Yeni Spin Makina yardımı

Konu, 'Makineler' kısmında paylasan tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gecenin karanlığı ve avın heyecanından kaynaklanan bir gaflet neticesi, az bir vakit önce nexave denen bir diğer shimano ile balık sarmak zorunda kaldım. Kamış güzeldi, bir acayip marka ama, bu ne yahu, makine diye para verip aldın mı sen bunu dedim arkadaşa. Kafa lambasını açıp baktım ki, Nexave imiş. La havle çekerek uzaklaştım tabi.

Tüm keyfim ve hevesim kaçtı, balıkta vardı ama toplandık geldik işte.

Siz hal buyken, gelip catana filan diyorsanız üstadım, size allah kurtarsından başka denebilecek bir şey bulamıyorum şahsen.

Neyse, Regal, Catana'ya göre üst model. Exage ayarında bir makine zaten. Onlarla karşılaştırmak haksızlık olur.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yok Serdar exagedende üstün,en azından fiyat konusunda,ben şimdi şu makinayı ısmarladım,http://www.balikavi.net/olta/showproduct.php?product=471&cat=39 Fiyatı 160 eurodan 60 euroya düşmüş..Aslında sıcak fırsatlar olarak bir üst konu açılabilir ve yurt içi veya yurtdışı ucuzluğa uğramış malzemeler site üyelerine sunulabilir diye düşünüyorum...

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben yanlış makinaya bakmışım,exage ile aynı fiyat ağırlında imiş daiwa regal...

4. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Türkiye de o kadar balıkçılıktan ve ve ekipmanlardan anlamayan insan varki hepsi Shimano kullanıyor ve o kadar işten anlamayan av bayi varki çoğu shimano yani beş para etmez makinalar satıyor. Tek tük esnaf işi biliyor onlarda da stella ve daiwa var. Tezgahlarında işe yaramaz makinalar elle terse dönen rotorlar vs...
    Bizde gidip onları alıyoruz. Balık tutarken her 10 balıktan 9'unu makinanın kalitesizliğinden ve güçsüzlüğünden kaçırıyoruz ve hala da shimano da ısrar ediyoruz.
    Ya Allah aşkına Daiwa kullanan kullansın da (bence de biri mercedes diğeri bmw dir kendi klasmanlarda) diğer markalara özellikle shimanoya çamur atmasın.
    Bu forumda shimano-daiwa tartışmaları çok oldu ve olucaktırda ama;
    illa şu markayı al,
    şunu almazsan şanslısın,
    şu varken şu alınır,
    gibi ibarelerden çok; şu makinayı almalısın çünkü şu teknik özellikleri, kalitesi, servisi... gibi elle tutulur verileri verirsek daha iyi olur.

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Güzel bir tespit,tebrik ederim sizi...

6. furunotr

furunotr Haluk

Evet arkadan kalama... Aslında kafayı onun için değil; VX 3010 diye bir modeli var elimde onun için istiyorum; makarasının üstteki butonu kırık; 3000'lik bir model ancak 4000 kafa da oluyor; Catana'yı tek makara olarak kullanabiliyorum zaten... Her ikisi de oldukça eski modeller; 3010 olan daha da eski ve Japon üretimi...:) Catana ise 4000R modeli... Şu model sanıyorum...

http://www.google.com.tr/imgres?sta...&tbnw=197&ndsp=29&ved=1t:429,r:64,s:100,i:196

7. furunotr

furunotr Haluk

Size problemli veya bakımsızlar rastgeliyor herhalde... Benim hiç şikayetim yok; Daiwa'da kullandım; şunu bunu da... Eh iyi kötü kıyaslayabilirim de... Shimano ile yola devam diyorum... Yalnız bir Daiwa var bakalım bütçeme uyar ise bir alıp denerim; olmazsa kenara korum...:)

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Adres bilgilerinizi verirseniz, 4000 R serisine ait makarayı, kısa süre içerisinde göndermek isterim Haluk bey.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    En elle tutulur veriyi, makineyi elinde tutup, öbür ucunda 20 - 30 kg'luk bir şey varken belli oluyor. Servis vs. olayı ise, senelerce makineyi aynen öyle kullanıp, daha bir damla yağ dahi damlatmadığın zaman anlıyorsun.

Shimano kötü ise, o paraya daha iyi bir sürü makine varsa, benim kabahatim ne?

10. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Serdar Bey hala Shimanoya kötü diyorsunuzyaa..
    Kullandığım baitrunner 20-30 kg çekmesin dişimi kırarım.
    Ayrıca bırakın olta makinasını, siz siz olun kullandığınız tüm makina-teçhizatın bakımını yapın, yağını suyunu değiştirin. Şu kadar yıl yağlamadım, bakım yapmadım canavar gibi çalışıyor demek ürünün çok iyi olduğu anlamına gelmez. Bi bakarsınız ertesi gün elinizde kalır.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    20-30 kg çekmek mi senin ölçütün? Biraz hedef büyüt derim, 50 de, 100 de, 250 filan de..

Seni bilmem, ama emin ol, neyin ne odluğunu bilecek, anlayacak kadar, iyi kötü mekanikten çakarım. Yağlanma filan ihtiyacı var mı, yok mu, bilecek kadar en azından.

Belki bir gün yaparım. Ama kaç senedir Daiwa'lar bakıma hacet duymuyor, bu kadar basit, açık ve net.

12. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Biz Ankara ve civarlarında 5-10 kg arası balıklarla çok mutluyuz. Heleki şansımız yaver giderde 10 kg üzeri gelirse ki günümüz şartlarında çok düşük ihtimal, trofeyi Allah'a şükür Shimano makinemizde çeker, Power Pro ip misinamızda çeker, gamakatsu iğnemizde çeker. 50 kg ve üzeri balıkları siz keyifle tutun. Fakat şunu anlayın artık:

BAZILARI İÇİN SHIMANO DAHA İYİDİR.

BAZILARI İÇİN DE DAİWA DAHA DA İYİDİR.

BU TAMAMEN TARZ MESELESİDİR.

AMA İKİ MARKA DA İYİ MAKİNALARDIR. KÖTÜ DEĞİLDİRLER.

13. furunotr

furunotr Haluk

Size özel mesaj olarak gönderdim; teşekkürler...:)