itina ile hazırladık.müthiş bir heyecan içindeydik.saat 3:00 gibi avlak yerimize ulaştık.işin kötü yanı müthiş yosun vardı.sular çekilmiş.gece olduğu için yer arama gibi bir şansımızda olmadı.oltalarımızı hazırlayıp bir an önce balık çekme heyecanı ile oltaları dibe attık.yem olarakta solucan...saatler geçti hava aydınlanmaya başladı ama zil sesine hasretiz.yosun bizi aşırı zorladı.yılmaz arkadaşımız 2 sazan çekebildi.ama oda 750-800 gr arası idi...tabiki büyümek üzere suya geri saldık.neyse baktık balık yok semaverimizi yaktık güzel bir çay demledik , kahvaltımızı yaptık...tek zevkimizde bu oldu.hafif bir üzüntü ile oltalarımızı topladık 11:00 gibi dönüş yapalım dedik.aracımıza bindik yola koyulduk.köyden çıkınca stabilize bir yoldan giriş yaptık dağlık bir bölgeden baraj kenarına yöneldik.aracımızı tepede bırakıp aşağıya indik.kesik bir yer bulduk.ama harika bir alan.yosun adına hiçbir şey yok.suyun dibi görünüyor yani o kadar temiz ve berrak.kalan solucanlarımızdan bir kaç tane takıp attık.ama saat tabii bizi hüsrana uğrattı.balıklar kuyruk vurdu sadece.tekrar toplandık elimizdeki solucanları suya attık.inanılmayacak bir şey , kiloluk sazanların solucanlara bir gelişi vardı görülmeye değer.yani yanlış bölgede avlanmanın kurbanı olduk.bu hafta sonu bu alanda avlanmatya gideceğiz.umarım güzel av geçiririz.ve fotoğrafları sizlerle paylaşırım...tüm arkadaşlara bereketli avlar dilerim.tabi kendime de ;)

2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Bu hüsranı zaman zaman hepimiz yaşıyoruz. Ama önemli olan, oralara gidebilmiş ve ümit edebilmiş olmak. Diğer gidişinizde balıkta olur inşallah.

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    sağlık olsun sıkma canını haftaya inşallah

4. emrah_şen

emrah_şen mercan_amca

Favori Kamış:
    bilmem ki :)
    En İyi Avı:
    tabiki hastalık :)
    evet yaws canını sıkmaya gerek yok nasip işi ve sabır ok bu hafta bol sanş dilerim
    :D

5. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    hakılısın yakup abi ama yinede insan sezon açılışında cıvıl cıvıl balık bekliyor.benim moralimi asıl bozan bizler sezonu beklerken , beklemeye sabrı olmayan katliamcılar.işin garip tarafı adamlar sezon dışı germe atıyorlar kimsenin umrunda değil.bu durumdada balık popülasyonu son derece azalma gösteriyor.zamanında 15 kiloluk balıkların rahatlıkla çekildiği yerlerde şimdi hamsi büyüklüğünden başka sazan bulunamıyor.bu gece tekrar çıkıyoruz bakalım inşallah motivasyonumuzu yükseltecek bir av olur.saygılar

6. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    teşekkürler tarkan abi.umarım öyle olur.bizim boş geldiğimiz olmuştur ama sorun balıkların azlığı.inşallah avlaklarımız eski zamanlarına tekrar döner.saygılar

7. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    sağol emrahcım.yalnız nasipten önce bilinç olması lazım,insaf olması lazım insanlarda.bende sana bol şans dilerim güzel kardeşim.

8. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    ALLAH versin bidahaki sefere

9. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    inşallah metincim.teşekkür ederim...

10. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    saglık olsun fatıh abı bazen nasıp olmuyo ıste.nasıp deyılse en mukemmel takımla boıle yakalayamıyosun balıgı ıste doganın kanunu bu:D.haftaya ınslh cok ıyı balılar alırsında bzıımlede paylasırsın sımdıden sana rastgelsın abı.
    saygılarımla

11. themad2

themad2 Serdar

En azından doğru yeri bulmuşsunuz;)
    Eminim bu avınız bambaşka olucak.

12. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    sağol güzel kardeşim.umarım şu sazanlara birileri büyüme fırsatı verirde bizlerde güzelce avlanırız.oltaların bereketli olsun kardeşim.;)

13. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    sağol serdar kardeşim.valla bugün gece çıkıyorum bakalım ümitliyiz.şimdi takımları hazırlamaya başlayacağım.umarım güzel bir av olur paylaşırım sizlerle.

14. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Albastar ,Ron Thomson 240cm
    Favori Makine:
    Abu Garcia40.OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    üzülme hemşerim sezon yeni başladı bunun acısını çıkarırsın .malatyada balık popülasyonu bayağı azaldı tekne ile avlananlar bence karakaya barajını bu hale getirdi. herkes 10 yıl öncesini arıyor.

15. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    fatih dedigin köy malesef öyle o köyle ilgili bir de anim var sazanin yasak oldugu bir dönemde aksam üstü gecerken dikkatimi cekti suyun üzeri kucuk tekne kayniyordu durup ordan bir köylü cocuga sordum
    abi jandarma sabah 7 aksam 6 arasi devriye geziyor son devriye gittikten sonra bu sekilde ag atilip gece toplaniyor dedi
    o anda hizimi alamadim jandarma karakoluna telefon actim tamam derhal ekip cikariyoruz dediler bende bak tertip burda bekliyorum ihmal etme deyince ben yuzbasi bilmem ne demesinmi:D
    o anda jandarma gelip gerekeni yapti ama ben tatmin olmadim radyozafer den bu konu ile ilgili birde program yaptirttim
    aradan 5 gun gecti ve 2.ordudan bir albay telefon acti kayitlari anca dinleye bildik tesekkurler bugunden itibaren 24 saat devriye cikacak talimatlar verildi dedi
    demekki yoklugumda yine ipin ucunu kacirmislar
    bu gibi sezaon disi ag cekmelerde usenmeyip jandarmayi arayin hatta gelene kadar uzaktan takip edin gelmezlerse tekrar arayin ve sesinizi bir sekilde duyurun bildigim kadari ile malatyada bu konuda duyarli cok yuksek rutbeli var
    malatyadaki balikci arkadaslar bu gibi durumlarda hic olmazsa www.malatyahaber.com un platformunda yazarlarsa hic suphesi olmasinki birileri mutlaka ilgileniyor
    ben almanyada yasiyorum ama tiriviri konusunda orda yazdim sayin vali olaya el atti emniyet cevap yazdi kac av bayisi denetlendi kimlere ne kadar ceza yazildi diye
    simdiden basarilar

16. almanci

almanci

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Pullu sazan-13 kilo-83cm
    Merhaba:Fazla kafana takma balikcilik bu. Sagi solu belli olmaz bir ayda tutamadigin baliklari bir günde tutarsin.Avcilikta her sey olabilir buda avciligin üzüntülü yani.Balik avlarken her zaman baliklarin gelcegini düsünürüz,normalinde positif düsünceksin ama negatif te ola biliyor.Insallah illerki zamanda tutugun baliklarin resimlerini görürüz.Rasgele...YÜCEL

17. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Balık bahane ,piknik şahane olmuş.İnşallah ikisinin de şahane olduğu bir av günü geçirirsin Fatih kardeş...RASTGELE..

18. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    valla doğru söylüyorsun fuatcım.dün gece gittim bahsettiğim yere adamlar kıyı şeridini baştan başa ağ ile kapatmışlar.zorla bir boşluk bulabildik.orasıda yosun kaynıyor.bu seferde hüsrana uğradık anlayacağın.ambarcık bizim göz bebeğimizdi ama bu sene maalesef ambarcık dosyasını kapattık.yeni yerlerde takılacağız.bakalım hayırlısı...selamlar

19. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    kesinlikle haklısın toprağım.yasak avlanma maalesef o bölgede biraz mevcut.vakitsiz avlanma dönemlerinde o bölgede takılmak lazım şikayet edebilmek için.gidemediğim için gerçekleştiremiyorum.umarım insanlarımız balıkların ne kadar azaldığını artık farkeder.yoksa yazık oluyor malatyamıza.yarın çocuklarımıza gösterebileceğimiz avlak kalmayacak.bu gidişimde adamlar dünyanın ağını topladılar.ama inanki hiçbirşey yoktu diyebilirim.bu arada malatyaya gelirsen beklerim.selamlar...

20. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    yücel abi mesele balık tutmak olsa sedece dediğinde haklısın.inanki tuttuklarımdan bıraktığım çoktur.beni esas üzen balığın bu kadar azalması.umarım dediğin gibi bereketli bir av geçiririm ve paylaşırım resimlerini sizlerle.saygılar...