Arkadaşlar Shimano Catana 4000RB min yedek kafasını kaybettim. Kafanın birine ip misina ; şamandıralı silikon at-çekleri için, diğer kafaya da monofilament sarıyordum; rapala için. Bir de atma yayı bozuldu elle iyice itmek gerekiyor. Yedek kafa kaybolunca kendimi seçeneksiz kalmış gibi hissettim ve yedek kafalı 30 luk bir makina almayı düşünüyorum. Bu arada Shimano Vengeance 270 14-40 gram kamışım var, sapını 10 cm kestiğim Bununla da uyumlu olsa iyi olur. Bana kalsa Catana işimi tastamam görüyor ve 30 luk catana yeter ama bir taraftan nexave ve exage de dürtüyor. Catana yerine Nexave ya da Exage yi ve yahut daha benzeri bir makinayı neden tercih etmeliyim ya da etmelimiyim? Yani hissedebilecğim artıları olur mu benim için? Ustalar yardımcı olursa sevinirim
Madem elinde bozuk bir catana var, aynindan al eskisini yedek parça niyetine kullanirsin. 3 kafa olur elinde. Ha burdaki risk sudur; yenisinin de klapesi bozulursa 5 makara olur bir sonrakine
Elinizde ki makinayı kullandığınız sürece, çevrenizde ki kişilerin de kullandıkları benzer makinaları görmüş ve kıyaslamasını + - olarak, en sağlıklı şekilde yapmışsınızdır. Bu vesile, aklınıza yerleştirdiğinz bir makina olgusu zaten vardır. Şöyle bir çözümde üretebilirsiniz; Gönderin makinanızı Okyanusa, gereği neyse yaparlar. Ücret bile talep edeceklerini sanmam. Sizin gönderiniz 10 lira, karşı iade gönderi 5 lira, toplam 15 lira masrafınız olur. http://www.balikavmarketi.com/Musteri-Hizmetleri/Iletisim.html Burada şunu belirtmekte yarar görüyorum. Bu makina serilerinde, gerek Catana, gerek Nexave ve gerekse Exage modellerinde parçalar, birbirleriyle uyumludur. Yani, seçebileceğiniz bir Exage veya Nexave için, elinizde ki catananın makarası ve diğer aksamları, bire bir uyum sağlayacaktır. Tabii bu uyum, elinizde ki model ve boyun, diğer benzer model ve boylarla aynı olması gerekliliği vardır. 3000 liklerle uyumlumudur, bilemeyeceğim. Yedek makara özellikleri, Nexave ve Exagelerde S.D.Aliminyum, Catanalarda, XT-7 denilen grafittir. İsterseniz de, elimde kullanmadığım Catana 4000 RA ya ait, fazladan 1 makara mevcut ( Grafit, AR-C Spool değil ), gönderebilirim.
Catana kullanmaktan memnun musunuz ? Bende tatlısuda turna ve levrek için muhtemelen alacağım ebadı 25-40 lık arası görünce karar vereceğim.
Kavga niye kızışsın ki. Bu işin en güzelini söyleyeyim sizlere. Kendinize bir portföy oluşturun. Gerek Shimano, gerek Daiwa, gerek Spro v.s. markalar. Gidin satış çeşidi bol olan bir yere ve bu potföyünüzde ki makinaları canlı canlı test ederek, değerlendirip kararınızı verin. Burada da, bu değerlendirmelerinizin ve tercihinizin sonucunu gerekçeleriyle açıklayın. Hani, '' Sen bilirsin denince kavga çıkmazmış '' derler ya.hihi hihi
Dün internete giremediğimden bakamadım, kusura bakmayın. Siz bu makinaları kullandığınız için bana artıları konusunda yardımcı olabilirsiniz sanırım. Ayrıca size özelden adresimi yazsam, yedek kafayı kargoyla yollayabilirseniz sevinirim.
Buralarda nedense o şekilde portföydeki makinaları değerlendirebileceğim kadar çesitliliğe sahip bir mağaza yok. Makina ve kamış konusunda kalitenin ve konforun paradan çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. 50-60 liraya 2-3 makina almaktansa değecekse eğer sağlam bir makinaya 200 veya üzeri verilebilir diye düşünüyorum.
Ertuğrul hocam merhaba. Adresiniz tamamdır. Bu gün veya en geç yarın kargoya verilecektir. Bu makinalar derken zaten kullanmışsınız ve kendinizce en sağlıklı değerlendirmeyi yapmışsınızdır. Ben size sorayım, madem Catana kullandınız ve bir şekilde de olsa klepe yayı kırıldı. ( 25 kuruşluk maliyeti yoktur aslında.) Neden hala bir Nexave veya Exageyi önceliğiniz olarak tutuyorsunuz ? Sizi buraya sürükleyen olgu nedir? Ben kullandım ve büyük keyiflede kullanmaya devam ediyorum. Bu süreç içerisinde, çevremde ki dostlarımın en az 50 tanesi çizgi değiştirdi ve Exage standartlarıa geldi. Hepsi de son derece mutlu ve derler ki '' 2-3 ayda bir eften, püften makina alıp değiştirmekten kurtulduk. Doğru dürüst birşeylerin sahibi olduk.'' Bu ölçü, bizlerin av sahaları için geçerlidir tabi. Bütçeniz uygundur, 500-800-1.200 gibi de verebilir, kategorinizi yükseltebilirsiniz. Standartınız yükselmiş olur. Sınır maalesef yok gibidir. Ama toplumumuzun gelir seviyesi ve yaşam standartları, genelde aynı seviyelerdedir ve bu standartlarda, 150-250 seviyeleri harcama yapılabilinir. Yan tarafta yazılı Shimano broşürüde bu ölçütlerde yapılabilecek tercihlerin göstergesidir. Tatlı su, tuzlu su, spin ve genel kullanım seçeneklerinden alınabilecek ideal standartlar vurgusunu taşır. ( Lüften kusura bakma, bunu burada izah etme gerekliliği duydum.) Seçiminizde Catana,Nexave,Exage arasında gözle gözükür fark olarak,bir kaç rulman artısı, Exagenin misina klavuzunun sarı materyal, Catanada yedek makaranın grafit, diğerlerinde soğuk D. Aliminyum farklılığından başka bariz bir farklılık gözükmemekle beraber, aralarında anlatılmaz, yaşanır türünden farklılıkları bulabilirsiniz. Birisi merdivenin 1. basamağı, diğeri 3. basamağı. 3. Basamaktan manzara daha güzel gözükür. Bu arada bir Spro, bir Okuma türü makinalarıda inceleyip değerlendirebilirsiniz. Onlarla ilgili bir bilgi ve deneyimim ne yazık ki yok. İyi dileklerimle.
Zaten söylediklerinizden sonra söylenecek bir şey kalmıyor ortada Tevfik Abi. Hep demiyor muyuz, ucuz ürünlerde Shimano para verilip almaya değmez. İşte Shimano'nun alınmaya değer giriş seviyesi makinesi, sizce dahi, Exage. O da 150 TL filan. Peki, 100 TL gibi bir rakama, Daiwa Regal 5i alsa bu arkadaş, ne kaybeder? Neden 50 TL daha para vermesi gereksin?
Başlangıç seviyeleri kişilere göre, özellikle ve özellikle bütçe yapılarına göre değişir. Bu benim için A' dır, bir başkası için B. Bir konuda arkadaşımız 20 liralık üründen bahsetmişti. Sizde yazdınız, bende. Peki bu arkadaşımız 20 liraya bir makina alsa sonuç ne olacaktı ? Al gel, 2-3 oyna ve çöpe. Sonuç sıfıra sıfır, elde var sıfır. Peki 20 liralık bütçe ile yola çıkan ve zar zor 60-70 liralara, tekleye tekleye gelen bir arkadaşa, 150 liralık öneri getirebilirmisiniz ? Ne dedik ? Git kardeşim, o paraya Catana al, 2 -3 kullanımlık değilde 6-7 yıl kullanabileceğin bir makina olsun. ( Zaten kendisi son mesajında, bu makina hakkında sormuştu ) Ben onu niye dedim ? 4 yıl sorunsuz olarak kullandığım ve şu an bir köşede duran makinam olduğundan dedim. Standartlarına göre performansından memnun olduğum bir makinayı rahatlıkla önerebilirim. Sizde çıkıp deyin ki, '' Git kardeşim Daiwa Crossfire 3000 alın '' Kimse de çıkıp '' Ya Serdar bey o olur mu ? '' demez. O öneri sizin kefaletiniz altındadır. Daiwa Regal demiş ve Exagenin yanına koymuşsunuz. İnan ki o Regali ben, Hyperloopun yanına bile koymam.
Bak bu konuda kesinlikle haklısın abi. Malum senin makineler vitrinde duruyor genellikle. Daiwa vitrine koymak için değil, balık tutmak için üretilir, hiç yakışmaz shimano'nun yanına.
:thumb: :thumb: :thumb: Allah kısmet ederse, bu çarşamba Fethiye koylarını dövmek üzere, 1 haftalığına sefer görev emri aldılar. Bu görevi verebileceğim 2 makina var ama, bunlar hangileri olacak bilemiyorum. Balık olmasa bile, bu güzel hobimi ve egomu yansıtan güzel kareleri, burada yansıtmaya çalışacağım. Hadi buyur gel, Fethiye koylarını, Ölüdeniz tarafından beraber dövelim. Ama, elletmem takımları size.hihi hihi
Üstadım, en son shimano'ya geçen hafta filan bir sebepten dokunmuştum, şansımıza hacılar yeni dönmüş, zemzem suyu ile yıkamak gibi bir çıkar yol bulabildik. Ama oralara gideceksen, sana bir saltiga yakışır, hani o kadar yol tepmişken, sana suda surf yaptıracak bir orkinos filan denk gelirse babında.
Estağfurullah Serdar kardeşim, sadece abi veya kardeşim diye hitabınız benim için çok daha makbul olacaktır. O ünvanlar, henüz bana yakışmaz. Daiwaları da dağıtacağınız günü, sabırsızlıkla bekleyeceğim. Bu vesile, bu garip Tevfik kardeşiniz, sayenizde bir Saltiga sahibi olur.
Bir tane saltiga'm var üstad, numunelik. Kaç senelik makine. Devri zamanında gavur ellerinde bir yerde, en büyük lüferi tutmuş olmanın ödülüydü. O açıdan makineden çok, bir kupa gibi filan bakıyorum ona. Ama bilsem hakkını vereceksin, alıp orkinos peşinde koşacaksın, neden olmasın?
Bu kafaya ben talip olabilirim eğer hala duruyor ise... Elbet ücreti mukabili... Sanırım bendeki eski Catana 4000'liğe uyar... Kafa yazısını görür görmez konunun tamamını okumadan talip oldum; ancak zaten yerini bulmuş... Eh... Belki başka birinde vardır; o zaman değerlendirme yapabiliriz...
Neye ki??? Ben yıllar yılıdır Catana'yı kullanıyorum ve herhangibir problemi de yok; eskaza bir tanesinin yayı deforme olmuş veya kırılmış; hangi markada olur ise olsun başa gelebilecek bir olay, Regal'in başına gelmeyeceğinin garantisi var mı acaba böyle bir şeyin???
Eğer ki makinanız, RA, RB gibi arkadan kalamalıysa, sizede yardımcı olmak isterim. hihi ( 22 - 27 / 11/2012 tarihleri arasında gelecek mesajınızı, Bursa'da olmayacağım için göremeyebilirim. Döndükten sonra değerlendirebilirim ancak. Ücreti konusunda anlaşabilecekmiyiz bilemem. Teklifi bile abes olur.)