atçek yapamazsın o takımla sabit yemli çalışır 50 kiloluk balık gene çeker sen yakala çekersin çekemezsende beni çağır ben çekerim o tuttuğun balıkları
takımını suya attığında kalama ayarını mutlaka yap. iyi bir misina takviyesi ilede çekersin iri balık sorun olmaz. kalamanı ayarla. kalamayı kitleme.. ilk vuruşda balık iriyse ya kamışı sürükler ya misinayı koparrır. balığı tasmaladığında allah ne verdiyse yüklenme. ya makine taşımaz ya kamış taşımaz yada misina taşımaz birinden biri su koyverir.. kalama zamanla sertleştir.. balığın çekişine göre.. yani balık asıldıkça misinayı ağır ağır salsın. balık durunca yine sar makineyi. bu şekilde balık yorulur su üstüne doğru yaklaşır. hem direnci düşer. alırsın kıyıya.. karnı toprağa değdimi kıyıda kuvvet alır sıççrama yapar burdada iğneyi götürebilir oyusden kıyıya yaklaşınca mümkünse zemine değmeden diz derinliğindeyken kepçeyle al .. vs..vs hayırlı avlar.
Size ilk oltamı tavsiye ediyorum, Remixon Albor 400. Kıyıdan avlar için gayet müthiş bi kamış ve yanında 60lık bi güzel makara alırsanız gerçekten iş yapar. En azından yarı yolda bırakma olasılığı yok