Yeni surf kamış+makina

Konu, 'Makineler' kısmında muratemir1980 tarafından paylaşıldı.

1. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Yeni bir set aldım boğazdan gelen istavrit haberlerinin gazına gelip,kamışımda makinamda eskimişti artık , halkalarıda çürümüş kamışın, bende yenileme kararrı aldım,
    http://www.avdeposu.com.tr/?urun-19...B-MAKiNA==-SHIMANO-SURF-JOY-4-20CM-KAMIS.html
    araştırdım baya bi baktım ,bu set hoşuma gitti,hem marka,hemde güzel geldi fayatta makul geldi aldım,yarın gelir dediler elinize bekliyorum.

2. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Murat işini görür shimanonun alt segmenti olsa da güzel takım.

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Markası ve özelliklerine göre süper bir fiyat , üstelik ücretsiz kargo değil mi ? Bence çok güzel bir seçim olmuş. Bende uzun zamandır kamış + makine için niyetleniyordum ama imkanım olmamıştı. ürünler elinize geçtiğinde görüşlerinizi , izlenimlerinizi yazarsanız memnun olurum. Takımınız tekrar hayırlı olsun , bol avlar dilerim.

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Eski takımınızın ağırlığını bilmiyorum ama alacağınız setin toplam ağırlığı 1200 gram. :) İstavrit konusunda tecrübem yok ama bu ağırlıkla avlanacağınız günün ertesi, kolunuzu kullanamayabilirsiniz. :) Haddime düşmez ama 6000' lik makina istavrit gibi avlar için çok büyük değilmi?

5. furunotr

furunotr Haluk

Shimano'nun öyle bir kamışı yok; hiçbiryerde ve kataloklarında görünmüyor...

6. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Teşekkür ederim,paylaşırım gelince ...

7. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Makinayı biliyorum büyük değil, sadece istavrit değil lüfer çinekop içinde kullanacağım.teşekkürler.

8. muratemir1980

muratemir1980 Murat

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Güle güle kullan Murat kardeşim.

Kendi standartlarında, kalite, fiyat, performans açısından, iyi bir seçim yapmışsın.:thumb: :thumb:

Darısı çok daha iyilerine olsun.

10. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Çok saol abi ,inşallah daha iyileride olur hepimizin.

11. esmersehzade01

esmersehzade01 esmersehzade

bende ADANA da yaşıyorum Baraj gölünde ve Deniz de avlanmak için Kamış+Makine seti almak istiyorum yeni başlayacağım içim önerilerinizi almak istedim.Yardımcı olursanız

12. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Surf kamış makina mı alacaksınız,atçek setimi alacaksınız?

13. furunotr

furunotr Haluk

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    iyi gunlerde bereketli avlarda kullanin. takim biraz agir fakat fiyatina bakinca o kadar da olsun dedirten cinsten. isinizi rahatlikla gorecektir.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Haluk kardeşim, Shimano kamışlarında bazı modeller, nedendir bilemiyorum ama, kataloglarda maalesef gözükmez.

Mesela bu kamışlar, seri olarak distirübütör firmanın linkinde ve diğer linklerde olmasına rağmen, kataloglarda ben bulamadım.

http://www.anadoluavmarketi.com/u-shimano_alivio_ax_8000_teleskobIk_kamis_3,30_mt-5894.html

Arkadaşın bahsettiği kamışta bu türden olabilir.

16. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Kamışta makinada çok güzel çok beğendim , shimano olduğu belli,kaliteli,ava gidince ordaki durumuda paylaşırım, boğazda olucam cumartesi günü kullanmak için sabırsızlanıyorum ,herkese selamlar.

17. furunotr

furunotr Haluk

Bazı kataloklarda gözükmeyen daha ziyade makinalar ki bunlar Avrupa, Amerika ve Japon versiyon olduklarından elinizdeki kataloğun hangisi olduğuna bağlı... Ancak elbet surf kamışlarda da gözükmeyen bazı modeller mevcut; bunları ya Plat veya kendi sitesinde görebilirsiniz... Fakat arkadaşın link vermiş olduğu ürününün Shimano olmadığına bahse girerim; zaten üzerinde Shimano falan yazmıyor; Surf Joy diye bir model ismi de yok Shimano'da... Spin Joy var ki o da makina... Zaten Shimano surf kamışın 60 lira gibi bir paraya alınamayacağı da aşikar... Sırf klavuzları o fiyata alamazsınız... C.W. 150-200 gram yazılmış kamışa; Shimano bu sınıflandırmayı da bu şekilde yapmaz...

Alıcı olan kişi bilsin ona göre alsın veya almasın; tercih kendisinin...

Pardon Spin Joy'un kamışı da varmış...

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...th/23_354/surf-fishing/shimano-surf-rods.html

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Haluk kardeşim;

Kendi değerlendirmelerinizde, kendi bakış açınızdan haklı olabilirsiniz.

Benim bir önce ki mesajımda verdiğim Alivio modelleri EU pazarında satılan ürünlerdir ve elimde ki 2008~~~~2012 Shimano EU katalolarında göremediğimi beyan ettim.

Arkadaşın belirttiği kamış, distirübütör firmanın linklerinde ve diğer satıcı firmaların linklerinde de mevcuttur. Hele ki Distirübütör firmanın linkinde ise tereddüte gerek yok diye düşünüyorum.

Tek dikkatimi çeken , 420 lik, 5.00 m.lik bir kamışın spin olarak adlandırılması.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-SPIN-JOY-500-MT-TELESKOPIK-PORSELENLI-KAMISI-pmu1139.html

İyi dileklerimle

19. furunotr

furunotr Haluk

Sanıyorum çok dikkatli bakmamışınız; distribütörünün sitesinde Shimano Spin Joy 5 metrelik porselenli teleskobik kamış demekte; arkadaşın verdiği linkte ise Surf Joy diye bir surf kamışı var ve bunlar tamamen ayrı ürünler... Ve evet Shimano'da Surf Joy diye bir model olmayıp Spin Joy diye bir model mevcut...

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    eline alıp bakma şansı olsa anlaması kolay olurdu, en son ankarada av bayiilerini gezdiğimde shimanonun o kadar alakasız sahte kamışları önüme koyuldu ki anlatamam. Üzerinde shimanonun hiç duymadığım isimleri yapıştırılmıştı. :) fiyatlarıda 20 ile 50 arası değişiyordu. Shimano satmayan bir kaç av bayiininde dükkandam çıkarken yaptığı uyarı; abi buralarda orjinal shimano bulamazsın demeleriydi. Her hangi bir iddiam yok ama bu kadar ucuz olması banada pek mantoklı gelmedi. Tercih arkadaşın inşallah istediği gibi bir sete sahip olur, iyi avlarında kullansın...