Yeni takımlarımla ilk LEVREĞİM

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Faroz.limani tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bana cevap vermek yerine sözkonusu sirküleri okumanı tavsiye ederdim ama sen yaşayarak öğren !!!

Konunun kilitlenmesi isabet olurmuş.

2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Bizim oralarda yaşça büyük olanlara "kardeş" diye hitap edilmez, iyi niyetle tavsiye verenlere de posta konmaz kardeş... Rastgele....

3. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    yav adamın yaşınamı baktım ben herkese aynısını diyorum.

Siz çok bilmişler geleceğin gençlerini böyle motive ediyorsunuz değilmi ? Biyerde bi açık bulun hemen saldırın zaten. Başka işiniz yok.

4. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    ..Kilit...

5. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Raporunu gördüğümde "limit altı ama olur böyle, hepimiz yaptık bunu" demiştim ve yorum yazmamıştım. Site üyeleri de gayet tavsiye niteliğinde yorumlar yapmışlar. Ama sen yazılan yorumlara cevap verme derdindesin. Hiç gerek yok bunlara...

Bu arada belirteyim çok bildiğim falan yok benim. Çok bilsem zaten burda işim olmaz... Rastgele...

6. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Arkadaşlar ,
    Ben bardağa dolu tarafından bakıyorum.

en azından Fatih arkadaşımız Bizlere güzel bir rapor sunmuş.
    Bu bakımdan kendisine teşekkür ederim.
    Eminim bir sonraki avında çok daha iyisini yapacak ve biraz daha tecrübeli ve farkındalık içerisinde bir rapor yazacaktır.

Olur , hatalar her zaman olur. önemli olan yanlışı tekrarlamamaya dikkat etmektir.
    Sanırım artık limitler konusunda bir farkındalık oluştu...

Herkese selamlar ve sevgiler...

7. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    YAV adamın yaşına bak o zaman o kadarda zor bişey değil profildede imzalardada hemen herkesin yaşı adı yazıyor!

Burası saygılı ve sevgiyle dolu insanların buluştuğu yerdir desem yalan olmaz,bu kadar agresif olmanın ne anlamı var sana kimse kötü bişey söylememişki , BİLİNÇLİ ve DUYARLI amatör ablerimiz kardeşlerimiz olarak balıkların küçük olduğunu tekrar suya salmanın daha doğru bir davranış olduğunu söylemişler.. Ne yani senin ilk tuttuğun yavru levrekleri sırf motivasyonun kırılacak diye alkışlasalarmıydı?? yanlışa doğrudurmu diyelim?

mahalle kahvesinde konuşuyosun sanki "Biyerde bi açık bulun hemen saldırın zaten. Başka işiniz yok." he kimsenin işi yok burda seni bekleyip açık bulmak için yarışacaktı..
    Bencede kilit,gereksiz şeylerin gereksiz tatışmalarını boşuna yapmaya gerek bile yok..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Eylül 2010
  8. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Millete cevap vermekten bakmaya fırsat kalmadı. Balık limitini bilmiyordum.Öğrenmiş oldum.Merak etmeyin ilerleyen zamanlarda sereceğim önünüze kiloluk levrekleri. Ama o raporuma bukadar mesaj yazılmaz.
    Eğer bana akıl vermek istiyorsanız aşalar gibi değil insanca akıl verin.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Eylül 2010
  9. bigaliozcan

bigaliozcan Özcan

Favori Kamış:
    Alba Spider 2014-330 cm Kamış
    Favori Makine:
    Banax SI800
    En İyi Avı:
    vatoz. En az 6 kg.
    Fatih kardeşim daha büyük levrekleri de önümüzü sermeni canı gönülden dilerim. Fakat senden birşey rica edeceğim. Evet sirkülere göre levrek balığının limiti 18 cm'dir. Ancak levrek avcıları genellikle 30-35 cm altındaki levrekleri de salıverirler. Büyüsünler de oltalarına 3-5 kg. lık levrekler olarak geri gelsinler diye. Senden de ricam 30-35 cm altında yakalayacağın levrekleri de suya iade etmendir. Oltana hep büyük levreklerin gelmesi dileği ile Rastgele...

10. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes
    Bak Fatih kardeşim nasılki bir bilgi önerisi istediğinde yeri geldiği zaman yarı ciddi yarı şaka kulak çekerek cevap veriliyor ve dikkatini çekiyorlar ise bu noktada da alınacak gücenecek bir durum yok dahası saygıda kusur etmeye hiç gerek yok. Abi bilmiyordum bir daha ki sefere inşallah öğrenerek çıkacam demek çok ta zor olmasa gerek. ;) ;)

Nasıl ki sen 13 yaşında çocukları kaale almama gibi bit usluba giriyorken burda bazen senin yaşının iki katı olan insanlar seni muhatap alarak sana birşeyler öğrenesin diye elinden gelen yardımı yapmaya çalışmaktalar. Ne yani seni bu büyüklerindemi kaale almasınlar. He bunu istemiyor isen gerek büyüğüne saygıyı gerek küçüğüne sevgiyi sanal bir ortamda olsa dikkate alacaksın ki sende saygı ve sevgi görebilesin.;) ;)

Çok kişileri tanırım bu ortamda hatta senden çokta vahim rapor yayınlamıştır vakti zmanında ve bu yayınlayan kişi ozamanlar 40-45 yaşındaydı ve sana verilen tepkinin 10 katı daha ağır uslubu verilmiştir. O yaştaki şahı ne yapmıştı biliyormusun sevgili kardeşim. Bilmediğini belirterek ve verdiği üzücü görsellikten dolayı bir özür diledi. Ve bir süre sonra kendini gerek bu noktada gerekse diğer husularda o kadar geliştirdi ki burada yönetici sıfatını alabilecek mahiyete layık görüldü. :) :)

Şimdi soruyorum bu gibi durumlar bazen dediğin gibi yaşanarak öğreniliyor doğru. Ama bu yaşanarak öğreniliyor diye senin saygısızlık yapmanı ve mesela bir sonraki avın olacak farklı bir tür olan lüfer avındada sen yaşayarak öğreneceksin diye defnelerimi sıralamanımı gerektiriyor buraya.:( :(

Biliyorum ki kesinlikle hayır abi diyeceksin. Bu durumda ne yapman gerekiyor. En başta sana verilmiş olan linkin içine girecek ve okuyarak öğrenecek ve hatta ben o kadar şeyi aklımda tutmama rağmen bunu yanlışsız tutamam sebebi ile çantamda herdaim bir çıktısını hazır tutuyorum ki yanlış yapmayayım veya mahiyetimdekilere yanlış yaptırmayayım diye. Bilmem anlatabildimmi sevgili kardeşim...:rolleyes: :rolleyes:

11. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    teşekkürler yorum için. Bundan sonra akıllandım zaten =)

12. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Erkan abi senin bu uzunn yorumlarına hastayım :D
    Böyle yorumlara alışık değilim.Sabırsız , çabuk kızan birisiyim.Tahammülü kaldıramıyorum. O yüzden davranışlarım böyle olabiliyo.Dediğim gibi bilgilendik akıllandık bundna sonra biliyoruz napmamız gerektiğini.Bizim burada okadar büyük levrek zor oluyormuş.açıkta üreme çiftlikleri var ordan kaçan balıklar dere ağızlarına geliyor artık kaçan balık büyük olur lafı gerçekse alacaz ozaman byük levrek =)

13. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Zamanla banada mesajlarımada alışırsın korkma zararsızdırlar...:D :D Kaldı ki zamanla ve burada ki abilerini veya kardeşin sayılan kişileri tanıdıkça daha bir içten seveceksindir ki onlar gerçekten sana kızdıkları zaman bile sen onlara kızamayacaksın bundan emin olabilirsin... :D :D Öğrenmeye başlamanın uslubu bazen böyle başlayabiliyor biz bu güzel meşagaleyi yarına ve çocuklarımıza hatta torunlarımıza aktarabilme gayesi ile sineye çekecek ve kendimizi ve mahiyetimizi yetiştireceğiz ki bu güzel ortam anlamını bulsun değilmi...:) :) Bu arada küçüğün olduğu ortamda illaki büyük olanda vardır zaten bir bakımada onu arayıp bulmak değilmi hedefimiz. He o değilse balık tezgahlarında çok ça var hiç zahmete girme gayet ekonomik ve daha yorulmadan oluyor değilmi...;) ;) :) :)

14. king_barracuda

king_barracuda

merhaba sewgili kardeşim.

balıklar hususunda bişi demicem zaten gerekli konuşma olmuş .

benim düşüncemde yukardaki arkadaş gibi fazla yüklenmemek ..

zira bilmemek ayıp değil . bilmiş olsaydın tutup koymazdın foruma..

evet yaptığın bi yalnış. ama tepkinin ayarını tuttrmak kırmamak küstürmemek önemli..

bir üyeyi istemedende olsa haklıda olsanız küstürrüseniz foruma gelmez.
    belki levreğin limitini öğrenmiş olur..

ama daha öğrenmesi gereken bi sürü şeyi öğrenemden avlanmaya devam eder.

umarım forumu hergün takip eder. biliçli avın ustalarından birisi olursun .

istanbul il milli eğitim baş müşfettiş yardımcısıyla sarıyer sahilinde uzun bir sohbetim olmuştu ..

müfettişlikden önceki öğretmenlik zamanlarını anlatıyodu.

sınav yaptığında sınıfdan 40 kişiden 20 si sınavı geçiyosa. onları ayrı tutuyor.

sınavdan kalan 20 kişiyi tekrar sınav yapıyor..farklı sorular

bundanda kalan olursa onları gene sınav ..

herkes geçene kadar kalanları sınav yapıyordum. diyordu.

geçer not alana kadar..

okul müdürü bana kızdı .. milletin hakkını yeme dedi.. adamlar çalışıp geçiyor.. kalanlara tembellere geçene kadar sınav yapıyosun .. ne ala memleket demiş.

bu değerli hocaqmızda. okulun ve öğretmenin amacının . bilenle bilmeyini sınavla ayırmak onları sınıfta bırakmak olmadığını söylemiş.

önemli olan o çocukların öğrenmesi. 20 kişiyi geçirip 20 kişiyi bırakmak kolay.

ilk sınavda savaşların tarihlerini bilemeyen tembel çocuk. 2-3 sınavda bütün tarihleri biliyor.

bu konulara böyle yaklaşalım . amacımız seni sınayıp notunu vermek ..değil öğretmek olsun.

ilk raporunda 0 not aldın .

öğrenene kadar levrek avına devam yani kardeşim :) bidahaki raporlarını dört gözle bekliyoruz...:):)

kamış ve makine hakkında görüşlerin biraz kısa olmuş .

avenger ve kamış uyumu nasıldı. biraz daha ayrıntı verirsen. eksileri artıları nelerdi

Son düzenleme: 13 Eylül 2010
  15. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Fatih aklında kalması için benden küçük bir ayrıntı.

Bizim sularımızdaki levrek yani Avrupa Levreği ''Dicentrarchus labrax'' yaklaşık 15 sene yaşayabiliyor ve 5 yaşında üreme olgunluğuna erişebiliyor.

5 yaşındaki levrek de genelde 45cm ve üstü oluyor. Yakaladığın balığın en az bir kez üremiş olması önemlidir. Ayrıca bana göre çok iri dişilerin de geri salınması gerekir. Çünkü yaşlı ve büyük levrekler o meraların anaç balıklarıdır.

Bizim 2/2 tebliğ limitleri ne yazık ki işi sadece balıkçıların vicdanına bırakıyor.

Bundan sonraki avlarında başarılar dilerim.

16. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Yorum için teşekkürler.
    Kamış ve motor uyumu şöyle diyim.
    At-çek için uyumlu değil zaten spin kamışıda değil surf kamışı olduğu için uyumlu olmadı. Kamış çok hafif ve güçlü fakat makine 600gr neredeyse. Elini çok ağırtıyor. 65lik kafa değilde 45lik olsaydı makine süper olurdu.
    Avenger 65 kafa ile beklemeli av daha uygun diye gördüm.
    Kamışıda hafif makineyle heryerde kullanılabileceğini düşünüyorum.
    İlk levreği aldığımda çok rahat çektim.Balık ne kadar çırpınsada çekerken hiç zorluk vermedi 7 sağlam bilyesi buna epey katkı sağlıyor.
    yani kısada
    avenger 65a = beklemeli avlarınız için + , at-çek avlarda -
    Lineaeffe 3.90 = orta esnek , hafif , carbon kaplama == tavsiye ederim. Kapalı uzunluğu 120cm.

Makineyide 80den 60a indiği için aldım yoksa normalde 120tl e 3lü süper set vardı onu alacaktım. 3.90 surf kamış , travertine 55 kafa , 600mt misina ' yı alacaktım. =)

17. caglarist1

caglarist1 Caglar

Favori Kamış:
    Düşünülüyor
    Favori Makine:
    Düşünülüyor
    En İyi Avı:
    minakop/Kötek 1 kilo civarı
    Fatih bende trabzonluyum trabzona özel olan av sitesindede okudum daha öcne raporlarını faroz limanında ve yomrada analttıgın yerde yapıyorsun sanırım genelde avlarını.Ben yomra limanının ucundan atış yapmanı tavsiye ederim.At çek yapmıyorum fakat boru kurdu ile 3 lü levrek ve 5 li barbun dip oltaları ile ayrıca5-3 nuramarl ıiğneler ve çelik bedenli mantarlı lüfer takımı ile kiloluk minakop ve bayağı iri çinekop ve levrek aldım.bir denemeni tavsiye ederim

18. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Evet kardeşim doğrudur. ordada üyeyim. Yomraya gittiğimizde direk kafaya gittik zaten. epey kalabalıktı. ama hiç balık alamadık. ama onları deniyeceğim bilgi için saol. Minakopu ilk defa duydum. yeni öğrenmiş oldum. O mantarlı lüfer takımını kullanmayı düşünüyorum. Saat kaçlarda alınıyor o balıklar ? Belli bi saatleri olmalı.

19. secureee

secureee Emin

Favori Makine:
    Silver Star Br1065
    En İyi Avı:
    7 kiloluk bi sazan ama en zevkli yılan balığıydı
    yerken için acımadımı :D

20. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Eh işte biraz sıkıntı oldu ama yapcak bişe yok. ..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.